Στον Σούπερ Σπορτ ΦΜ έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου και έστειλε κραυγή αγωνίας για την αδειοδότηση των γηπέδων αλλά και την βιωσιμότητας των προσφυγικών σωματείων
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά:
Για το γήπεδο και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αναβάθμιση του γηπέδου: «Είναι γνωστό το θέμα που αντιμετωπίζουν τα γήπεδα του Εθνικού, της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας. Άρχισαν να χτίζονται μετά το 77’ και χτίστηκαν με προδιαγραφές και σχέδια της τότε εποχής. Και κάθε χρόνο γίνονταν συμληρώματα, πολλές φορές και χωρίς άδειες οικοδομής. Τώρα έχουν περάσει 40+ χρόνια ζωής. Τώρα αυξάνοντα τα μέτρα ασφάλειας, έπρεπε να γίνονται τακτικοί και χρονιαίοι έλεγχοι και δεν πληρούσαν κάποιες προδιαγραφές. Κάποια πρέπει να χαλάσουν εξ ολοκλήρου οι κερκίδες. Κάθε χρόνο μπορεί το κάθε σωματείο να δίνει 50-100 χιλιάδες ευρώ για να περνούμε τις άδειες με ππατσιαρίσματα. Αυτοί που δίνουν την άδεια, έχουν φτάσει στα όριά τους γιατί αναλαμβάνουν και κάποια ευθύνη.
Το θέμα είχε πάει τότε επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη, μας είχε αναφέρει ότι θα προχωρούσε με αναβαθμίσεις των γηπέδων ως νέα στάδια. Μας είχε δώσει ένα κονδύλι γύρω στις 135.000 να βγάλουμε τα σχέδια για να δούμε τι χρειάζεται ως αναβάθμιση. Και τότε, τα σωματεία παρουσιάσαμε τα νέα γήπεδα. Υπήρχε χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Αν δεν ήταν ο ΚΟΑ να βοηθά τα προσφυγικά σωματεία στον βαθμό που μπορεί, έστω και με αυτά τα λεφτά ή με τις εγκαταστάσεις, είναι αυτά που κράτησαν ζωντανά τα προσφυγικά σωματεία. Είναι σημαντικό κομμάτι η βοήθειά του. Όμως πηγαίνοντας στον ΚΟΑ, αντιληφθήκαμε ότι η βοήθεια που θα παίρναμε ήταν γύρω στο 50%. Αντιλαμβάνεστε ότι με αυτή τη βοήθεια, δεν μπορούμε να βρούμε τα υπόλοιπα χρήματα.
Με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε να φτιάξουμε τα γήπεδα. Αλλά κινδυνεύουμε με τα θέματα αδειοδότησης. Μπορεί να μην έχουμε γήπεδα να παίξουμε. Όσον αφορά τα προσφυγικά, τρεις ομάδες που παίζουν στο Μακάρειο θα πρέπει να φύγουν να πάνε αλλού. Και εδώ είναι ένα άλλο μεγάλο, πολύ σοβαρό πρόβλημα και νιώσαμε την πίεση και την αγωνία τι θα γίνει αύριο με τα σωματεία μας. Οι παράγοντες δεν έχουν δυνάμεις να προχωρήσουν με τα νέα δεδομένα. Έχει υποχρέωση το κράτος, όχι η Κυβέρνηση. Πρέπει να αποφασίσει, ότι εκτός ότι χρειάζεται ο τόπος να φτιάξουμε γήπεδα, χρειάζεται να μην ξεχαστούν τα πάντα. Πρέπει να αντιληφθεί το κράτος σε τι βοηθά».
Για το θέμα της φορολογίας: «Είναι γνωστό ότι τα σωματεία με υπερπροσπάθειες, τα σωματεία έδωσαν περίπου +50%. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Δεν είπε κανένας να μας χαριστούν. Λάθη έγιναν, αλλά και από τις δύο πλευρές. Το κράτος αθέτησε πρώτο τον λόγο του. Θέλετε να σας πω κάτι; Ξέρετε από πότε έχουμε να πάρουμε λεφτά από το στοίχημα; Από τον Οκτώβριο και τώρα φεύγει ο Μάιος».
Η ΑΕΛ διοργάνωσε Gala Dinner για τα 95 χρόνια ζωής της και το ThemaSports σας μετέφερε όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό όπου πραγματοποιήθηκε η λαμπερή εκδήλωση.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/10 @ 14:31
Δηλώσεις στον SuperSport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Άχνας, Άγγελος Βραχίμης, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα του.
02/10 @ 12:23
Ο Εθνικός Άχνας ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ίγκορ Αγκελόφσκι στη θέση του προπονητή.
01/10 @ 22:20
Στην Κύπρο αναμένεται να αφιχθεί απόψε για λογαριασμό του Εθνικού ο Ιγκόρ Ανγκελόφσκι.
30/09 @ 11:09
Δίπλα στην Ανόρθωση ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου
29/09 @ 09:54
Δεν έχασε χρόνο η διοίκηση του Εθνικού Άχνας, αφού μετά το deal με την ΑΕΛ για τον Ούγκο Μάρτινς, βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του στην τεχνική ηγεσία!
26/09 @ 18:50
Ο εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού λίγο πριν τον αγώνα με τον Άρη , έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε στην περίπτωση Ούγκο Μάρτινς , Αγγελόπουλου και Αντερέγκεν
BEST OF THEMASPORTS