Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ στο Λος Άντζελες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρήξη αχίλλειου τένοντα στο αριστερό του πόδι — τραυματισμός που υπέστη στην ήττα των Μπακς από τους Πέισερς με 129-103, στον τέταρτο αγώνα της πρώτης φάσης των playoffs του NBA.
Την επέμβαση πραγματοποίησε ο διακεκριμένος ορθοπεδικός Δρ. Νέαλ Ελατράσε, σε συνεργασία με τη γιατρό της ομάδας του Μιλγουόκι, Δρ. Κάρολ Βέτερ. Ο Λίλαρντ είχε αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το παρκέ στα μέσα της πρώτης περιόδου και η διάγνωση της ρήξης ήρθε δύο μέρες αργότερα, τη Δευτέρα
Ο 34χρονος γκαρντ, ο οποίος είχε επιστρέψει εντυπωσιακά γρήγορα από θρόμβωση στο δεξί του πόδι πριν τη σειρά με την Ιντιάνα, πρόλαβε να αγωνιστεί στα τρία πρώτα ματς, πριν τραυματιστεί ξανά. Είχε προηγουμένως χάσει τα τελευταία 14 παιχνίδια της κανονικής περιόδου λόγω της θρόμβωσης, αλλά πήρε έγκριση να αγωνιστεί, μετά τη διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής.
Ο Λίλαρντ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με 24,9 πόντους και 7,1 ασίστ κατά μέσο όρο, κατακτώντας την ένατη συμμετοχή του σε All-Star Game
Αν πριν από μερικά χρόνια υπήρχε έστω και ένας φίλαθλος που ζει στην Κύπρο και έλεγε ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που η Πάφος με τον Άρη θα κοντράρονται για το στέμμα του πρωταθλητή, ενδεχομένως να τον θεωρούσαν... «τρελό» ή γραφικό!
Ο Φρεντ ΒανΒλίτ έκανε ματς καριέρας με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, οδηγώντας το Χιούστον στη νίκη με 115-107 επί των Γουόριορς και στέλνοντας τη σειρά σε Game 7.
Η φωτογραφία του Στεφ Κάρι με πρησμένο αντίχειρα έγινε viral πριν από το Game 5 των Γουόριορς με τους Ρόκετς, με τον ίδιο να τοποθετείται για πρώτη φορά μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Το Game 5 των Ρόκετς με τους Γουόριορς σημαδεύτηκε από αρκετά σκληρά φάουλ, ωστόσο πήγε να ξεφύγει για τα καλά λίγο πριν από το τέλος του αγώνα, όταν έπειτα από μία κουτουλιά του Πατ Σπένσερ στον Αλπερέν Σενγκούν απειλήθηκε γενικευμένη σύρραξη.
Οι Μπακς κατάφεραν να χάσουν διαφορά 7 πόντων στα τελευταία 45’’ και τελικά 118-119 από τους Πέισερς στην παράταση στον πέμπτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του NBA, μένοντας εκτός με 1-4
Ο Γκάρι Τρεντ τζούνιορ «βομβάρδισε» τους Πέισερς με 9 τρίποντα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρέι Άλεν, και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συμπληρώνει επίσης 37 πόντους, οι Μπακς μείωσαν τη σειρά σε 2-1.