Σύμφωνα με τη UEFA, ο κάθε διαιτητής παίρνει κατά μ.ο. 200 αποφάσεις ανά παιχνίδι και το 97,49 % αυτών είναι σωστές. Με τη χρήση του VAR, λοιπόν, αυτό το ποσοστό αγγίζει το 100%.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που πολλές φορές ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί το πόσο συχνά συμβαίνουν. Κάτι τέτοιοι ισχύει, για τους ποδοσφαιρόφιλους, με τα σφυρίγματα των διαιτητών. Σύμφωνα με την UEFA, ένας ρέφερι παίρνει 200 αποφάσεις ανά αγώνα και σφυρίζει σχεδόν κάθε 20-25 δευτερόλεπτα.
Το ακόμα πιο απίθανο είναι πως με βάση την οπτική αρκετών φιλάθλων εκεί έξω, ο εκάστοτε διαιτητής κάνει πολύ συχνά λάθη. Παρόλα αυτά, το ποσοστό εσφαλμένων αποφάσεων είναι ελάχιστο, αφού το 97,49% αυτών είναι σωστές, όπως υποστηρίζει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Μάλιστα, με τη χρήση του VAR, αυτό το ποσοστό φτάνει το 99,6%, μηδενίζοντας σχεδόν τα… φαλτσοσφυρίγματα.
Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως πριν από τη βοήθεια του Video Assistant Referee, ένα σοβαρό σφάλμα – το οποίο επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα – λάμβανε χώρα κάθε 2,4 παιχνίδια. Μετά την εφαρμογή της τεχνολογίας, το εν λόγω σφάλμα συμβαίνει κάθε 16 αναμετρήσεις.




sport24.gr
Για ένα ακόμη καλοκαίρι, ο Απόλλωνας θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ρόστερ, αφού η ομάδα προέρχεται από μία αποτυχημένη χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου πέτυχε το... ελάχιστο από τους στόχους που είχαν τεθεί, να εξασφαλίσει θέση στην εξάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/06 @ 00:00
Ο Άγγελος Ποστέκογλου έχει προσφορά από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.
13/06 @ 23:17
Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ατάκα για την Τότεναμ είπε ο Αντόνιο Κόντε, σε συνέντευξη του στην Ιταλία.
13/06 @ 22:35
Είναι 22 ετών, με βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί, σαφέστατα μεγαλύτεροί του, παίκτες. Με ικανότητες που έχουν κάνει την Ευρώπη να «παραμιλάει». Πώς θα μπορούσε ν' αντισταθεί, λοιπόν, η Λίβερπουλ στην ποδοσφαιρική του μαγεία;
13/06 @ 21:57
Σε καλό δρόμο φαίνεται πως κυλούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μονακό και του Πολ Πογκμπά, όσον αφορά το μέλλον του Γάλλου και την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.
13/06 @ 20:44
Είναι από τα πιο μεγάλα λάθη της Τσέλσι. Το γεγονός πως δεν εκτίμησαν τις δυνατότητες των δύο Βέλγων. Και τώρα, η Νάπολι θέλει να φτιάξει αυτό που η Τσέλσι δεν κατάφερε ποτέ να χαρεί. Τη φιλία και τη συνεργασία των Λουκάκου και Ντε Μπρόινε.
13/06 @ 20:30
Συνάντηση μεταξύ του αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, και του μάνατζερ του Νίκο Γουίλιαμς αποκαλύπτει η «Sport», με τον Ισπανό εξτρέμ να βρίσκεται ξανά στο «στόχαστρο» των Μπλαουγκράνα.
BEST OF THEMASPORTS