Themasports teamΣτο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η Εθνική Ελλάδας ενόψει τη κλήρωσης που θα γίνει την Τρίτη (13/5) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη Λιθουανία, την Σλοβενία και την Λετονία τοποθετήθηκε η Εθνική Ελλάδας, τέσσερις ημέρες πριν από την κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 (13/5, 18:30) που θα λάβει χώρα στη Ντόχα.
Η “γαλανόλευκη” δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εν λόγω αντιπάλους στα προκριματικά από τη στιγμή που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας.
Τα γκρουπ δυναμικότητας:
- 1ο: Σερβία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία
- 2ο: Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ελλάδα
- 3ο: Ιταλία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Τσεχία
- 4ο: Φινλανδία, Γεωργία, Τουρκία, Κροατία
- 5ο: Ουκρανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
- 6ο: Εσθονία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Μ. Βρετανία
- 7ο: Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία
- 8ο: Β. Μακεδονία, Δανία, Σλοβακία, Κύπρος
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
“Την προσεχή Τρίτη, 13 Μαΐου, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, η τελική φάση του οποίου θα γίνει το 2027 στο Κατάρ.
Στην Ευρωπαϊκή Ζώνη, οι 32 ομάδες έχουν χωριστεί σε οκτώ γκρουπ δυναμικότητας με βάση τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ελλάδα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Λιθουανία, Λετονία και Σλοβενία, τις οποίες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
Οι ομάδες από το πρώτο, το τέταρτο, το πέμπτο και το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας θα «τροφοδοτήσουν» τους ομίλους A, C, E και G, ενώ οι ομάδες από το δεύτερο, το τρίτο, το έκτο και το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας θα «τροφοδοτήσουν» τους ομίλους B, D, F και Η. Σημειώνεται πως η Κύπρος από το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας και η Τουρκία από το δεύτερο δεν μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο.
Τα γκρουπ δυναμικότητας:
1ο: Σερβία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία
2ο: Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ελλάδα
3ο: Ιταλία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Τσεχία
4ο: Φινλανδία, Γεωργία, Τουρκία, Κροατία
5ο: Ουκρανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
6ο: Εσθονία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Μ. Βρετανία
7ο: Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία
8ο: Β. Μακεδονία, Δανία, Σλοβακία, Κύπρος
Στην πρώτη φάση των ομίλων θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι, στους οποίους θα συμμετέχουν μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους από την πρώτη φάση. Οι τρεις πρώτες ομάδες του Α και του Β ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Ι, οι τρεις πρώτες ομάδες του C και του D ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο J, οι τρεις πρώτες ομάδες του E και F ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Κ και οι τρεις πρώτες ομάδες του G και του H ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο L. Οι τρεις πρώτες ομάδες από τα τέσσερα αυτά νέα γκρουπ θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύνολο 12 από την Ευρωπαϊκή Ζώνη”.
Με μοναδικό ζητούμενο τη νίκη, για να εκμεταλλευτεί τις όποιες απώλειες προκύψουν στο «αιώνιο» ντέρμπι, η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (17:00) στην «Αρένα» την Ομόνοια Αραδίππου, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
09/11 @ 09:10
«Όταν ο καθένας ψηλός-κοντός ή και μεσαίος ζήταγε είτε σε λεφτά είτε σε συνθήκες, τα έπαιρνε εντός δευτερολέπτων. Καλό θα είναι να δείχνουν και εντός παρκέ την αξία τους» γράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
08/11 @ 01:11
Ο προπονητής της Παρτίζαν, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μίλησε για τις εξελίξεις γύρω από το NBA Europe, τονίζοντας ότι η Ευρωλίγκα θα γίνει καλύτερη αν όλες οι ομάδες της έχουν τα ίδια δικαιώματα.
08/11 @ 00:54
Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου μετά την εντός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην Παρτίζαν.
07/11 @ 23:56
Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν στο ΣΕΦ για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης.
07/11 @ 23:11
Μετά από μια αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά της, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε δύσκολα με 80-71 την Παρτίζαν στο ΣΕΦ, παραμένοντας κοντά στην κορυφή της Ευρωλίγκας!
05/11 @ 23:08
Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Βελιγράδι, έκανε τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση και έγινε εύκολη λεία για τον Ερυθρό Αστέρα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 86-68.
BEST OF THEMASPORTS