Η Σίτι του Πεπ αντιμετωπίζει ατελείωτους κινδύνους φέτος, έμεινε στο 2-2 με την Μπράιτον καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ παθητικού στη Λίγκα και τα πράγματα ζορίζουν για την... 5άδα των «αστεριών»!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ακόμα κι αν απομένει απλά η οριστικοποίηση για την εξασφάλιση και 5ης θέσης για το επόμενο Champions League για το αγγλικό πρωτάθλημα, η Σίτι δεν μπορεί να βρει με τίποτα παρηγοριά κι ελπίδα. Έμεινε στο 2-2 με την Μπράιτον που απείλησε μέχρι και με το «διπλό» στο «Etihad» και η ομάδα του Πεπ κατέγραψε την πιο αρνητική επίδοση στο κομμάτι του παθητικού τερμάτων, στην εποχή του Καταλανού. Ποτέ ξανά δεν είχε δεχθεί 40 γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο με τον νυν προπονητή της και το κατέγραψε φέτος που όλα είναι δύσκολα για εκείνη…
Ο Χάαλαντ και ο κόσμος της Σίτι θα πίστεψαν πως με το γκολ από νωρίς, στο 11ο λεπτό, θα μπορούσε το απόγευμα του Σαββάτου να ήταν άνετο για τους «πολίτες», αλλά κάθε άλλο παρά τέτοιο, αποδείχθηκε τελικά. Ο Viking σκοράροντας από την άσπρη βούλα έφτασε να έχει συμμετοχή σε 100 τέρματα στην Premier League σε λιγότερα από 100 ματς στη Λίγκα, αλλά δεν το χάρηκε καθόλου. Η Μπράιτον θ’ αντιστεκόταν και έδειξε πως είχε ορκιστεί να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.
Ο Εστουπινιάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 21’ ισοφάρισε, οι «γλάροι» πάλεψαν και παρά το γεγονός πως ο Μάρμους με μακρινό σουτ έβαλε ξανά μπροστά τη Σίτι στο 39’, η ομάδα του Χούτζελερ δεν θα έχανε. Ο Κουσάνοφ τα έκανε όλα λάθος στο 48’ για το αυτογκόλ και το 2-2 και αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, παρά τις ευκαιρίες της Μπράιτον για ένα ακόμα πιο μεγάλο αποτέλεσμα και παρά την είσοδο του… κάπως ενοχλημένου Ντε Μπρόινε για τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ στα τελευταία λεπτά.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ πιο δύσκολα είχε επιβληθεί της Ίπσουιτς στο Κύπελλο πριν από 12 μέρες, παρά τώρα στο πρωτάθλημα. Η φοβερή ομάδα του Νούνο Σάντο επισκέφθηκε το «Portman Road» και διέλυσε τους «tractor boys» μέσα σε ένα 6λεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Άντονι Ελάνγκα που όταν αρχίσει το σπριντ από δεξιά… δεν έχει σταματημό! Αρχικά ο Μιλένκοβιτς είχε ανοίξει το σκορ στο 36ο λεπτό, κατεβάζοντας με το αριστερό και σουτάροντας με το δεξί για το 1-0. Μέχρι το 41’, ο Ελάνγκα είχε τελειώσει το ματς με ατομικές ενέργειες, αφού με τη φόρα που είχε τρέχοντας στους κενούς χώρους, δεν γινόταν να δει… κανένα stop και σκόραρε δις για το 3-0. Η ομάδα του Νούνο Σάντο τελικά επιβλήθηκε 4-2, με τον Καζούστ αρχικά στο 82’ να μειώνει με φοβερό τελείωμα, τον Ζότα Σίλβα στο 87’ να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ των νικητών και τον Χερστ στο 90’+3’ με κεφαλιά.
Στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον συνέχισε ν’ αποδεικνύει πως επί των ημερών του Ντέιβιντ Μόγιες στην άκρη του πάγκου της, έχει αποκτήσει… μέταλλο και αρνείται να ηττηθεί. Ακόμα κι αν η Γουέστ Χαμ έφτασε πολύ κοντά στη νίκη με το δεξί τελείωμα του Σούτσεκ στο 67ο λεπτό, ήρθε η κεφαλιά του Ο’Μπράιεν στο 90’ +1’ να διαμορφώσει το τελικό 1-1 για να γίνουν 9 τα ματς του αήττητου σερί των «ζαχαρωτών» στο πρωτάθλημα.
Άνετα η Γουλβς πέρασε – κι αυτή – από το St. Mary’s επικρατώντας 2-1 της ουραγού Σαουθάμπτον. Οι «άγιοι» είχαν καλύτερο ξεκίνημα, αλλά μέχρι τις αρχές του δεύτερου μέρους οι «λύκοι» είχαν πλέον πάρει προβάδισμα με δυο τέρματα του Στραντ Λάρσεν, στο 19ο και το 47ο λεπτό. Η Γουλβς επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δυο ματς πρωταθλήματος, παρά τη μείωση του σκορ από τον Ονουάτσου στο 75’.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής
Σάββατο 17 Μαρτίου
Έβερτον-Γουέστ Χαμ 1-1
(90’ + 1’ Ο’Μπράιεν – 67’ Σούτσεκ)
Ίπσουιτς-Νότιγχαμ 2-4
(82’ Καζούστ, 90’ + 3’ Χερστ – 35’ Μιλένκοβιτς, 37’, 41’ Ελάνγκα, 87’ Ζότα Σίλβα)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον 2-2
(11’ Χάαλαντ, 39’ Μάρμους – 21’ Εστουπινιάν, 48’ αυτ.Κουσάνοφ)
Σαουθάμπτον-Γουλβς 1-2
((75’ Ονουάτσου – 19’, 47’ Στραντ Λάρσεν)
Μπόρνμουθ-Μπρέντφορντ (19:30)
Κυριακή 18 Μαρτίου
Άρσεναλ-Τσέλσι (18:30)
Φούλαμ-Τότεναμ (15:30)
Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:00)
Η επόμενη (30η) αγωνιστική:
Τρίτη 01/04
Άρσεναλ-Φούλαμ (21:45)
Γουλβς-Γουέστ Χαμ (21:45)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)
Τετάρτη 02/04
Μπόρνμουθ-Ίπσουιτς (21:45)
Μπράιτον-Άστον Βίλα (21:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ (21:45)
Νιουκάστλ-Μπρέντφορντ (21:45)
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας (21:45)
Λίβερπουλ-Έβερτον (22:00)
Πέμπτη 03/04
Τσέλσι-Τότεναμ (22:00)
Σήμερα το πολλή αύριο, αναμένεται να προκύψει το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ Σέρτζιο Κονσεισάο, με την πλάστιγγα των πιθανοτήτων να γέρνει προς το ενδεχόμενο να πει το «ναι» ο πρώην παίχτης της Ανόρθωσης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/07 @ 08:16
Ο αμυντικός της Τσέλσι, Λίβαϊ Κόλγουιλ, δήλωσε πως το Παγκόσμιο Συλλόγων θα ξεπεράσει σε σημασία κι αξία ακόμη και το Champions League.
15/07 @ 08:05
Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, με τις επευφημίες του κόσμου να ηχούν αλλά και με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, καταφέραμε να «κλέψουμε» για λίγα λεπτά τον Ανδρόνικο Κακουλλή, αμέσως μετά το προχθεσινό (13/07) παιχνίδι.
14/07 @ 23:59
Κόντρα σε κάθε προγνωστικό, ο Έντσο Μαρέσκα με ένα masterclass οδήγησε την Τσέλσι στο Club World Cup, βασιζόμενος σε γνωστά και μη «όπλα».
14/07 @ 21:01
Παίκτης της Μίλαν είναι ο Λούκα Μόντριτς με κάθε επισημότητα, με τους ροσονέρι να ανακοινώνουν τον 39χρονο άσο.
14/07 @ 21:01
Ο Άλβαρο Καρέρας αποτελεί ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον απέκτησε από την Μπενφίκα και πρόσθεσε έναν ακόμη γηγενή παίκτη στο ρόστερ της.
14/07 @ 18:06
Ο Λαμίν Γιαμάλ πόσταρε στα social media ένα βίντεο από το πάρτι των 18ων γενεθλίων του, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
BEST OF THEMASPORTS