Για πρώτη φορά, μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, η μητέρα ενός από τους 12 νεαρούς, που καταδικάστηκαν και εκτίουν βαριές ποινές, σπάει τη δική της σιωπή, με ένα γράμμα!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η μητέρα νεαρού κατηγορούμενου, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων, επειδή ενεπλάκη σε μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις οπαδικής βίας, με θύμα το 19χρονο Αλκη Καμπανό, στέλνει ηχηρή κραυγή προς την Πολιτεία, για τη λήψη μέτρων, ώστε να σταματήσει το κακό!
Στο γράμμα της, που η ίδια τιτλοφορεί “ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ”, η μητέρα απευθύνει έκκληση, για τη λήψη μέτρων, καθώς – όπως αναφέρει – παρά τις “κυβερνητικές εξαγγελίες για τη λήψη μέτρων, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει επιδεινωθεί δραματικά”!
Τρία χρόνια μετά τη “ματωμένη” νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όπου δολοφονήθηκε ο Αλκης Καμπανός, η μητέρα ενός εκ των 12 καταδικασθέντων, γράφει:
“ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
Όταν ο χρόνος σταματάει σε μια νύχτα, σε ένα στενό, τότε καταλαβαίνεις το λάθος, το αδιέξοδο και βιώνεις έναν ανείπωτο πόνο, γιατί η οπαδική βία έχει ΜΟΝΟ ΘYMATА.
Εμείς οι γονείς που τα παιδιά μας ενεπλάκησαν σε οπαδικά επεισόδια, το φωνάζουμε συνεχώς: Η οπαδική βία έχει ΜΟΝΟ ΘΥΜΑΤΑ! Το φωνάζουμε σε μια κοινωνία που συχνά επιλέγει να κλείνει τα μάτια, αποποιούμενη τις ευθύνες της.
Όλοι πιστεύουμε ότι αυτό το φαινόμενο δεν μας αφορά, ότι το παιδί μας ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο δεν θα βρεθεί ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν κατηγορούμε κανέναν, γιατί το ίδιο πιστεύαμε και εμείς.
Όμως, κάναμε ένα μεγάλο λάθος!
Είναι τρομακτικά εύκολο τόσο για τον θύτη όσο και για το θύμα να είναι κάποιος δικός μας άνθρωπος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα επεισόδια είναι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, νεαρά αγόρια που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που τα περιβάλλει.
Δεν αντιλαμβάνονται πόσο εύκολα μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτο κακό σε έναν συνομήλικό τους ή να υποστούν τα ίδια ανεπανόρθωτες συνέπειες, βυθίζοντας σε απέραντο πόνο όχι μόνο την οικογένεια του θύματος αλλά και τις δικές τους οικογένειες.
Δυστυχώς, παρά τη δημοσιότητα, που λαμβάνει το ζήτημα στα ΜΜΕ και τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη λήψη μέτρων, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει επιδεινωθεί δραματικά.
Η πολιτεία οφείλει να λάβει ουσιαστικά μέτρα και να χαράξει πολιτικές, που θα στοχεύουν στις ρίζες του προβλήματος, επενδύοντας στην πρόληψη και την παιδεία. Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει κάνει είναι να επιβάλλει εξαντλητικές ποινές, χωρίς να αντιμετωπίζει την πραγματική αιτία της βίας.
Κλείνοντας, ας ευχηθούμε να ενωθούμε όλοι για να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο. Ας ελπίσουμε σε ένα μέλλον όπου ο αθλητισμός θα είναι πηγή χαράς, σεβασμού και αληθινού φίλαθλου πνεύματος”.
Πηγή: monobala.gr
Σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα δόθηκαν στους προέδρους και εκπροσώπους των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έφορο Φορολογίας, Σωτήρη Μαρκίδη, στο Υπουργείο Οικονομικών.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/06 @ 20:39
Η σύσκεψη των εκπροσώπων του big-5 και της UEFA έλαβε τέλος, με διάφορα θέματα να αναφέρονται στη συζήτηση που υπήρξε.
03/06 @ 18:29
Κανονικά διεξάγεται η συζήτηση με φόντο το φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δείτε ποιοι εκπροσωπούν την κάθε ομάδα στη «Μεγάλη Βρετάνια».
03/06 @ 08:40
Η Μπράιτον είναι κοντά στην απόκτηση του Μπάμπη Κωστούλα, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες.
02/06 @ 23:14
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Φίλιπ Μλαντένοβιτς για έναν ακόμη χρόνο.
02/06 @ 23:55
Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι αν δεν υπάρξει «ηθική συμφωνία την Τετάρτη», στη συνάντηση με Γιαννακόπουλου-Αγγελόπουλων, «το πρωτάθλημα τελειώνει στο γραφείο μου»!
01/06 @ 20:05
Οι 5 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του 3ου προκριματικού έχουν «κλειδώσει», με το τοπίο να παραμένει «θολό» για τους δύο τελευταίους.
BEST OF THEMASPORTS