Καλύτερη σε ολόκληρο το παιχνίδι η Πάφος, επικράτησε της Τζουργκάρντεν με 1-0 στο στάδιο «Αλφαμέγα», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Conference League και πήρε έστω και μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8», ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης Πέμπτης (13/03) στη Σουηδία!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε ο Τάνκοβιτς στο 66΄, ενώ στο 68΄ ακυρώθηκε γκολ της Κυπριακής ομάδας για οφσάιντ χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί, σε μία... περίεργη φάση.
Το 1-0 πάντως αδικεί την Πάφο, η οποία έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στη Σουηδία...
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο πρώτο ημίχρονο η Πάφος κυριάρχησε, είχε την κατοχή μπάλας από το ξεκίνημα και έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η αρχή έγινε στο 13΄ όταν ο Τάνκοβιτς έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Λάρσον παραλίγο να πετύχει αυτογκολ, ενώ στο 16΄ ο Μπρούνο έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Νίλσον να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.
Η Τζουργκάρντεν έκανε την πρώτη της τελική στο 23ο λεπτό και είχε ένα τρίλεπτο πίεσης (28΄-30΄), όπου έχασε τρεις ευκαιρίες για το 0-1 με τους Ένγκουεν, Φαλένιους και Άσλουντ, με τον Ίβουσιτς να κάνει δύο σωτήριες αποκρούσεις!
Η Πάφος όμως ξαναπήρε τα ηνία στο ματς και στο 36΄ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Πέπε και Τάνκοβιτς για να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 39΄ ένα εκπληκτικό σουτ του Τάνκοβιτς εκτός περιοχής, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Νίλσον!
Ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την Πάφο να ψάχνει το γκολ, να χάνει δύο ευκαιρίες στο 48΄ και 53΄ και να σκοράρει τελικά στο 66΄ με τον Τάνκοβιτς.
Δύο λεπτά αργότερα η Κυπριακή ομάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ, χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί! Η Πάφος συνέχισε να πατάει καλύτερα, αλλά έριξε κάπως τις στροφές, είχε όμως δύο ακόμη ευκαιρίες για το 2-0 με τους Σίλβα (72΄) και Άντερσον (82΄).
Στις καθυστερήσεις, η Σουηδική ομάδα έχασε ευκαιρία με τον Λάρσον στο 90΄+2΄ και η Πάφος με τον Κορέια στο 90΄+9΄, το σκορ δεν άλλαξε, με την Κυπριακή ομάδα να παίρνει τη νίκη με 1-0!
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 84΄ Λούκασεν, 90΄+2΄ Πηλέας / 90΄+8΄ Danielson.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πάφος FC (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Μπρούνο, Γκολντάρ (64΄ Σαρλία), Λούκασεν, Σίλβα (86΄ Πηλέας), Ντράγκομιρ, Σούνιτς, Πέπε, Ζάιρο (64΄ Άντερσον), Τάνκοβιτς (80΄ Όρσιτς), Σέμα (64΄ Κορέια).
Στον πάγκο: Θεοδούλου, Μιχαήλ, Κίνα, Ζάζα, Ηλία.
Τζουργκάρντεν (Τζάνι Χονκαβάαρα): Nilsson Safqvist, Larsson, Tenho (73΄ Danielson), Schuller (73΄ Stensson), Fallenius (83΄ Priske), Gulliksen, Stahl, Nguen, Aslund (73΄ Haarala), Zugelj (61΄ Finndell), Kosugi.
Στον πάγκο: Rinne, Croon, Bergh, Jawla, Alemayehu Mulugeta, Atlee Manneh.
Διαιτητής
Giorgi Kruashvili GEO
Βοηθοί Διαιτητές
Levan Varamishvili GEO
Giorgi Elikashvili GEO
Τέταρτος Διαιτητής
Giorgi Avazashvili GEO
Video Assistant Referee (VAR)
Luca Pairetto ITA
Assistant Video Assistant Referee (AVAR)
Aleko Aptsiauri GEO
Στο στόχαστρο της Παρτιζάν Βελιγραδίου βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Στέφαν Γιόβετιτς ενόψει καλοκαιριού, σύμφωνα με δημοσίευμα της σερβικής ιστοσελίδας, mozzartsport.com.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
24/04 @ 13:24
Οι ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο του Μπέλιγχαμ δεν σταματούν και στη Ρεάλ φοβούνται το σενάριο που θέλει τον Άγγλο χαφ να χάνει περίπου τη μισή, επόμενη σεζόν, μέχρι και τον Δεκέμβριο!
24/04 @ 11:16
Ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι ποδοσφαιριστή στον Ισημερινό και απήγαγαν τη σύζυγο και τον γιο τους.
24/04 @ 10:53
Τελικά σταμάτησε το αήττητο σερί νικών για τον Ερυθρό Αστέρα στο πρωτάθλημα.
24/04 @ 10:40
Μπορεί να μην της χάρισε τον τίτλο, αλλά της πρόσφερε τη δυνατότητα να παίξει για δυο αποτελέσματα. Η Πάλας, μια 10ετία μετά το σοκ που είχε προκαλέσει στη Λίβερπουλ, της έκανε... δώρο την κορυφή.
24/04 @ 08:24
Η Μπενφίκα διέλυσε ξανά την Τιρσένσε, αυτή τη φορά με 4-0 και πέρασε εύκολα στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας.
24/04 @ 08:18
Παρ' ότι προηγήθηκε δις, η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να νικήσει την Κρίσταλ Πάλας στο «Emirates», με τους «αετούς» να μένουν στο 2-2 και να κάνουν δώρο τίτλου στη Λίβερπουλ!
BEST OF THEMASPORTS