Ο ΠΑΣ έβαλε τέλος στην ξέφρενη πορεία της ΑΕΛ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα ζωντάνευε κάπως το ενδιαφέρον για την 1η θέση. Ισοπέδωσε τον Καμπανιακό ο Ηρακλής και βρέθηκε στο -12.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Δίχως νικητή έληξε το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League 2. ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ ήρθαν 1-1 στους Ζωσιμάδες, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να ξαναζωντανέψουν το ενδιαφέρον για την κορυφή. Αφού παρέμειναν στο -17. Μείωσε στους 12 ο Ηρακλής, ο οποίος έριξε πεντάρα στον Καμπανιακό.
Η ομάδα του Βοσνιάδη άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να κάνουν δώρο την μπάλα στον Μουτίνιο, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Αθανασίου και τον εκτέλεσε. Η απάντηση ήρθε από πλευράς Ηπειρωτών στο 50’, με τον Κύρκο να πλασάρει από κοντά, αξιοποιώντας σέντρα του Λεό.
Στο 68’ η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει τούμπα την αναμέτρηση, με τον Κύρκο να εκμεταλλεύεται αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και να χώνεται ανάμεσά της, δίχως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο «Γηραιός» άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, με τους Σιδερά και Κιβρακίδη να συνεργάζονται ωραία, προτού κάνουν γύρισμα για τον Τσιντώνη που εκτέλεσε από κοντά. Το 2ο γκολ για την ομάδα του Δερμιτζάκη μπήκε στο 14’, με τον Μιράντα να περνάει τον αντίπαλο γκολκίπερ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Το 3-0 για τους «κυανόλευκους» ήρθε στο 36’ από την κεφαλιά του Τσιριγώτη μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιράντα. Το 4ο γκολ σημειώθηκε στο 48’ με τον Τσιριγώτη να φεύγει απέναντι από τον Κασαπίδη και να τον εκτελεί. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πο στο 71’ με γλυκό πλασέ λίγο πίσω από το ύψος του πέναλτι.
Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο ΠΑΟΚ Β, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε να προηγείται 3-0, από τα γκολ των Κανίς (8’), Ουρτάδο (33’) και Γκούμα (63’) με σουτ, ενώ από το 21’ αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Κλιγγόπουλου.
Στην τελική ευθεία οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι χαλάρωσαν οι φιλοξενούμενοι και μείωσαν με τους Σαμπανίδη (74’) και Νταϊλάνι.
Στο 0-0 «κόλλησαν» Καβάλα-Διαγόρας και Μακεδονικός-Νίκη Βόλου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.02.2025
ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ, ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ 1-1
(50' Κύρκος-15' Μουτίνιο)
ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Καβάλα – Διαγόρας 0-0
Α’ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – ΠΑΟΚ Β 2-3
(74' Σαμπανίδης, 90'+3' Νταϊλάνι-8' Κανίς, 33' Ουρτάδο, 63' Γκούμας)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ, Μακεδονικός – Νίκη Βόλου 0-0
ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ, ΠΟΤ Ηρακλής – Καμπανιακός 5-0
(8' Τσιντώνης, 14' Μιράντα, 36' 48' Τσιριγώτης, 71? Πο)
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.02.2025
ΣΕΡΑΦΕΙΔΕΙΟ, ΑΕΚ Β’ – Asteras Aktor B (14:45)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, Πανιώνιος – Καλαμάτα (14:45)
Ι. ΖΗΡΙΝΗΣ, Κηφισιά – Χανιά (14:45)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Ηλιούπολη – Παναργειακός (14:45)
ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Παναχαϊκή (14:45)
Πηγή: sport-fm.gr
Με προπόνηση στο «Partizan Stadium», η ΑΕΚ ολοκλήρωσε απόψε την προετοιμασία της, ενόψει του αυριανού (17/07, 22:00) επαναληπτικού αγώνα με αντίπαλο την Παρτιζάν, για τον Α' προκριματικό του Europa League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/07 @ 20:18
H AEK ετοιμάζεται να παίξει το βράδυ της Πέμπτης ένα σημαντικό φιλικό απέναντι στην Ομόνοια Λευκωσίας το οποίο θα είναι κάτι σαν πρόβα τζενεράλε ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα της σεζόν που πλησιάζει.
16/07 @ 18:31
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας, monobala.gr, ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός, Ζήσης Χατζηστραβός, ο οποίος φέρεται να απασχόλησε τον ΑΠΟΕΛ, βρίσκεται πλέον κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Λάρισα.
16/07 @ 17:03
Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε στο δεύτερο και ιδιαίτερα στο παραγωγικό κομμάτι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον Άγιαξ. Σκόραρε ο νεαρός Μύθου που έδειξε καλά στοιχεία.
16/07 @ 10:58
Αυτό που βιώνει ο Άρης, το περνούν όλες οι ελληνικές ομάδες με την ευρωπαϊκή λίστα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε έναν Έλληνα παίκτη, ο οποίος πιάνει θέση... ξένου. Ο λόγος για τον Τάσο Δώνη.
15/07 @ 22:04
Υπέροχη κίνηση από τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι δεν ξεχνούν τον Τζορτζ Μπάλντοκ και τιμούν τη μνήμη του φροντίζοντας για την οικογένεια που άφησε πίσω του ο ποδοσφαιριστής…
15/07 @ 18:58
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ενίσχυση της Λάρισας. Οι «βυσσινί» βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση των Αμπουμπακάρ Ντούμπια και Κίνγκστον Φαϊσάλ, ενώ φορτσάρουν και για τερματοφύλακα με τον Αϊοάνι να είναι ψηλά στην λίστα.
BEST OF THEMASPORTS