Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πόσο αδιανόητος παικταράς και ολοκληρωμένος επιθετικός ήταν ο Ρομάριο.
Ακολουθήστε μας στο Google news![](https://themasports.tothemaonline.com/assets/images/gnews.svg)
Είχε χιλιάδες (όσα και τα γκολ του) τρόπους να στείλει την μπάλα στο πλεκτό, να έχει την ωμή όρεξη και διαίσθηση ενός αρπακτικού μαζί με την απαράμιλλη βραζιλιάνικη τεχνική.
Όπου και να έπαιξε, από την Βραζιλία έως την Αιντχόβεν, ο τύπος δίδαξε πως πρέπει να τελειώνουν οι φάσεις.
Ειδικά στην Μπαρτσελόνα, συνέθεσε με τον Στόιτσκοφ ένα από τα καλύτερα δίδυμα όλων των εποχών. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικότερη δήλωση από τον αρχηγό τότε της γιουνάιτεντ Στηβ Μπρους.
“Από όλα τα υπέροχα πράγματα που μου συνέβησαν στην καριέρα μου, αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν εκείνη η βραδιά, γιατί μας διέλυσαν. Οι Στόιτσκοφ και Ρομάριο ακόμη είναι χαραγμένοι στην γνώμη μου, ειδικά ο Ρομάριο, ο οποίος είναι αναμβισβήτητα ο καλύτερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει”.
Ενώ τιμούσε με το παραπάνω και τα κεράσματα του Λάουντρουπ.
Όσο γνήσιος Βραζιλιάνος στο γήπεδο τόσο γνήσιος Βραζιλιάνος ήταν και εκτός γηπέδων ο Ρομάριο με την διασκέδαση να ήταν απαραίτητη στην ζωή του.
Δεν γούσταρε ποτέ να μπει σε καλούπια και πάντα κανόνιζε στα συμβόλαιά του να έχει το ελεύθερο για να κάνει ό,τι θέλει, μετά συμφωνίας πάντα.
Το παράδειγμα με τον Κρόιφ είναι το πιο χαρακτηριστικό, όταν είχε υποσχεθεί δύο γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης με αντάλλαγμα να τον αφήσει να πάει στο καρναβάλι του Ρίο.
Τα έβαλε στο πρώτο ημίχρονο και ζήτησε αλλαγή αμέσως. Φυσικά και τον άφησε να πάει.
Πέρα από τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά κατορθώματά του, ο Ρομάριο έχει αφήσει και μια κληρονομιά από πελώριες ατάκες. Ατακάρες που θα μπορούσαν να ειπωθούν από τους Σακίλ Ο’Νιλ ή Kanye West και δεν έιχαν ιδιαίτερη βαρύτητα σαν αυτές του Γιόχαν (που παρά τις μεγάλες κόντρες τους, θεωρούσε τον Ρομάριο ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που είχε προπονήσει)).
“Όταν κοιμάμαι πολύ, δεν σκοράρω. Γι’αυτό μ’αρέσει να βγαίνω τόσο πολύ”.
“Ο λόγος που μου αρέσει η νύχτα είναι γιατί βλέπεις ό,τι εσύ θες. Στην διάρκεια της ημέρας αναγκάζεσαι να βλέπεις τα πάντα”.
“Μιλάω πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά, ολλανδικά. Αλλά καλύτερα από όλες τις γλώσσες, μιλάω την γλώσσα των γυναικών”.
“Δεν έχω βγει ποτέ σε πάρτι το βράδυ πριν από έναν αγώνα. Δεν έχω καπνίσει ποτέ. Δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Δεν έχω πιει ποτέ. Ούτε μια σταγόνα. Ποιος είπε ότι πρέπει να μεθύσεις για να περάσεις καλά;”
“Μου αρέσει το μέρος που προετοιμαζόμαστε με την Βραζιλία. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν επιτρέπονται οι γυναίκες και δεν μπορούμε να κάνουμε σεξ”.
“Είμαι 72 κιλά, και λοιπόν; Όταν υπάρχει φωτιά στο δάσος κανένας δεν ξεπερνάει τους ελέφαντες σε ταχύτητα”.
“Δεν είμαι αθλητής, είμαι επιθετικός. Ένας αθλητής προπονείται, τρώει, κοιμάται καλά, δεν κάνει τις δικές μου μαλακίες. Ίσως να ήμουν καλύτερος παίκτης αν ήμουν καλύτερος αθλητής αλλά αμφιβάλλω αν θα ήμουν χαρούμενος”.
“8.30 το πρωί είναι συνήθως η ώρα που πέφτω για ύπνο και όχι που σηκώνομαι για προπόνηση”.
Αλησμόνητος παικταράς, μεγάλη μορφή.
Και φυσικά δεν ξεχνάμε το τάκλιν του Βάου Καραγιάννη στην καρωτίδα του Ρομάριο.
Ο Ρομάριο είχε σηκωθεί τότε, χαλαρός, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε και στον αγώνα είχε πετύχει χατ τρικ.
https://cult24.gr/
Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη τριών ανδρών, ηλικίας 58, 57 και 44 ετών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά πλαστογραφία συμβολαίων εργοδότησης δύο ποδοσφαιριστών, τα οποία είχαν κατατεθεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/02 @ 19:28
Ο Βινίσιους φέρεται να συναντήθηκε με εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, έτσι ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στη Ρεάλ Μαδρίτης!
13/02 @ 18:57
Μεγάλο... άχτι φαίνεται πως είχε τη Λίβερπουλ ο Ντουκουρέ, ο οποίος δεν σταματούσε να είναι προκλητικός απέναντι στους ανθρώπους της Λίβερπουλ, ακόμα κι όταν είχε εκτονωθεί η κατάσταση με τον έντονο καυγά που προκλήθηκε με τον Τζόουνς.
13/02 @ 18:43
Συνεχίζεται η «παράνοια» με τον Άρνε Σλοτ, την Premier League και την τιμωρία του, αλλά ας συνοψίσουμε τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες! Και πώς, μόνο… απίθανο δεν είναι, να λείψει από τα παιχνίδια της Λίβερπουλ με Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά να βρεθεί κανονικά στον πάγκο, στο «Άνφιλντ», με αντίπαλο τη Γουλβς!
13/02 @ 17:37
Πρώτα έβαλε νικητήριο γκολ, μετά πανηγύρισε έξαλλα και έπειτα τον «τελείωσαν» από την ομάδα.
13/02 @ 15:05
O Άρνε Σλοτ, τιμωρήθηκε από την Premier League με δυο αγωνιστικές για την αποβολή του μετά το τέλος του ντέρμπι κόντρα στην Έβερτον εξαιτίας προσβλητικής συμπεριφοράς προς τον Μάικλ Όλιβερ.
13/02 @ 13:08
Ξεχωριστό κίνητρο φέρεται να είχε μια από τις κάρτες που -σύμφωνα με τις κατηγορίες- αντίκρισε για στοιχηματικούς λόγους ο Λούκας Πακετά.
BEST OF THEMASPORTS