ΑΠΟΕΛ: Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών
O Αθλητικός Δικαστής επέβαλε στον ΑΠΟΕΛ ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων για ένα αγώνα, για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων στο παιχνίδι με την Ομόνοια.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Ιταλία φιλοξενεί δύο αγώνες της Formula 1, καθώς από το 2020 η Ίμολα επέστρεψε στο πρόγραμμά της. Όμως, η ιστορική αυτή πίστα μοιάζει βέβαιο ότι δεν θα αποτελέσει ξανά σταθμό για τα μονοθέσια, έπειτα από τον φετινό αγώνα.
Η Ίμολα, γνωστή και ως Εμίλια Ρομάνια GP , αποτελεί μία από τις πιο θρυλικές πίστες της Formula 1 και έχει τη δική της ιστορία. Κατά την περίοδο 2020-2021, όταν η πανδημία του Covid περιόρισε τα ταξίδια, η Formula 1 στράφηκε σε πίστες εντός Ευρώπης. Τότε εντάχθηκαν ξανά στο καλεντάρι πίστες όπως το Nurburgring, η Κωνσταντινούπολη και φυσικά η Ίμολα.
Η επιστροφή της συγκεκριμένης πίστας ήταν ένα ευχάριστο νέο για όλους, καθώς έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, πλέον η Formula 1 φαίνεται να δέχεται προτάσεις από άλλες χώρες για τη διοργάνωση αγώνων, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διατήρηση δύο Grand Prix στην ίδια χώρα, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη και η πίστα της Μόντσα.
Ο CEO του θεσμού ανέφερε πως καμία άλλη χώρα, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες που φιλοξενούν τρεις αγώνες, δεν διατηρεί πάνω από έναν. Συγκεκριμένα, εξετάζονται νέες προτάσεις από χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ρουάντα και η Νότια Αφρική.
Ας μην ξεχνάμε όμως την ιστορία της Ίμολα. Στο μακρινό 1994, όταν ο αγώνας ονομαζόταν Σαν Μαρίνο GP, συνέβη μια από τις πιο τραγικές στιγμές στην ιστορία της Formula 1. Ο θρυλικός Άιρτον Σένα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και συγκρούστηκε στις μπαριέρες, γεγονός που του κόστισε τη ζωή. Παρών στον αγώνα ήταν και ο Μίκαελ Σουμάχερ.
5. Imágenes tomadas el 1 de mayo de 1994 muestran el accidente del legendario piloto brasileño de Fórmula 1 Ayrton Senna. Lamentablemente, falleció cuando se estrelló contra un muro mientras lideraba el Gran Premio de San Marino de 1994 en el Circuito de Imola en Italia. pic.twitter.com/ggXED57TG1
— MentalidadFeroz (@MentalidadFeroz) November 5, 2024
athletiko.gr