Πρώην αεροσυνοδός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να παραγγέλνεις καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο. Πόσο ασφαλές είναι το νερό; Μάθε τι λένε οι ειδικοί και ποια είναι η αλήθεια πίσω από τα ροφήματα εν πτήσει.
Ποιος δεν αγαπά τις λιχουδιές που προσφέρονται σε μια πτήση; Μια σακουλίτσα με κράκερ, ένα κουτάκι αναψυκτικό ή ίσως μια μικρή δόση ουίσκι. Ωστόσο, μία πρώην αεροσυνοδός, η TikTok influencer Kat Kamalani, μας προειδοποιεί: Μακριά από τον καφέ και το τσάι του αεροπλάνου.
«Το Νερό Είναι Αηδιαστικό»: Τι υποστηρίζει η Kamalani Η Kat, που εργάστηκε έξι χρόνια σε μεγάλη αεροπορική εταιρεία, δηλώνει ότι το νερό που χρησιμοποιείται για τα ζεστά ροφήματα προέρχεται από δεξαμενές που δεν καθαρίζονται ποτέ. Σύμφωνα με την ίδια: «Οι δεξαμενές νερού είναι βρώμικες και δεν τις καθαρίζουν ποτέ. Οι αεροσυνοδοί σχεδόν ποτέ δεν πίνουν καφέ ή τσάι κατά τη διάρκεια των πτήσεων.»
Ακόμα πιο αποθαρρυντικό είναι ότι ο εξοπλισμός παρασκευής καφέ βρίσκεται κοντά στις τουαλέτες.
Τι Λένε οι Μελέτες και οι Ειδικοί; Μια μελέτη του 2019 από το Hunter College NYC Food Policy Center επιβεβαιώνει ότι το ίδιο νερό χρησιμοποιείται τόσο για τις τουαλέτες όσο και για την παρασκευή καφέ.
Ωστόσο, αεροπορικοί μηχανικοί διαφωνούν. Σύμφωνα με σχόλια στο Reddit:
Οι δεξαμενές καθαρίζονται με διάλυμα χλωρίνης.
Οι γραμμές νερού ξεπλένονται συχνά.
Οι πιλότοι πίνουν τον ίδιο καφέ καθημερινά.
Είναι Τελικά Ασφαλές να Πιείς Καφέ ή Τσάι στο Αεροπλάνο; Ο CEO της AFuzion, Vance Hilderman, επισημαίνει ότι: «Τα βακτήρια σκοτώνονται στους 170°F (περίπου 76°C). Το νερό στην καμπίνα βράζει περίπου στους 195°F. Άρα, το τσάι και ο καφές είναι θεωρητικά ασφαλή.»
Η μόνη περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα είναι αν η πτήση αναχωρεί από χώρα με μη ασφαλές νερό γενικά.
Όλα δείχνουν ότι ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, Ιταλός προπονητής, Πάολο Τραμετσάνι, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ για τη σεζόν 2025-2026.
Η Τέχνη και το Κράτος είχαν πάντα μια σχέση «it’s complicated», ωστόσο τους τελευταίους μήνες φαίνεται αυτή να έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Και διχάζει τον κόσμο – ιδιαίτερα εκείνον στα social media.
Ένας άνδρας στη Νορβηγία βγήκε το πρωί στην αυλή του και είδε ότι ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχε προσαράξει και είχε πέσει δίπλα από το σπίτι του.
Εθνική καμπάνια κατά της παχυσαρκίας ξεκίνησε η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία με ελεγκτές να σταματούν πολίτες στον δρόμο για να τους ζυγίσουν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Μετά από τη συμμετοχή της σε μια ακραία σεξουαλική πρόκληση, η δημιουργός ερωτικού περιεχομένου Άννι Νάιτ χρειάστηκε να νοσηλευτεί, όπως αποκάλυψε η ίδια μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.