Η Φενέρμπαχτσε καθάρισε με σκορ 3-0 την Άντερλεχτ στην Κωνσταντινούπολη και στο... βάθος βλέπει Ολυμπιακό! Σπουδαία διπλά για Ρεάλ Σοσιεδάδ και Άγιαξ στα playofffs του Europa League.
Ακολουθήστε μας στο Google news![](https://themasports.tothemaonline.com/assets/images/gnews.svg)
Υπερηχητική Φενέρμπαχτσε «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση στους «16» του Europa League και βλέπει στο... βάθος Ολυμπιακό!
Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη και στο «Sukru Saracoglu», η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με σκορ 3-0 της Άντερλεχτ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoffs της διοργάνωσης, μετατρέποντας σε τυπική ουσιαστικά διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Βέλγιο (20/2, 20:00).
Το σκορ για τους Τούρκους άνοιξε ο Τάντιτς στο 11ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά, για να έρθει πριν το ημίχρονο, ο Τζέκο και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να γράφει το 2-0.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Εν Νεσίρι με τρομερή κεφαλιά στην κίνηση, έπειτα από γλυκιά σέντρα του Σιμάνσκι.
Θυμίζουμε πως ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του θεσμού θα προκύψει είτε από αυτό το ζευγάρι, είτε από το Τβέντε-Μπόντο/Γκλιμτ.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 20:00, ο Άγιαξ πανηγύρισε σπουδαίο διπλό στο Βέλγιο επί της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, επικρατώντας με σκορ 2-0.
Σε ένα αρκετά κλειστό ματς, ο «Αίαντας» ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε τις κλασικές του ευκαιρίες, αλλά και την ποιότητα που διαθέτει, «χτυπώντας» δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο με τους Ράζμουνσεν και Μόκιο στο 59ο και 71ο λεπτό.
Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης πήρε και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία και απέδρασε με το διπλό από το παγωμένο Χέρνινγκ και τη Δανία (1-2).
Παρ' ότι δεν ήταν εκείνοι που ήλεγξαν τον ρυθμό, οι Ισπανοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 11ο λεπτό με πέναλτι του Μέντεζ το οποίο κέρδισε ο Μαρίν, με τον Κούμπο είκοσι λεπτά μετά, να πετυχαίνει ένα απίθανο τέρμα συγκλίνοντας από τα δεξιά και στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 0-2!
Λίγο μετά, και συγκεκριμένα στο 38', ο Μπούσκα με κοντινή προβολή μείωσε για τη Μίντιλαντ, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Τέλος, η Φερεντσβάρος κράτησε την έδρα της και πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί της Βικτόρια Πλζεν (1-0) στην «Γκρουπάμα Αρένα» της Βουδαπέστης, παίρνοντας ένα μικρό, πλην όμως σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης! Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που έκρινε και το αποτέλεσμα πέτυχε ο Αμπού Φανί στο 23ο λεπτό με πανέμορφο πλασέ από τα αριστερά της περιοχής.
Αναλυτικά τα παιχνίδια:
Μίντιλαντ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2
(38' Μπούκσα - 11' Μέντεζ, 31' Κούμπο)
Ουνιόν Σεν Ζελουάζ-Άγιαξ 0-2
(59' Ράζμουνσεν, 71' Μόκιο)
Φενέρμπαχτσε-Άντερλεχτ 3-0
(11' Τάντιτς, 42' Τζέκο, 57' Εν Νεσίρι)
Φερεντσβάρος-Βικτόρια Πλζεν 1-0
(23' Φανί)
Άλκμααρ-Γαλατάσαραϊ 22:00
ΠΑΟΚ-Στεάουα Βουκουρεστίου 22:00
Πόρτο-Ρόμα 22:00
Τβέντε-Μπόντο/Γκλιμτ 22:00
Πηγή: sport-fm.gr
Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του αποψινού αγώνα που διεξήχθη στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και την Πάφο, για τα πλέι-οφ του Conference League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/02 @ 01:04
Προσγειωμένη θέλει να διατηρήσει την Στεάουα Βουκουρεστίου ο Ηλίας Χαραλάμπους μετά την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 1-2, κάνοντας ξεκάθαρο πως η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς.
14/02 @ 00:46
Σε ένα ανοιχτό ματς, Πόρτο και Ρόμα ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Ντραγκάο» στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa League κι άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς του «Ολίμπικο».
14/02 @ 00:22
Ο ΠΑΟΚ είχε το ματς στα χέρια του, έλεγχε την κατάσταση αλλά ο Βέλγος διαιτητής Βίσερ πέταξε έξω τον Τάισον, ανέτρεψε τις ισορροπίες και η Στεάουα το ματς. Το 1-2 στην Τούμπα δίνει αβαντάζ στους Ρουμάνους αλλά ο Δικέφαλος μπορεί!
13/02 @ 21:17
Δείτε του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ματς του ΠΑΟΚ με τη Στεάουα Βουκορεστίου.
12/02 @ 17:57
Μία σημαντική δίκη είχε την Τετάρτη (12/2) η Στεάουα Βουκουρεστίου και ο πρόεδρός της, Τζίτζι Μπεκάλι, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
12/02 @ 14:21
Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και τον κομβικό ρόλο του Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτό μίλησε ο Σουαλιχό Μεϊτέ. Τι είπε για την επαφή του με τον Ρουμάνο τεχνικό και το «ευχαριστώ» στον Σαββίδη.
BEST OF THEMASPORTS