Δύο σπουδαίοι, οι κορυφαίοι αυτήν τη στιγμή και σε επιδόσεις και σε ήθος, Ελλαδίτες αθλητές στίβου θα κοσμήσουν το φετινό EKO Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Τσίρειο» στάδιο Λεμεσού, στις 23 Μαΐου 2025.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος, σε Τόκιο και Παρίσι, χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής Μιλτιάδης Τεντόγλου και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ στο Παρίσι, και προσφάτως ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, Εμμανουήλ Καραλής, θα τιμήσουν για άλλη μία φορά τους Κύπριους φιλάθλους, τους οποίους καλούν να βρεθούν στο «Τσίρειο», για να τους βοηθήσουν στον πρώτο αγώνα τους στον ανοικτό στίβο στο 2025.
Ο Μίλτος Τεντόγλου, αποτελεί τον μόνιμο σπουδαίο πρεσβευτή και «κράχτη» για το διεθνές μίτινγκ μας, από την αρχή της δημιουργίας του, και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ΚΟΕΑΣ, το ότι κάθε χρόνο ο κορυφαίος αθλητής στο μήκος στον κόσμο, ξεκινά την αγωνιστική του χρονιά στον ανοικτό στίβο από το νησί μας. Ιδιαίτερα τιμητικό αποτελεί και το γεγονός ότι ο παγκόσμιας αναγνώρισης προπονητής του, Γκιόργκι Πομάσκι, συμβάλλει στην καθεχρονική επιτυχία του μίτινγκ μας, φέρνοντας εδώ να αγωνιστούν ο ένας και μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου, αλλά και άλλοι αθλητές του με εξαιρετικές διεθνείς επιτυχίες.
Για τον Εμμανουήλ Καραλή θα είναι η δεύτερη παρουσία του στο μίτινγκ μας, μετά το 2023, καθώς το αγώνισμα του επί κοντώ είναι από τα πιο δύσκολα στα… αεροπορικά ταξίδια, με το κουβάλημα των κονταριών. Όταν το 2023 ο «Μανόλο» ήρθε για πρώτη φορά στο νησί μας να αγωνιστεί, είχε τότε ατομική επίδοση τα 5,86μ. Τώρα πια, ο Μανόλο έγινε πραγματικά… ιπτάμενος, αφού έχει πετάξει πάνω από τα 6,05μ., καταρρίπτοντας επανειλημμένα στο 2025 το πανελλήνιο ρεκόρ, και έχει πλέον την 7η κορυφαία επίδοση στον κόσμο όλων των εποχών!!!
Οι δύο κολλητοί φίλοι και διαμάντια του ελληνικού αθλητισμού, θα είναι η κορωνίδα των φετινών συμμετοχών στο EKO Cyprus International Athletics Meeting, με τις δηλώσεις να συνεχίζονται ακατάπαυστα, αναμένοντας και άλλους σημαντικούς αθλητές από το εξωτερικό για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να λάβουν μέρος.
Και να μην ξεχνάμε ότι το «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ μας δημιουργήθηκε με προτεραιότητά μας να βοηθήσουμε τους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες για να κερδίσουν σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Γι’ αυτό χρειάζονται τη στήριξή σας και τη βοήθειά σας για καλές επιδόσεις, ο Μίλαν Τράικοβιτς, η Ολίβια Φωτοπούλου, η Φίλιππα Φωτοπούλου, η Ναταλία Χριστοφή, η Δάφνη Γεωργίου, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, ο Ιωσήφ Κεσίδης και όλα τα δικά μας παιδιά που θα αγωνιστούν.
ΤΑ 13 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Τα 13 αγωνίσματα που επιλέχθηκαν για να βρίσκονται στο πρόγραμμα τού EKO Cyprus International Athletics Meeting 2025, είναι τα ακόλουθα:
ΑΝΔΡΕΣ: 100μ., 200μ., 400μ., 110μ. εμπόδια, Επί Κοντώ, Μήκος και Σφυροβολία.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 100μ., 200μ., 800μ., 100μ. εμπόδια, Ύψος, Μήκος.
* Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα καθοριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
* Μπορείτε να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας, προς 10 ευρώ, από το https://www.ticketmaster.cy/ Για παιδιά κάτω των 15 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
Από ιστοσελίδα ΚΟΕΑΣ
Τη δεύτερη διαδοχική της παρουσία στα ημιτελικά του Champions League πανηγύρισε η Παρί Σεν Ζερμέν! Πρόκριση και για την Μπαρτσελόνα, παρά την ήττα της από την Ντόρτμουντ με 3-1.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/04 @ 16:32
Σαν σήμερα το 1946 ο Στέλιος Κυριακίδης, ένας δρομέας από την εμφυλιοκρατούμενη Ελλάδα σημείωνε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού: Κέρδιζε τον 50ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
14/04 @ 15:00
Απ’ όλα είχαν στο πανέρι τους οι πολυεθνείς αγώνες κολύμβησης που διεξήχθηκαν το διήμερο 12 – 13 Απριλίου στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.
12/04 @ 23:10
Η Ισπανία επικράτησε με το εντυπωσιακό 19-14 της Κροατίας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο Ανδρών, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας!
12/04 @ 22:30
Καταιγιστική και στον ημιτελικό η Ελλάδα! Πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση, η νέα και… ωραία Εθνική «βούλιαξε» (18-14) την Ουγγαρία και είναι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 28 χρόνια!
11/04 @ 22:45
Η Μαρία Πρεβολαράκη έγραψε ιστορία στην Μπρατισλάβα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης και στην κατηγορία των 53 κιλών!
10/04 @ 22:03
Το πρώτο χρυσό της Κύπρου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα (ISF K15) είναι γεγονός. Η Ευανθία Μονιάτη στα 800 μέτρα κοριτσιών πήρε την πρώτη θέση χαρίζοντας πανηγυρικές στιγμές στην κυπριακή αποστολή. Ακόμη ένα χάλκινο από το Στίβο με τον Σέργιο Καρτούδη στον ακοντισμό αγοριών.
BEST OF THEMASPORTS