Καλεσμένος στην αποψινή εκπομπή «Goal n' Roll» της Cytavision, ήταν ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο πολύκροτο θέμα των επενδυτών.
«Πάντα λέω την αλήθεια. Μία συμφωνία δεν πρόκειται δεν θα τελειώσει σε 10-15 μέρες. Διαπραγματευόμαστε είμαστε σε προχωρημένο στάδιο.
Η διαδικασία είναι τυπική. Πρέπει να παρουσιαστούν όλα τα νομότυπα έγγραφα. Ότι μας ζητήθηκε έχει παραχωρηθεί και είναι σύμφωνος ο επενδυτής.
Πρέπει να περάσει από διακδικασίες για να μπορεί ο επενδυτής να φέρει και το χρήμα. Εφόσον ελεγχθούν τα έγγραφα από τους δικηγόρους, θα απλοποιηθεί η διαδικασία. Αυτό περιμένουμε.
Εμείς εξετάζουμε παράλληλα και άλλες περιπτώσεις. Δεν σταμάτησε η περίπτωση της Βραζιλίας, όμως δεν είναι τόσο προχωρημένη όσο αυτή που τρέχουμε τώρα.
Δεν είναι θέμα πόσο αισιόδοξος είμαι, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα δοθούν τα έγγραφα που ζητήσαμε. Συμφωνήθηκαν όλα, οι λεπτομέρειες κλπ και απομένουν τα νομότυπα έγγραφα. Οι αποδείξεις ότι οι κύριοι αυτοί έχουν καθαρό μητρώο, ότι έχουν τα χρήματα τουλάχιστον για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Δεν θα πάμε να κάνουμε συμφωνία και σε 5-6 μήνες να έχουμε προβλήματα.
Το επόμενο βήμα θα είναι συνέλευση εταιρείας και σωματείου για να αλλάξει το καταστατικό. Αυτή την στιγμή, μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι το 25% των μετοχών, αυτό αλλάζει μόνο με καταστατική αλλαγή.
Δεν έχει συζητηθεί τίποτε για το γήπεδο μαζί τους, είναι ξεχωριστό πρότζεκτ. Αν τους ενδιαφέρει να βάλουν κεφάλαιο στο γήπεδο, αυτό θα γίνει στο μέλλον αν ενδιαφερθούν.
Εμείς από αύριο σε συνεννόηση με αυτούς, θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για τον προγραμματισμό. Η όλη συμφωνία μπορεί να γίνει σε ένα μήνα. Έχουν συμφωνηθεί οι παράμετροι για τη συνεργασία με τη διοίκηση. Πρόκειται για συμφωνία που σε μερικά χρόνια θα εξοφλήσουν το χρέος του ΑΠΟΕΛ. Γι' αυτό θα πρέπει κι εμείς και οι ίδιοι να το δούμε προσεκτικά, δεν είναι πενταροδεκάρες.
Παράλληλα, εμείς τρέχουμε και άλλες περιπτώσεις αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία που έχω πει. Δεν πρόκειται το ΑΠΟΕΛ να μείνει ακέφαλο ή να μπλέξει σε περιπέτειες. Να μην ανησυχεί ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ».
Για τις φήμες για προσφυγές παικτών: «Υπάρχει μία οφειλή για τον Λούκας Σόουζα, δεν υπάρχει τώρα κάτι άλλο. Δεν έχουμε άλλη προσφυγή σήμερα. Αν προκύψουν προσφυγές, θα είναι επειδή δεν θα δεχθούν τον διακανονισμό που τους προσφέραμε. Έχουμε προτείνει διακανονισμούς σε παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι θα μιλήσουν με τους μάνατζερ τους».
Για τις προτάσεις στον Υπουργό Οικονομικών: «Έχουμε καταβάλει το ποσό που είπαμε, 700 χιλιάδες ευρώ. Διπλάσιο αριθμό από όσα συμφωνήσαμε, απομένει ο Υπουργός να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της αποπληρωμής των φόρων. Η επιτροπή κριτηρίων της UEFA και της ΚΟΠ συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα και θα χρειαστεί να υπάρξει έγκριση από το Υπουργείο».
Για τον προγραμματισμό: «Αυτή την στιγμή, προπονητής είναι ο Βαγγέλης Σάμιος. Αν δεν είναι ο πρώτος προπονητής επειδή θέλει άλλο πόστο, θα προχωρήσουμε σε άλλη επιλογή αν και οι επενδυτές είναι σύμφωνοι. Είδαμε νεαρούς να πάιζουν, ενώ οι προηγούμενοι προπονητές δεν έδωσαν χρόνο. Τη νέα σεζόν θα πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Πρόθεση μας είναι να κάνουμε 4-5 μεταγραφές. Οι νεαροί θα είναι ο κορμός της νέας σεζόν, ενώ υπάρχουν και παίκτες από την ακαδημία».
Για Τεχνικό Διευθυντή: «Οι επενδυτές δεν μας υπέδειξαν κάποιον για Τεχνικό Διευθυντή. Όταν γίνει η συμφωνία ολοκληρωμένη, θα μας πουν. Ήρθε αντιπρόσωπος την Πέμπτη για μία μέρα και μίλησε με τους νομικούς μας. Ενθουσιάστηκε με τις εγκαταστάσεις στον Αρχάγγελο».
Δείτε στο πιο κάτω βίντεο, όλα όσα είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ:
Το 2025 ξεκίνησε ονειρικά και τελείωσε με τον πιο τραγικό τρόπο για τον Ντιόγκο Ζότα... Οι τίτλοι, ο γάμος και οι οικογενειακές στιγμές ευτυχίας μέχρι το μοιραίο δυστύχημα.
Στο μπλοκάκι του Ουρουγουανού προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Πάμπλο Γκαρσία, είναι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λευτέρης Λύρατζης σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας sport24.gr.
Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και... με τη βούλα είναι πλέον ο Ιβάν Αλέχο, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός στους «γαλαζοκίτρινους» στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν (2024-2025).
Ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται ως γνωστό από την Παρασκευή (27/06) στην Κύπρο και είναι πανέτοιμος για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, το οποίο για τον ίδιο αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και είναι αποφασισμένος να πετύχει παρά τις δυσκολίες.