Πρωτάθλημα Γυναικών: Νίκες για ΑΕΛ, Αναγέννηση και ΕΘΑ

Πρωτάθλημα Γυναικών: Νίκες για ΑΕΛ, Αναγέννηση και ΕΘΑ

Σε διψήφιο αριθμό επιτυχιών έφθασε η Sole Mare By The Sea ΑΕΛ, παίρνοντας τη δέκατη νίκη της επικρατώντας εντός έδρας με 97-41 της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών.

Η Sole Mare By The Sea ΑΕΛ πέτυχε τους πρώτους πόντους του αγώνα με τρίποντο της Mandic, ενώ στο 2' η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ ισοφάρισε σε 4-4 με την Μερκούρη. Ακολούθησε σερί δέκα πόντων για τις γηπεδούχες που στο 4' με τη Rickards έκαναν το 14-4. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε μετά από δίποντο της Μερκούρη (26-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Λεμεσού ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, παίρνοντας το πάνω χέρι για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, με το σκορ να φθάνει στο 50-26 μετά από το λέι απ της Παπαλλά μισό λεπτό πριν από το τέλος της περίοδου.

Η ΑΕΛ έκανε αρχή με σερί 13 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, που έκλεισε με το λέι απ της Οικονομίδου στο 23' (63-26). Στο 28' η διαφορά ήταν στους 44 πόντους (75-31) με το τρίποντο της Κωνσταντίνου, ενώ ακολούθησε το λέι απ της Μερκούδη (75-33).

Πετυχαίνοντας άλλους 22 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, έναντι οκτώ της ομάδας του Αγίου Δομετίου, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 97-41.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-14, 50-26, 75-33, 97-41.

Sole Mare By The Sea ΑΕΛ (Μιχάλης Κουνούνης): Rickards 13 (1), Mandic 6 (1), Μαυρουδή, Raca 21 (5), Οικονομίδου 15 (1), Κωνσταντίνου 17 (3), Γεωργίου 8, Αντωνίου 7 (1), Παπαλλά 10.

Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ (Ντιάνα Αγαπίου): Σπυρίδου 2, Καλιάνου, Ιωάννου 2, Μερκούρη 14, Τhornton 19 (1), Φραγκέσκου, Η. Πουσιαπάκε, Β. Πουσιαπάκε 4, Παρπούνα.

*Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα*

Συνεχίζει με νίκες η Αναγέννηση

Άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνος πήρε η Sigma Bakeries Αναγέννηση, επικρατώντας εντός έδρας του Ζήνωνα Λουκή Ακρίτα με 84-44, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών. Παίκτρια που ξεχώρισε ήταν η Madison Torresin με 34 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Με τρίποντο της Κούνκου ξεκίνησε το παιχνίδι, με την Μιχαήλ να μειώνει για τον Ζήνωνα στο πρώτο λεπτό σε 3-2. Στο 6’ οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα 7 πόντων (9-2), με την ομάδα της Λάρνακας να μειώνει με τρίποντο τις Σοφοκλέους σε 9-5.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ζήνωνας ξεκίνησε καλά και μείωσε στον πόντο τη διαφορά στο 12’ (22-21). Δύο λεπτά αργότερα το σκορ ήταν στο 24-23, με την Αναγέννηση να παίζει πιο επιθετικά και να πετυχαίνει 9 σερί πόντους μέχρι το 15’ (33-23).

Η ομάδα της Γερμασόγειας είχε ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο καθώς πέτυχε 34 πόντους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +26 (52-26).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με εύστοχες βολές της Φτερουδή για το 52-28, με την Αναγέννηση να απαντά άμεσα με τρίποντο για το 55-28. Οι φιλοξενούμενες έπαιζαν πιο αμυντικά, με αποτέλεσμα να σκοράρουν 8 πόντους και το δεκάλεπτο να λήξει στο 71-34.

Στην τελευταία περίοδο οι Λεμεσιανές διατηρούσαν το έλεγχο του αγώνα. Στο 34’ το τρίποντο της Πάγκαλος ανέβασε τη διαφορά στο +40, και η αναμέτρηση έληξε σε 84-44, με τις γηπεδούχες να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνος.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 52-26, 71-34, 84-44.

Sigma Bakeries Αναγέννηση Γερμασόγειας (Ηρακλής Πιττάκας): Kounkou 21 (6), Ελευθεριάδου, Κυριάκου 6, Κονομή, Τορεσιν 34 (3), Τρύφωνος, Νικολακοπούλου 5, Σοφοκλέους 9, Πάγκαλος 6 (2) Παυλίδου 3, Σουμπρα.

Ζήνωνας Λουκής Ακρίτας (Ανδρέας Σολομωνίδης): Maricic 15 (3), Παλληκαρίδη, Φτερούδη 4, Μιχαήλ 8 (2), Kruse 6, Σοφοκλέους 7 (2), Ορθοδόξου, Χάρη 1, Χριστοφή 3 (1).

**Βρείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ**

Κέρδισε εντός τον ΑΠΟΠ η ΕΘΑ

Την έβδομη νίκη της στην τρέχουσα σεζόν πέτυχε η ΕΘΑ, κερδίζοντας με 78-45 τον ΑΠΟΠ Riganato, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών. Κορυφαία η Ιωάννη Κυπριανού 22 πόντους, 1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Η ΕΘΑ μπήκε στον αγώνα με καλάθια των Κυπριανού και Jasa, με τη διαφορά να φθάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων (13-2) στο 5' με το δίποντο της Mullins, ενώ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά έφθασε τους 16 πόντους (19-3) με το λέι απ της Κυπριανού στο 9'.

Με δίποντο της ίδιας είχε ολοκληρωθεί και η δεύτερη περίοδος στη διάρκεια της οποίας ο ΑΠΟΠ Riganato πέτυχε έναν πόντο περισσότερο (18 έναντι 17).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο της Ευσταθίου για τις φιλοξενούμενες (36-24), με την Κυπριανού να κλείνει με δικούς της πόντους κι αυτή την περίοδο, κάνοντας με τρίποντο το 52-31.

Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά αυξήθηκε κατά 12 πόντους, για να σφραγιστεί το ροζ φύλλο της ομάδας της Έγκωμης με τελικό σκορ 78-45.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-3, 36-21, 52-31, 78-45.

ΕΘΑ (Παρασκευή Γεωργίου): Ν. Κοντού 2, Κυπριανού 22 (1), Jasa 22 (3), Τέιλορ 8, Mullins 19, Aθανασίου 5 (1), Κινάνη, Ακαθιώτη, Κ. Κόντου

ΑΠΟΠ Riganato (Αικατερίνη Ισμήνη Ζωηρού): Μιχαήλ, Παπανικολάου, Ευσταθίου 6 (2), Θεμιστοκλέους 9, Miller 28, Θεότη, Παπαλλά, Νικοδήμου.

*Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα*

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Από πού θα δείτε τις ματσάρες για τη League Phase του Champions League! (ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ 09/09)

Από πού θα δείτε τις ματσάρες για τη League Phase του Champions League! (ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ 09/09)

Οι ματσάρες για την 1η αγωνιστική της League Phase του Champions League, ξεχωρίζουν και από το σημερινό (09/09) πρόγραμμα των αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων!