Φοβερός και τρομερός Σεντρίκ Μπακαμπού διέλυσε την Γκιμαράες και με 4-0 η Μπέτις προκρίθηκε πανηγυρικά στον επόμενο γύρο. Δείτε αναλυτικά όλα τα ζευγάρια των «8» του Conference League.
Η καταιγίδα Σεντρίκ Μπακαμπού χτύπησε την Γκιμαράες με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να πληγώνει με δύο τέρματα τους Πορτογάλους στο θριαμβευτικό 4-0 της Μπέτις, που πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» του Conference League, με συνολικό σκορ 6-2.
Την ίδια ώρα η Τσέλσι με σβηστές μηχανές δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα απέναντι στη Κοπεγχάγη την οποία και κέρδισε με το απλό 1-0 ανεβάζοντας τον συνολικό δείκτη του σκορ στο 3-1.
Ο Μπακαμπού με προσωπικό ρεσιτάλ έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της Ρεάλ Μπέτις. Πρώτα στο 5ο λεπτό ο 33χρονος φορ έκανε το 1-0, ενώ στο 20' ο ίδιος ποδοσφαιριστής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντας στους Ισπανούς αέρα δύο γκολ.
Τη σκυτάλη στο 58' πήρε ο Άντονι με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 3-0. Από εκτελεστής ο Άντονι έγινε δημιουργός και έφτιαξε το 4-0 για τον Ίσκο στο 80', το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Ταυτόχρονα στο Λονδίνα η Τσέλσι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα απέναντι στη Κοπεγχάγη. Οι «μπλε» με το φτωχό 1-0 κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και μαζί την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-1. Το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση το πέτυχε στο 55ο λεπτό ο Ντιούσμπερι-Χολ.
Πλέον γνωρίζουμε τα ζευγάρια για τα προημιτελικά του Conference League, δείτε αναλυτικά τις μονομαχίες στους «8»:
Μπέτις-Γιαγκελόνια Τσέλιε-Φιορεντίνα Τσέλσι-Νικητής του Λέγκια Βαρσοβίας-Μόλντε Τζουργκάρντεν-Ραπίντ Βιέννης
Οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά: Τσέλσι ή Λέγκια Βαρσοβίας-Τζουργκάρντεν ή Ραπίντ Βιέννης Τσέλιε ή Φιορεντίνα-Μπέτις ή Γιαγκελόνια
Το πανόραμα των «16»:
Τα ματς των 19:45 Σερκλ Μπριζ-Γιαγκελόνια 2-0 Λουγκάνο-Τσέλιε 1-3 στα πέναλτι (5-4 στην παράταση, 4-3 στην κανονική διάρκεια) Ραπίντ Βιέννης-Μπόρατς Μπάνια Λούκα 2-1 (παράταση, 1-1 κανονική διάρκεια) Τζουργκάρντεν-Πάφος 3-0
Τα ματς των 22:00 Γκιμαράες-Μπέτις 0-4 Φιορεντίνα-Παναθηναϊκός 3-1
Λέγκια Βαρσοβίας-Μόλντε 2-0 στην παράταση (1-0 στην κανονική διάρκεια) Τσέλσι-Κοπεγχάγη 1-0
Η ΑΕΛ διοργάνωσε Gala Dinner για τα 95 χρόνια ζωής της και το ThemaSports σας μετέφερε όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό όπου πραγματοποιήθηκε η λαμπερή εκδήλωση.
Νέο πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα με Λαμίν Γιαμάλ, καθώς οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν στη λεκάνη επανήλθαν και η συμμετοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό και στο ντέρμπι με τη Ρεάλ είναι αμφίβολη.
Μία νίκη (AEK) και δύο ήττες (Πάφος, Ομόνοια) για τις κυπριακές ομάδες, με τη χώρα μας να ανεβαίνει στους 29.787 βαθμούς και να βρίσκεται στην 17η θέση στη βαθμολογία της UEFA.