Οι ομάδες που πήραν το πρωτάθλημα και το κύπελλο των 30 κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών με βάση το Uefa Ranking.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έριξαν αυλαία μέχρι τα τέλη Μαΐου και πλέον οι ομάδες έχουν στραφεί στην καλοκαιρινή περίοδο της προετοιμασίας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στο μεταγραφικό παζάρι.
Η σεζόν 2024-2025 ολοκληρώθηκε σχεδόν σ' όλη την Ευρώπη και το Athletiko παρουσιάζει τους πρωταθλητές και τους κυπελλούχους στο Top 30 των κορυφαίων πρωταθλημάτων με βάση τη βαθμολογία των χωρών στο UEFA Ranking.
Στην σχετική λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται η Νορβηγία και η Σουηδία, καθώς τα πρωταθλήματά τους βρίσκονται εν εξελίξει και ολοκληρώνονται μέσα στον Νοέμβρη.
Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, οι 10 από τους 28 πρωταθλητές κατέκτησαν και το κύπελλο, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Ολυμπιακός. Ελάχιστες ήταν οι εκπλήξεις όσον αφορά τις ομάδες που κατέκτησαν την κορυφή στο εγχώριο πρωτάθλημά τους, σε αντίθεση με τους κυπελλούχους όπου παραδοσιακά ανεβαίνουν στον... θρόνο και ομάδες δεύτερης ταχύτητας.
Αναλυτικά το Top 30
Πρωταθλήτρια: Λίβερπουλ
Κυπελλούχος: Κρίσταλ Πάλας
Πρωταθλήτρια: Νάπολι
Κυπελλούχος: Μπολόνια
Πρωταθλήτρια: Μπαρτσελόνα
Κυπελλούχος: Μπαρτσελόνα
Πρωταθλήτρια: Μπάγερν Μονάχου
Κυπελλούχος: Στουτγάρδη
Πρωταθλήτρια: Παρί Σεν Ζερμέν
Κυπελλούχος: Παρί Σεν Ζερμέν
Πρωταθλήτρια: Αϊντχόφεν
Κυπελλούχος: Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Πρωταθλήτρια: Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Κυπελλούχος: Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Πρωταθλήτρια: Σεντ Ζιλουάζ
Κυπελλούχος: Κλαμπ Μπριζ
Πρωταθλήτρια: Σλάβια Πράγας
Κυπελλούχος: Σίγκμα Όλομουτς
Πρωταθλήτρια: Γαλατασαράι
Κυπελλούχος: Γαλατασαράι
Πρωταθλήτρια: -
Κυπελλούχος: -
Πρωταθλήτρια: Ολυμπιακός
Κυπελλούχος: Ολυμπιακός
Πρωταθλήτρια: Στουρμ Γκρατς
Κυπελλούχος: Βόλφσμπεργκερ
Πρωταθλήτρια: Σέλτικ
Κυπελλούχος: Αμπερντίν
Πρωταθλήτρια: Λεχ Πόζναν
Κυπελλούχος: Λέγκια Βαρσοβίας
Πρωταθλήτρια: Κοπεγχάγη
Κυπελλούχος: Κοπεγχάγη
Πρωταθλήτρια: Βασιλεία
Κυπελλούχος: Βασιλεία
Πρωταθλήτρια: Μακάμπι Τελ Αβίβ
Κυπελλούχος: Χάποελ Μπερ Σεβά
Πρωταθλήτρια: Πάφος
Κυπελλούχος: ΑΕΚ Λάρνακας
Πρωταθλήτρια: -
Κυπελλούχος: -
Πρωταθλήτρια: Ριέκα
Κυπελλούχος: Ριέκα
Πρωταθλήτρια: Ερυθρός Αστέρας
Κυπελλούχος: Ερυθρός Αστέρας
Πρωταθλήτρια: Διναμό Κιέβου
Κυπελλούχος: Σαχτάρ Ντόνετσκ
Πρωταθλήτρια: Φερεντσβάρος
Κυπελλούχος: Πάκσι
Πρωταθλήτρια: Στεάουα Βουκουρεστίου
Κυπελλούχος: Κλουζ
Πρωταθλήτρια: Κράσνονταρ
Κυπελλούχος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Πρωταθλήτρια: Σλόβαν Λίμπερετς
Κυπελλούχος: Σπαρτάκ Τρνάβα
Πρωταθλήτρια: Ολίμπια Λιουμπλιάνας
Κυπελλούχος: Τσέλιε
Πρωταθλήτρια: Λουντογκόρετς
Κυπελλούχος: Λουντογκόρετς
Πρωταθλήτρια: Καραμπάγκ
Κυπελλούχος: Σαμπά Μπακού
athletiko.gr
Η Κυπελλούχος ΑΕΚ Λάρνακας, ρίχνεται πρώτη στη μάχη της Ευρώπης, αφού αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (10/07, 19:30) στην «Αρένα» την Παρτιζάν για τον πρώτο προκριματικό του Europa League και θα επιδιώξει τη νίκη, για να αποκτήσει προβάδισμα, έστω και μικρό, ενόψει του επαναληπτικού στο Βελιγράδι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/07 @ 00:14
Μια εντυπωσιακή Παρί Σεν Ζερμέν, «καθάρισε» την αγνώριστη Ρεάλ Μαδρίτης με τρία γκολ πριν από το 24’, παίρνοντας τελικά τη νίκη με και την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων!
09/07 @ 21:18
Η ιστοσελίδα Ypervorioi.blogspot.com μεταφέρει τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή της ΑΙΚ, Ανδρόνικου Κακουλλή, στο σουηδικό μέσο Fotboldirekt, σχετικά με το μέλλον του.
09/07 @ 19:50
Η Άρσεναλ δείχνει αποφασισμένη να κάνει δικό της τον 23χρονο εξρτέμ, Νόνι Μαντουέκε, στέλνοντας επίσημη πρόταση στην Τσέλσι για την απόκτησή του!
09/07 @ 18:53
Χωρίς τον Φώτη Ιωαννίδη, λόγω ίωσης, τον Πέδρο Τσιριβέγια που ένιωσε ένα «σφίξιμο» και τον Φίλιπ Μλαντένοβτς, λόγω προσωπικού θέματος, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σάλκε.
09/07 @ 17:09
Συνεχίζει στη Ligue 1 η Λιόν, η οποία κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει.
09/07 @ 13:18
Στις 3 Ιουλίου 2025, περίπου στις 00:30 CEST, ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα (28 ετών), και ο νεότερος αδελφός του, Ανδρεα Σίλβα (26 ετών), βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην ισπανική Α-52
BEST OF THEMASPORTS