Αναμφίβολα, ο θάνατος είναι μια τρομακτική προοπτική για κάθε άνθρωπο, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι πως όλοι κάποια στιγμή θα βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση. Όσοι βρεθούν στο τέλος της ζωής τους, αντιμετωπίζουν μια σειρά παράξενων φαινομένων, κάποια από τα οποία εμφανίζονται μήνες πριν από τον θάνατο, χωρίς να είναι γνωστά σε πολλούς.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαινόμενα είναι ο λεγόμενος «ήχος του θανάτου» ένας ήχος που ακούγεται έντονα κατά τις τελευταίες ώρες ζωής και υποδηλώνει ότι το άτομο βρίσκεται στις τελευταίες στιγμές του.
Τι είναι ο «ήχος του θανάτου»;
Ο όρος «ήχος του θανάτου» αναφέρεται σε έναν ανησυχητικό ήχο που μπορεί να ακουστεί γύρω από το κρεβάτι του θανόντος, σηματοδοτώντας ότι το άτομο πλησιάζει το τέλος της ζωής του, σύμφωνα με το Medical News Today. Ο ήχος αυτός μπορεί να είναι μια σειρά ήχων, όπως γουργουρητό, ροχαλητό ή ακόμη και τρίξιμο, και συμβαίνει όταν το άτομο δεν μπορεί πια να καταπιεί, να βήξει ή να καθαρίσει το πίσω μέρος του λαιμού του από σάλιο ή βλέννα.
Αυτή η κατάσταση προκαλείται από την αύξηση των εκκρίσεων στον αναπνευστικό σωλήνα και μπορεί να ακούγεται σαν «υγρός ήχος» ή «τρίξιμο», ενισχυμένο με την αναπνοή. Ορισμένοι έχουν περιγράψει τον ήχο ως δυνατό γουργουρητό ή ακόμα και ροχαλητό. Παρά την παράξενη φύση του και τον ήχο που μοιάζει με πνιγμό, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το άτομο που πεθαίνει είναι ενήμερο για τον ήχο που κάνει ή βιώνει πόνο.
Πώς μπορεί να διαχειριστεί κανείς τον «ήχο του θανάτου»;
Αν και ο «ήχος του θανάτου» δεν προκαλεί πόνο στον μελλοθάνατο, ο ήχος μπορεί να είναι εξαιρετικά ανησυχητικός για τα αγαπημένα πρόσωπα. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί εντελώς, υπάρχουν μέτρα που μπορούν να μειώσουν την ένταση του ήχου:
- Να γυρίστε το άτομο στο πλάι
- Αφαίρεση των εκκρίσεων από το στόμα με αναρρόφηση
- Ανύψωση του κεφαλιού του
- Χρήση φαρμάκων για την απομάκρυνση των εκκρίσεων
- Υγρά επιθέματα
- Περιορισμός της πρόσληψης υγρών
Αν και αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να αποτρέψουν εντελώς αυτούς τους ανατριχιαστικούς ήθους μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση των κοντινών προσώπων και στην ελάφρυνση του θορύβου κατά τις τελευταίες στιγμές του ανθρώπου.
Πηγή: Newsbomb.gr
Η Πάφος FC κοντράρεται απόψε (19:45) στο στάδιο «Αλφαμέγα» με την ισπανική Βιγιαρεάλ για την 4η αγωνιστική της League Phase του Champions League και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
05/11 @ 12:36
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν εκ νέου δυο εκ των υπόπτων που τελούσαν υπό κράτηση για το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους, που διαπράχθηκε στις 17 Οκτωβρίου, στον Άγιο Αθανάσιο.
05/11 @ 10:35
Ο νεαρός «δημοκράτης σοσιαλιστής» Ζόχραν Μαμντάνι, που εξελέγη δήμαρχος Νέας Υόρκης χθες Τρίτη, εκτίμησε ότι η πόλη, γενέτειρα του Αμερικανού προέδρου, μπορεί να «δείξει σ’ ένα έθνος προδομένο από τον Ντόναλντ Τραμπ πώς να τον νικήσει».
05/11 @ 15:16
Γνωστός Κύπριος YouTuber αποκάλυψε σε βίντεο του ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει ρόλο σε νέο πολιτικό κόμμα στην Κύπρο, συγκεκριμένα ως πρόεδρος της εκπαιδευτικής επιτροπής.
05/11 @ 09:25
Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους, που διαπράχθηκε στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό.
04/11 @ 21:28
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν πριν από λίγο στην επανασύλληψη 31χρονου που τελούσε υπό κράτηση για το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη αδικήματος, σχετικά με την υπόθεση φόνου Δημοσθένους.
04/11 @ 19:49
Νέες εξελίξεις στη δολοφονία του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους στη Λεμεσό προανήγγειλε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
BEST OF THEMASPORTS