Η πρώτη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Καρέτσα έγινε τον περασμένο Ιούλιο, στην προετοιμασία του Δικεφάλου στην Ολλανδία. Τότε, ήταν ένα «μικρό» παιδί-θαύμα που μαγνήτιζε τα βλέμματα και δήλωνε μεγάλος fan του ΠΑΟΚ και του Κωνσταντέλια. Σήμερα, είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει εκστασιάσει τους Έλληνες με την εμφάνισή του απέναντι στη Σκωτία.
Ακολουθήστε μας στο Google news
«Είναι λυπηρό για εμάς που επέλεξε την Ελλάδα, αλλά είναι μία απόφαση καρδιάς για εκείνον...». Οι Βέλγοι μιλούν με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ρίχνουν ευθέως τα «πυρά» τους στην Ομοσπονδία της χώρας για τα αργά αντανακλαστικά τους. Ζητώντας ένα εκτενέστερο σχόλιο από τον Βέλγο δημοσιογράφο, Axel Brisart, ως προς την... απογοήτευσή του για την τροπή που πήραν τα γεγονότα με τον Καρέτσα, αναφέρει πως:
«Στο Βέλγιο, όλοι γνωρίζουν ότι ο Καρέτσας είναι ένα κορυφαίο ταλέντο, με προοπτικές να γίνει παγκόσμιας κλάσης. Αυτά που έχει δείξει ήδη σε τόσο νεαρή ηλικία είναι εντυπωσιακά. Γι’ αυτό και όλοι ήλπιζαν ότι θα επέλεγε το Βέλγιο, ειδικά αφού είχε αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.
Όμως, οι γονείς του έχουν έντονη ελληνική - και ΠΑΟΚτσήδικη - νοοτροπία. Όσο ο ίδιος βελτιωνόταν και πλησίαζε στην επιλογή της εθνικής ανδρών, η πίεση από τα ΜΜΕ και τον έξω κόσμο γινόταν όλο και μεγαλύτερη για να πάρει μια απόφαση.
Το γεγονός ότι η ελληνική ομοσπονδία ήταν σε στενή επαφή μαζί του εδώ και χρόνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Έδειξαν ότι πραγματικά τον ήθελαν. Αντίθετα, η βελγική ομοσπονδία δεν έκανε σχεδόν τίποτα... Από την 1η Δεκεμβρίου έχουμε νέο CEO στην ομοσπονδία, ο οποίος γνώριζε πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει ο Καρέτσας. Μίλησε πολύ με τον ίδιο και τους γονείς του, προσπαθώντας να τους πείσει. Όμως ήταν αργά...
Μετά το τέλος του αγώνα, ένας ωραίος, χαμογελαστός τύπος, με αυτήν την παιδική αφέλεια και με μία εμφανώς αμηχανία γιατί όπως είπε: «Εεε, δεν μιλάω και πολύ καλά ελληνικά», ήρθε να μας «συστηθεί», μα κυρίως να μας βάλει στον ασπρόμαυρο κόσμο λατρείας που ζει λόγω της οικογένειάς του:
«Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου, από 3 χρονών. Ο μπαμπάς μου είναι ΠΑΟΚ. Πάντα βλέπουμε τους αγώνες, είναι η ομάδα της καρδιάς μου από την Ελλάδα», τόνισε.
Αναφέρθηκε και στην εμπειρία του από το φιλικό παιχνίδι: «Αγχώθηκα λίγο, αλλά μετά πήγε καλά. Δεν ήταν ο καλύτερος ΠΑΟΚ σήμερα...».
Το μεγάλο «αχ» για τον Κωνσταντέλια
Ο 16χρονος -τότε- μίλησε και για τη μη συνύπαρξή του στον αγωνιστικό χώρο με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, κάτι που φαίνεται πως ήθελε πολύ. «Έπαιξα το πρώτο ημίχρονο και ο Κωνσταντέλιας ήταν στον πάγκο. Αχ… Ήθελα πολύ να παίξω μαζί του», ανέφερε με ένα χαμόγελο.
Δεν έχει επισκεφθεί ακόμα την Τούμπα, όμως όπως λέει: «Θέλω να πάω στη Θύρα 4! Έχω δει τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, αλλά όχι στην έδρα του».
«Όνειρο να παίξω με τον ΠΑΟΚ»
Ο Καρέτσας πανηγύρισε το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ καλό το ματς. Ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής μέσα σε εκείνο το γήπεδο... Και ο Κωνσταντέλιας έπαιξε τόσο καλά».
Όσο για τον επίλογο;Ακούγοντας τους φίλους του ΠΑΟΚ να του φωνάζουν, θα΄σαι τρέλα με του ΠΑΟΚ τη φανέλα, απάντησε πως: «Είμαι τρέλα με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Είμαι καλά τώρα στο Βέλγιο αλλά όχι ακόμη (σ.σ. δεν το σκέφτομαι να φύγω)... Είναι όνειρο να παίξω με τον ΠΑΟΚ όμως...».
Από εκείνο το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, που τα δημοσιεύματα τον θέλουν στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου, η οποία έστειλε -μάλιστα- σκάουτ για να τον παρακολουθήσουν από κοντά, ο Καρέτσας δεν κάνει απλά βήματα, αλλά άλματα. Όλα γύρω του αλλάζουν, αλλά εκείνος παραμένει «αφιλτράριστος». Μπορεί και λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Μπορεί και όχι. Αλλά δεδομένα αυτό το ανεπιτήδευτο εντός και εκτός γηπέδου, το... ατόφιο μας είχε λείψει πολύ!
sdna.gr
Την πόρτα του Εθνικού Άχνας επίσημα χτύπησαν χθες οι διοικούντες την ΑΕΛ. Πρόσφεραν 50 χιλιάδες ευρώ στον Κίκη Φιλίππου, για να «στείλει» τον Ούγκο Μάρτινς στη Λεμεσό, με τον πρόεδρο της Αχνιώτικης ομάδας να ζητά μεγαλύτερο ποσό…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
24/09 @ 23:35
Στην προσπάθεια της ΑΕΛ μέχρι τα τελευταία της αναμέτρησης κόντρα στον Λεβαδειακό στάθηκε ο Γιώργος Πετράκης μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη θεσσαλική πρωτεύουσα.
24/09 @ 22:50
Διαβάστε όσα δήλωσε ο Μάρκο Νίκολιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ με σκορ 2-1 επί του Παναιτωλικού στο Κύπελλο.
24/09 @ 22:25
Όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ισοπαλία (0-0) του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
24/09 @ 22:05
Μουδιασμένο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στη league phase του Europa League, καθώς οι Θεσσαλονικείς κόλλησαν στο 0-0 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός έδρας.
24/09 @ 20:40
Μάριος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκαν σε σουίτα της OPAP Arena, όπου βρίσκονται για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδας
24/09 @ 19:30
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε με πολλά παράπονα για την εικόνα της ομάδας του αμέσως μετά το φινάλε του νικηφόρου αγώνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.
BEST OF THEMASPORTS