Η Εθνική Ελλάδας ξεδίπλωσε στο Παγκρήτιο όλες της τις επιθετικές αρετές, με τον Χρήστο Μανδά να κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση και τον Γιοβάνοβιτς να βλέπει τους αναπληρωματικούς του να δίνουν άλλη πνοή στη “γαλανόλευκη”.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Από εκεί που είχε σταματήσει στις 23 Μαρτίου στο Χάμπντεν Παρκ συνέχισε στο Παγκρήτιο κόντρα στη Σλοβακία η Εθνική Ελλάδας.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τη “γαλανόλευκη” με οκτώ από τους έντεκα που είχαν παίξει στη Σκωτία και μπορεί κάλλιστα να αισθάνεται δικαιωμένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από τη δουλειά που φαίνεται να βγαίνει όλο και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.
Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν με διάθεση στο παιχνίδι, δείχνοντας πως αντιμετωπίζουν τον αγώνα σαν επίσημο, όπως είχε ζητήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός και δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι στο μεγαλύτερο μέρος του, με το τελικό σκορ μάλλον να αποδίδει μεγαλύτερη δικαιοσύνη από το 2-1 με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.
Επιτέθηκε με κάθε τρόπο
Τα τέσσερα γκολ που σημείωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν ήρθαν τυχαία. Η Εθνική Ομάδα απέδειξε πως μπορεί να απειλήσει με κάθε τρόπο, καταφέροντας να εκμεταλλευτεί άριστα τους κενούς χώρους.
Στο πρώτο γκολ ο Κουρμπέλης τροφοδότησε τον Τζόλη στο μισό της Ελλάδας, ο εξτρέμ της Κλαμπ Μπριζ κουβάλησε την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή και άνοιξε όμορφα για τον Παυλίδη φέρνοντάς τον απέναντι στον Ντουμπράβκα. Ένα fast-break 10 δευτερολέπτων από την πρώτη πάσα μέχρι την εκτέλεση.
Πριν το δεύτερο γκολ, οι Έλληνες διεθνείς άλλαξαν με υπομονή την μπάλα, φέρνοντάς την στα δεξιά, ο Γιαννούλης υποδέχτηκε τη σέντρα του Μασούρα και γέμισε ξανά, εκεί που ο τελευταίος “χώθηκε” ανάμεσα στους αμυνόμενους και την έστρωσε στον Παυλίδη που βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για άλλη μια φορά.
Ενώ για το τρίτο γκολ, ο Βαγαννίδης “επιτέθηκε” στο άδειο γήπεδο φέρνοντας την μπάλα κοντά στην περιοχή, οι διεθνείς συνεργάστηκαν ξανά έξω από την περιοχή των Σλοβάκων και ο Πέλκας πέρασε μια υποδειγματική κάθετη για να γυρίσει ο Μασούρας την μπάλα προς τον Δουβίκα που απλώς την έστειλε στα δίχτυα.
Υπήρξαν και φάσεις που προέκυψαν από κλέψιμο ψηλά, όπως εκείνη στο 20ο λεπτό, η οποία μπορεί να μην έγινε γκολ όμως είναι δείγμα της διάθεσης των παικτών του Γιοβάνοβιτς να εκμεταλλευτούν και αυτή την αγωνιστική προσέγγιση.
Η μοναδική παράσταση του Μανδά
Ο Χρήστος Μανδάς πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί μια καλύτερη συνθήκη για αυτό. Έπαιξε στην Κρήτη και μπόρεσε να κλέψει την παράσταση σε μια βραδιά που τα επιθετικά όπλα της “γαλανόλευκης” χτύπησαν τέσσερις φορές.
Η αρχή έγινε με την απόκρουση του πέναλτι, η οποία γίνεται ακόμη σημαντικότερη εάν αναλογιστεί κανείς πως εκείνος ήταν που ανέτρεψε τον Στρέλετς. Ο πορτιέρε της Λάτσιο έδειξε ότι πέρα από τα αγωνιστικά προσόντα έχει και τη νοοτροπία να μην επηρεάζεται από ένα λάθος, αλλά να προχωρά και να το διορθώνει.
Ο 23χρονος τερματοφύλακας έκλεισε το παιχνίδι με έξι σημαντικότατες αποκρούσεις, εκ των οποίων οι πέντε στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα δηλαδή που οι Σλοβάκοι ήταν εξίσου απειλητικοί με την Εθνική μας, και πρόσθεσε άλλον έναν “θετικό” πονοκέφαλο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στο ματς με τη Σκωτία είχε εμπιστευτεί τον Κωνσταντή Τζολάκη.
Οι λύσεις από τον πάγκο
Κι αν η “μαγική τριπλέτα” των Κωνσταντέλια, Καρέτσα και Τζόλη, μαζί με τον αρχηγό Βαγγέλη Παυλίδη είχαν δώσει τη δική τους παράσταση στα πρώτα εξήντα λεπτά του αγώνα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε και τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο να κάνουν τη διαφορά.
Από τα πόδια του Γιώργου Μασούρα έφτασε η μπάλα στον επιθετικό της Μπενφίκα για το κρίσιμο 2-1, ενώ είχε και την ασίστ στον Δουβίκα για το 3-1.
Ενώ ο επιθετικός της Κόμο πέρα από το γκολ του ήταν και εκείνος που κυνήγησε τη φάση στη σέντρα του Βαγιαννίδη φέρνοντας το αυτογκόλ του Χρντσάρ για το τελικό 4-1.
Πηγή: sport24.gr
Συνέντευξη Τύπου παραθέτει σήμερα το απόγευμα (16:00) ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, ενόψει του αυριανού (24/07, 20:00) αγώνα με αντίπαλο την Τορπέντο Κουτάισι στο ΓΣΠ, για τον Β' προκριματικό του Conference League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
20/07 @ 08:12
Παρότι έπαιζε με δέκα παίκτριες από το 13ο λεπτό, η Γερμανία απέκλεισε τη Γαλλία στα πέναλτι και πέρασε στα ημιτελικά του Euro γυναικών.
18/07 @ 09:38
Παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0, η Αγγλία ισοφάρισε τη Σουηδία και εντέλει την απέκλεισε από το Euro γυναικών επικρατώντας 3-2 στα πέναλτι.
17/07 @ 01:22
Η Ιταλία επικράτησε 2-1 της Νορβηγίας με γκολ στο 90ο λεπτό και πέρασε στα ημιτελικά του Euro γυναικών.
11/07 @ 09:00
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών θα αντιμετωπίσει στις 6 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας την Εθνική Αυστρίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026
11/07 @ 00:15
Η Ελβετία ισοφάρισε σε 1-1 τη Φινλανδία στις καθυστερήσεις και πέρασε στα προημιτελικά του Euro γυναικών μαζί με τη Νορβηγία.
10/07 @ 16:05
Αλματώδη άνοδο 15 θέσεων στο FIFA Coca Cola Men's Ranking έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Ομάδα με τη συμπλήρωση ενός αγωνιστικού έτους με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της.
BEST OF THEMASPORTS