Ανακοίνωσε live την ολοκλήρωση της μετακόμισης του στην Ανόρθωση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Καλεσμένος στην αποψινή εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision, ήταν ο νέος Αθλητικός Διευθυντής της Ανόρθωσης, Απόστολος Μακρίδης, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα...
Ακολουθήστε μας στο Google news
Μεταμορφωμένη στην ισπανική πρωτεύουσα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, επικράτησε της 29χρονης Ιταλίδας με 6-2, 6-1 σε 80 λεπτά και θα περιμένει αύριο (28/4) στον τέταρτο γύρο τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Έλενα Ριμπάκινα και την Ελίνα Σβιτολίνα.
Ήταν η πρώτη της νίκη κόντρα σε τενίστρια του Top 10 μετά τον Μάρτιο του 2024 (Kόκο Γκοφ, Indian Wells) και η πρώτη φορά που κερδίζει τρία σερί ματς μετά το Τσάρλστον πέρυσι τον Απρίλιο!
Δεν ξέχασε να παίζει τένις όλο αυτό το διάστημα η Μαρία, αλλά την άφησε πίσω ο σοβαρός τραυματισμός στον ώμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την έκανε, παράλληλα, να χάσει την αυτοπεποίθησή της.
Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τη θέση του προπονητή και εκεί... ήρθε να σώσει την κατάσταση ο Τομ Χιλ. Ο 30χρονος Βρετανός έπιασε ξανά δουλειά λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του Madrid Open, όμως είναι φανερό ότι την έχει βοηθήσει να ανεβεί ψυχολογικά και να δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη στα χτυπήματά της.
Και στα τρία της ματς σε αυτό το τουρνουά η Μαρία έχει βγει στην επίθεση και αγωνίζεται με τους δικούς της όρους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει στη φάση των «16» χωρίς απώλεια σετ!
Η αναμέτρηση με την Παολίνι ήταν το μεγάλο τεστ για την 29χρονη τενίστρια και το πέρασε με άριστα, πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση εδώ και πάνω από έναν χρόνο.
Σέρβιρε εξαιρετικά, επέστρεψε αποτελεσματικά (σημείωσε έξι μπρέικ) και βρήκε winners και από τις δύο πλευρές, στριμώχνοντας την Παολίνι, που έψαχνε απεγνωσμένα να βρει λύσεις. Αν κάποιος έβλεπε το ματς χωρίς να ξέρει το ranking, σίγουρα θα υπέθετε ότι η Top 10 παίκτρια ήταν η Μαρία!
Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, καθώς η Σάκκαρη πίεσε από το ξεκίνημα το σερβίς της αντιπάλου της και πέρασε μπροστά με 4-1, έχοντας σημειώσει δύο μπρέικ. Η Παολίνι πήρε το ένα πίσω και μείωσε σε 4-2, όμως έχασε ξανά το σερβίς της και η Μαρία σέρβιρε αμέσως μετά για το 1-0.
Όλα φάνηκαν να ξεκαθαρίζουν οριστικά όταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε μπρέικ και στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Εδραίωσε το προβάδισμα όταν «έσπασε» ξανά την Παολίνι στο 3-1 και με ένα τρίτο μπρέικ στο 5-1 έφτασε πανηγυρικά στη νίκη. Είχε μέχρι σήμερα σερί 0-8 απέναντι σε παίκτριες της πρώτης δεκάδας!
Στο head to head με την Παολίνι προηγείται πλέον με 2-1 (2-0 στο χώμα) και όποια και αν είναι η επόμενη αντίπαλός της θα είναι ένα ακόμα ματς-πρόκληση. Το καλό, πάντως, είναι πως ό,τι και αν γίνει δεν θα χάσει άλλες θέσεις στο ranking την επόμενη εβδομάδα.
Για την ώρα, θα χαλαρώσει με διπλό, καθώς θα παίξει αργότερα με παρτενέρ τη Μάντισον Κις και αντιπάλους τις Κένιν/Κίτσενοκ.
top tennis from the Greek 🇬🇷@mariasakkari leads Paolini 6-2!#MMOPEN pic.twitter.com/H0ucYINxQY
— wta (@WTA) April 27, 2025
Πηγή: sdna.gr