Σε διψήφιο αριθμό επιτυχιών έφθασε η Sole Mare By The Sea ΑΕΛ, παίρνοντας τη δέκατη νίκη της επικρατώντας εντός έδρας με 97-41 της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Sole Mare By The Sea ΑΕΛ πέτυχε τους πρώτους πόντους του αγώνα με τρίποντο της Mandic, ενώ στο 2' η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ ισοφάρισε σε 4-4 με την Μερκούρη. Ακολούθησε σερί δέκα πόντων για τις γηπεδούχες που στο 4' με τη Rickards έκαναν το 14-4. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε μετά από δίποντο της Μερκούρη (26-14).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Λεμεσού ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, παίρνοντας το πάνω χέρι για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, με το σκορ να φθάνει στο 50-26 μετά από το λέι απ της Παπαλλά μισό λεπτό πριν από το τέλος της περίοδου.
Η ΑΕΛ έκανε αρχή με σερί 13 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, που έκλεισε με το λέι απ της Οικονομίδου στο 23' (63-26). Στο 28' η διαφορά ήταν στους 44 πόντους (75-31) με το τρίποντο της Κωνσταντίνου, ενώ ακολούθησε το λέι απ της Μερκούδη (75-33).
Πετυχαίνοντας άλλους 22 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, έναντι οκτώ της ομάδας του Αγίου Δομετίου, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 97-41.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-14, 50-26, 75-33, 97-41.
Sole Mare By The Sea ΑΕΛ (Μιχάλης Κουνούνης): Rickards 13 (1), Mandic 6 (1), Μαυρουδή, Raca 21 (5), Οικονομίδου 15 (1), Κωνσταντίνου 17 (3), Γεωργίου 8, Αντωνίου 7 (1), Παπαλλά 10.
Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ (Ντιάνα Αγαπίου): Σπυρίδου 2, Καλιάνου, Ιωάννου 2, Μερκούρη 14, Τhornton 19 (1), Φραγκέσκου, Η. Πουσιαπάκε, Β. Πουσιαπάκε 4, Παρπούνα.
*Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα*
Συνεχίζει με νίκες η Αναγέννηση
Άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνος πήρε η Sigma Bakeries Αναγέννηση, επικρατώντας εντός έδρας του Ζήνωνα Λουκή Ακρίτα με 84-44, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών. Παίκτρια που ξεχώρισε ήταν η Madison Torresin με 34 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Με τρίποντο της Κούνκου ξεκίνησε το παιχνίδι, με την Μιχαήλ να μειώνει για τον Ζήνωνα στο πρώτο λεπτό σε 3-2. Στο 6’ οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα 7 πόντων (9-2), με την ομάδα της Λάρνακας να μειώνει με τρίποντο τις Σοφοκλέους σε 9-5.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ζήνωνας ξεκίνησε καλά και μείωσε στον πόντο τη διαφορά στο 12’ (22-21). Δύο λεπτά αργότερα το σκορ ήταν στο 24-23, με την Αναγέννηση να παίζει πιο επιθετικά και να πετυχαίνει 9 σερί πόντους μέχρι το 15’ (33-23).
Η ομάδα της Γερμασόγειας είχε ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο καθώς πέτυχε 34 πόντους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +26 (52-26).
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με εύστοχες βολές της Φτερουδή για το 52-28, με την Αναγέννηση να απαντά άμεσα με τρίποντο για το 55-28. Οι φιλοξενούμενες έπαιζαν πιο αμυντικά, με αποτέλεσμα να σκοράρουν 8 πόντους και το δεκάλεπτο να λήξει στο 71-34.
Στην τελευταία περίοδο οι Λεμεσιανές διατηρούσαν το έλεγχο του αγώνα. Στο 34’ το τρίποντο της Πάγκαλος ανέβασε τη διαφορά στο +40, και η αναμέτρηση έληξε σε 84-44, με τις γηπεδούχες να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνος.
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 52-26, 71-34, 84-44.
Sigma Bakeries Αναγέννηση Γερμασόγειας (Ηρακλής Πιττάκας): Kounkou 21 (6), Ελευθεριάδου, Κυριάκου 6, Κονομή, Τορεσιν 34 (3), Τρύφωνος, Νικολακοπούλου 5, Σοφοκλέους 9, Πάγκαλος 6 (2) Παυλίδου 3, Σουμπρα.
Ζήνωνας Λουκής Ακρίτας (Ανδρέας Σολομωνίδης): Maricic 15 (3), Παλληκαρίδη, Φτερούδη 4, Μιχαήλ 8 (2), Kruse 6, Σοφοκλέους 7 (2), Ορθοδόξου, Χάρη 1, Χριστοφή 3 (1).
**Βρείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ**
Κέρδισε εντός τον ΑΠΟΠ η ΕΘΑ
Την έβδομη νίκη της στην τρέχουσα σεζόν πέτυχε η ΕΘΑ, κερδίζοντας με 78-45 τον ΑΠΟΠ Riganato, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών. Κορυφαία η Ιωάννη Κυπριανού 22 πόντους, 1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.
Η ΕΘΑ μπήκε στον αγώνα με καλάθια των Κυπριανού και Jasa, με τη διαφορά να φθάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων (13-2) στο 5' με το δίποντο της Mullins, ενώ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά έφθασε τους 16 πόντους (19-3) με το λέι απ της Κυπριανού στο 9'.
Με δίποντο της ίδιας είχε ολοκληρωθεί και η δεύτερη περίοδος στη διάρκεια της οποίας ο ΑΠΟΠ Riganato πέτυχε έναν πόντο περισσότερο (18 έναντι 17).
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο της Ευσταθίου για τις φιλοξενούμενες (36-24), με την Κυπριανού να κλείνει με δικούς της πόντους κι αυτή την περίοδο, κάνοντας με τρίποντο το 52-31.
Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά αυξήθηκε κατά 12 πόντους, για να σφραγιστεί το ροζ φύλλο της ομάδας της Έγκωμης με τελικό σκορ 78-45.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-3, 36-21, 52-31, 78-45.
ΕΘΑ (Παρασκευή Γεωργίου): Ν. Κοντού 2, Κυπριανού 22 (1), Jasa 22 (3), Τέιλορ 8, Mullins 19, Aθανασίου 5 (1), Κινάνη, Ακαθιώτη, Κ. Κόντου
ΑΠΟΠ Riganato (Αικατερίνη Ισμήνη Ζωηρού): Μιχαήλ, Παπανικολάου, Ευσταθίου 6 (2), Θεμιστοκλέους 9, Miller 28, Θεότη, Παπαλλά, Νικοδήμου.
*Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα*
Από ιστοσελίδα ΚΟΚ
Στις 22:00 στο "Αλφαμέγα" αρχίζει αγώνας ανάμεσα σε Πάφο και Μπάγερν Μονάχου, για την 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League και το ThemaSports θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/09 @ 09:58
Έναρξη της αγωνιστικής περιόδου κατά την 1η Οκτωβρίου, με τη διεξαγωγή της 39ης αναμέτρησης για το θεσμό του Super Cup, με την κάτοχο του Τίτλου της Πρωταθλήτριας της περασμένης χρονιάς, ΑΕΚ να υποδέχεται τον κάτοχο του Κυπέλλου, Κεραυνό.
22/09 @ 14:00
O Κεραυνός Στροβόλου ενημέρωσε με ανακοίνωσή του πως «συνεχίζει τις προσπάθειες για άμεση απελευθέρωση των Ελληνοκυπρίων που κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα και καλεί όλους τους συμπατριώτες μας να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να το πετύχουμε.
19/09 @ 15:00
Γραπτή δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για το Eurobasket που έγινε στην Κύπρο
16/09 @ 15:30
Η ανακοίνωση της Ομόνοιας.
12/09 @ 11:04
Λάμψη Euroleague και φέτος στην Κύπρο, στο πλαίσιο του τουρνουά payabl. «Νεόφυτος Χανδριώτης», σε ένα φοβερό καλαθοσφαιρικό τριήμερο, από το οποίο αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» στη Λευκωσία.
10/09 @ 18:54
Ο Θρυλέων έρχεται Κύπρο για να ξεσηκώσει τον κόσμο στο τουρνουά payabl. «Νεόφυτος Χανδριώτης»
BEST OF THEMASPORTS