Μετά από μια συγκλονιστική ματσάρα στο «Μπερναμπέου », η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε τη Σοσιεδάδ στην παράταση (4-4, 5-4 το συνολικό σκορ) πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Απίθανο ματς με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, 8 γκολ (τα 5 από αυτά στο τελευταίο 20λεπτο), παράταση και τελικά θριαμβεύτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»!
Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, βλέποντας τη Σοσιεδάδ να προηγείται με 3-1 στο 80', η «βασίλισσα» ισοφάρισε στο 86', είδε την αντίπαλό της να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση με γκολ στο 90'+3', όμως τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, με τον Ρούντιγκερ να ισοφαρίζει για το τελικό 4-4 και να την λυτρώνει στο 115'!
Στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Σεβίλλη, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα αντιμετωπίσει Ατλέτικο Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα, με τις δυο τους να κοντράρονται απόψε (22:30), στο «Μετροπολιτάνο» και στη ρεβάνς του μεταξύ τους 4-4.
Η Σοσιεδάδ ήταν εκείνη… που χτύπησε πρώτη, «παγώνοντας» το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Μπαρενετσέα βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και πλάσαρε ιδανικά τον Λούνιν, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ημιτελικού!
Η Ρεάλ βρήκε απάντηση στο 30’, με τον Βινίσιους να βγάζει μαγική ασίστ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού στον Έντρικ, ο οποίος «τσίμπησε» υπέροχα την μπάλα πάνω από τον Ρεμίρο για το 1-1, ενώ οι δύο Βραζιλιάνοι στη συνέχεια έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να δώσουν το προβάδισμα στη «βασίλισσα».
Τελικά, η Σοσιεδάδ ήταν εκείνη που πήρε ξανά το προβάδισμα στο 72’, με τον Μαρίν να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και με τον Αλάμπα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2, ενώ στο 80’ ο Κούμπο έκανε την ατομική προσπάθεια και έδωσε την πάσα στον Ογιαρθάμπαλ, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Αλάμπα και κατέληξε στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν σκορ πρόκρισης!
Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε λιγότερα από δύο λεπτά, αφού στο 82’ ο Βινίσιους έκανε υπέροχη ντρίπλα και σέντρα για τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος έγραψε το 2-3 με πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 86’ ο Τσουαμενί έβαλε τη Ρεάλ ξανά σε θέση ισχύος, σκοράροντας με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ροντρίγκο
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι, έστω και τόσο δύσκολα, η «βασίλισσα» θα κατάφερνε να πάρει την πρόκριση, ήρθε ο Ογιαρθάμπαλ στο 90’+3’ για να σκοράρει με δικιά του κεφαλιά, κάνοντας το 3-4 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, αφού ο Ρεμίρο αρνήθηκε με εντυπωσιακή του επέμβαση το 4-4 στον Μπέλιγχαμ, στο 90’+5
Στο έξτρα μισάωρο, οι δύο ομάδες έβγαλαν κούραση και δεν είδαμε μεγάλη φάση για γκολ, με τον Ρούντιγκερ να λυτρώνει τη Ρεάλ στο 115', όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη κεφαλιά που πήρε, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιουλέρ
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 00:00
Με το τέλος του τελικού του Champions League, ο Λουίς Ενρίκε φόρεσε ένα μπλουζάκι, αφιερωμένο στην μνήμη της κόρης του, Ξάνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών το 2019.
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που κερδίζει στον τελικό με πέντε γκολ διαφορά, μετά τον θρίαμβο με σκορ 5-0 επί της Ίντερ.
31/05 @ 23:56
Δείτε τη Χρυσή Βίβλο του Champions League μετά την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά από την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό με την Ίντερ!
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε ιστορία! Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γαλλίας, κατέκτησε και το Champions League, πετυχαίνοντας το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της. Δεύτερο για τον Λουίς Ενρίκε!
31/05 @ 22:22
Ο Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε μια εξωπραγματική πρόταση για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Αλ Χιλάλ!
31/05 @ 23:52
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
BEST OF THEMASPORTS