Στην 3η διαδοχική του νίκη, για την 1η φάση της Basket League, έφθασε μετά την αποψινή αναμέτρηση για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, η οποία έλαβε χώρα στην ιδιόκτητη του αίθουσα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Απόλλωνας, κέρδισε τον Αχιλλέα με 93-78 και ενώ στο ημίχρονο, είχε το προβάδισμα με 47-34.
Κορυφαίος για την ομάδα των νικητών, ήταν ο Cicce (36 πόντοι – Βαθμός 41).
Παρά το αρχικό προβάδισμα (10-5), που πήρε στην αρχή ο Απόλλωνας, στη συνέχεια ο Αχιλλέας μείωσε τη διαφορά (14-13) και από εκεί και πέρα και ως την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου, το παιχνίδι είχε ένα γρήγορο τέμπο, με τον Απόλλωνα να συντηρεί το προβάδισμα.
Όμως στα 2 τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποσπαστούν καθώς ανέβασαν αισθητά τη διαφορά και έτσι στο 10λεπτο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 30-18.
Με 5-0 σερί για τον Αχιλλέα, ξεκίνησε το 2ο κομμάτι της αναμέτρησης και έτσι, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 30-23, αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων, ήταν άμεση καθώς με ένα δικό τους 7-0 σερί στη συνέχεια, προηγήθηκαν με 37-23, με τον Cicce, να δίνει συνεχώς λύσεις στο εκτελεστικό κομμάτι για τον Απόλλωνα.
Στη συνέχεια η διαφορά παρέμενε σταθερά γύρω στο +12, πάντα για τον Απόλλωνα και ενώ ο ρυθμός έπεσε σε αυτά τα χρονικά σημεία.
Στο 17`, το σκορ είχε πάει στο 43-31 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν μπροστά, όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό, με το σκορ να φθάνει στο 47-34.
Με 9-0 σερί για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το 3ο κομμάτι της αναμέτρησης και έτσι λίγο πριν το 23`, η διαφορά ανέβηκε στο +22 και πλέον, η κατάσταση δυσκόλευε για τον Αχιλλέα, αν και απέμενε αρκετός χρόνος.
Στα χρονικά σημεία που ακολούθησαν η διαφορά παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα πάντα για τον Απόλλωνα, που συνέχισε να είναι εύστοχος στο εκτελεστικό κομμάτι και ενώ με το τέλος της 3ης περιόδου, το σκορ ανέβηκε στο 74-55, πάντα για τους γηπεδούχους.
Με βάση τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί μετά τις τρεις πρώτες περιόδους, ήταν πολύ δύσκολο να άλλαζαν οι ισορροπίες και δη, για το ποιος θα ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση.
Ωστόσο ο Απόλλωνας, συνεχίζοντας σε ψηλούς ρυθμούς ανέβασε ακόμη περισσότερο την τιμή της διαφοράς, η οποία έφθασε στο +32, λίγο πριν το 35` και όταν το σκορ πήγε στο 91-59 και ενώ στο τέλος, ο Αχιλλέας μείωσε στους 15 (χάριν στο σκοράρισμα του Hamilton) με το τελικό σκορ να φθάνει στο 93-78.
Δεκάλεπτα: 30-23, 47-34, 74-55, 93-78.
Απόλλων (Γρηγόρης Παντούρης): Cicce 36 (3), Hawkins 21 (5), Zdravic 21 (1), Παπαδημητρίου 8 (2), Πετράκης 7 (1), Γρίβας, Hoseini, Ησαΐας.
Αχιλλέας (Ευριπίδης Ανδρέου): Tolefree 19 (3), Hymon 7, Κυριάκου, Hamilton 28 (6), Βασιλείου 4, Rucker 5, Θωμά, Τυπογράφου, Κουτούρης 5, Ανδρέου 4, Γαβριήλ 6 (2).
Βρείτε ΕΔΩ τα στατιστικά.
Από ιστοσελίδα ΚΟΚ
Στην αποψινή μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην Cablenet ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ρωτήθηκε για τις επαφές του με επενδυτική εταιρεία και αποκάλυψε πως αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 25 Μαΐου ευελπιστεί να καταλήξουν σε συμφωνία!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/05 @ 21:40
Η Πετρολίνα ΑΕΚ είναι η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της ECOMMBX Basket League με νίκη επί της Ανόρθωσης με 88-73.
08/05 @ 13:22
Εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος έχει αγκαλιάσει έμπρακτα την προσπάθεια της Εθνικής Κύπρου στο μπάσκετ και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο ερχόμενο FIBA EuroBasket 2025, στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού της Λεμεσού.
06/05 @ 16:06
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του Αθλητικού κέντρου «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, ενόψει της φιλοξενίας του FIBA EuroBasket 2025 στη χώρα μας, το ερχόμενο καλοκαίρι.
06/05 @ 15:57
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) υποδέχθηκε στα γραφεία της τον κ. Ντάβοριν Νάκιτς, επικεφαλής του Τμήματος Διαιτησίας της FIBA Europe.
05/05 @ 11:55
Βρισκόμαστε ακριβώς τέσσερις μήνες πριν από τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που θα γίνει ποτέ στην Κύπρο. Το FIBA EuroBasket 2025 θα διεξαχθεί στην Κύπρο, με το Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό να φιλοξενεί τα παιχνίδια μεταξύ 28 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου.
05/05 @ 01:30
Με τη δεύτερη της νίκη στα ημιτελικά έφυγε η Πετρολίνα ΑΕΚ από το Β' Τεχνική Σχολή Λεμεσού, επικρατώντας με 86-70 επί της Ανόρθωσης.
BEST OF THEMASPORTS