Το να αγωνίζεται στους τελικούς του NBA με υψηλό πυρετό ή να προκαλεί λεκτικά τους αντιπάλους του για να αποκτήσει ψυχολογικό πλεονέκτημα, δείχνει πόσο ψυχικά δυνατός ήταν ο Τζόρνταν και πόσο ήθελε να αποσταθεροποιήσει τους άλλους.
Όταν μιλάμε για αθάνατους ήρωες του αθλητισμού, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο - το πλεονέκτημά τους είναι η νοοτροπία τους και η ψυχική τους προσέγγιση που τους οδήγησε στην κορυφή. Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ένας από αυτούς τους αθάνατους. Είναι τόσο κυρίαρχος και ανώτερος στον κόσμο του αθλητισμού που μερικές φορές αποκαλούμε τους καλύτερους αθλητές από διάφορα αθλήματα «ο Τζόρνταν της κολύμβησης» και «ο Τζόρνταν του τρεξίματος».
Η ψυχική του αντοχή έχει γίνει ήδη παράδειγμα προς μίμηση στο μπάσκετ. Ο μόνος μπασκετμπολίστας που πλησίασε τη νοοτροπία του Τζόρνταν ήταν ο εκλιπών Κόμπε Μπράιαντ. Το να παίζει στους τελικούς του NBA με υψηλό πυρετό ή να προκαλεί λεκτικά τους αντιπάλους του για να αποκτήσει ψυχολογικό πλεονέκτημα, δείχνει πόσο ψυχικά σταθερός ήταν ο Τζόρνταν και πόσο ήθελε να αποσταθεροποιήσει ψυχολογικά τους άλλους.
Όσον αφορά το κίνητρο, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Τζόρνταν ήταν τόσο καλός στο να παρακινεί τον εαυτό του που συχνά έφτανε στα άκρα και έβρισκε περίεργους λόγους για να θέλει να νικήσει κάποιον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, επινόησε μια σύγκρουση με κάποιον παίκτη ή δημιούργησε τεχνητά ένα πλαίσιο στο οποίο επέβαλε στον εαυτό του την άποψη ότι ο αντίπαλος έπρεπε να ηττηθεί πάση θυσία. Δεδομένου ότι το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα, η σχεδόν ψυχωτική προσέγγιση του Τζόρνταν στο παιχνίδι δεν ταίριαζε στους περισσότερους συμπαίκτες του.
Ωστόσο, το να παρακινεί τους συμπαίκτες του μέσω της σύγκρουσης και της δημιουργίας πίεσης απέδιδε ιδανικά. Για να μπορέσει όλη η ομάδα να τον ακολουθήσει, ο Τζόρνταν με την πάροδο του χρόνου έπρεπε να εκφράζει την ηγεσία του περισσότερο μέσω της δημοκρατικής συμμετοχής των συμπαικτών του παρά μέσω της ηγεσίας που βασίζεται στην ανωτερότητα και τη δύναμή του.
Όσον αφορά τον καθορισμό στόχων, για τον Τζόρνταν ήταν πάντα υψηλοί. Σχεδόν σε κάθε σεζόν έμπαινε με στόχο να είναι MVP, να πετύχει τους περισσότερους πόντους και, φυσικά, να κατακτήσει τον τίτλο. Για τους στόχους είναι σημαντικό να είναι εφικτοί και σαφώς καθορισμένοι. Ο τίτλος του πρωταθλητή του NBA ήταν για τον Τζόρνταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 απολύτως εφικτός, και η πορεία προς αυτόν ήταν πολύ σαφώς καθορισμένη.
Το να πετυχαίνει καθοριστικά καλάθια ήταν μια από τις σπεσιαλιτέ του Τζόρνταν. Ακριβώς εκεί μπορούμε να δούμε πώς ήξερε να ισορροπεί τέλεια το άγχος και τον ενθουσιασμό, ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι ο Air δεν ήταν αγχώδης, αν και στη συμπεριφορά του πριν από τον αγώνα υπήρχαν ορισμένες τελετουργίες, όπως το αργό και προσεκτικό δέσιμο των κορδονιών των παπουτσιών του πριν από κάθε παιχνίδι.
Η αυτοπεποίθηση του Τζόρνταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 φαινόταν απολύτως ακλόνητη, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη τη σύντομη αποχώρησή του από το μπάσκετ, η οποία θα μπορούσε να υποδηλώνει μια αλλαγμένη εικόνα για τον εαυτό του ή αμφιβολία για τον εαυτό του. Ήταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που το βλέμμα του, καθώς και οι εκφράσεις του προσώπου του, συχνά προκαλούσαν φόβο στους αντιπάλους του (αλλά και στους συμπαίκτες του). Οι πιο έμπειροι αντίπαλοι ήξεραν ότι θα ταπεινώνονταν δημόσια αν προσπαθούσαν να κλονίσουν την αυτοπεποίθησή του.
Ο Τζόρνταν είναι ένας από τους λίγους αθλητές που είναι απόλυτα ανταγωνιστικός και σχεδόν εθισμένος στις προκλήσεις. Στον κόσμο εκτός αθλητισμού, μια τέτοια συμπεριφορά είναι συνήθως ενοχλητική, αλλά στο γήπεδο είναι ένα σημαντικό συστατικό στη φόρμουλα της επιτυχίας. Τελικά, το να διοχετεύει όλα τα ελαττώματά του, καθώς και όλα τα προτερήματά του, έτσι ώστε να λειτουργούν υπέρ της κυριαρχίας του επί των αντιπάλων του είναι αυτό που ο Jordan έκανε καλύτερα από όλους τους αθλητές που υπήρξαν ποτέ.
Με μακροσκελή ανάρτηση του στα social media ο Επικεφαλής του Δ.Σ. της Ομόνοιας 29Μ, Αδάμος Ευσταθίου, δίνει τις δικές του απαντήσεις για την ανακοίνωση της Ομόνοιας και το βίντεο που δημοσίευσε.
Οι περισσότεροι Νικς πήραν ρεπό για το τελευταίο ματς της σεζόν, αλλά ο Μάικαλ Μπρίτζες είχε κίνητρο και στόχο. Γι' αυτό και αγωνίστηκε (για πολύ λίγο).
Ο Νικόλα Γιόκιτς έγινε ο πρώτος σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ και μόλις ο τρίτος γενικότερα, που τελειώνει μια σεζόν με μέσους όρους triple double, έπειτα από τον Ρόμπερτσον και Γουέστμπρουκ.
Ένα μπλοκ κι ένας πανηγυρισμός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εκνεύρισαν τον Μαλίκ Μπίσλι, με το Πίστονς – Μπακς να ολοκληρώνεται σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
Το νικηφόρο σερί τους στα τελευταία παιχνίδια της regular του NBA διεύρυναν οι Μπακς, οι οποίοι επικράτησαν 136-111 των Πέλικανς με νέο double-double του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Με σερί 23 πόντων και επιμέρους σκορ 40-13 στην 4η περίοδο, οι Μπακς κατάφεραν να επικρατήσουν των Τίμπεργουλβς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει νέο σερί triple-double στο NBA.