Μετά από εξαιρετική εμφάνιση, η Ανόρθωση συνέτριψε τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» με 0-4 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, ανέβηκε στους 30 βαθμούς και συνεχίζει το... κυνήγι του Απόλλωνα για την 6η θέση, ενώ μείωσε στο -2 τη διαφορά από τον 5ο ΑΠΟΕΛ!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τα γκολ για την «Κυρία» που «καθάρισε» την υπόθεση νίκη από το... ημίωρο, σημείωσαν οι Λόπες (5΄, 61΄), Μουγκάμπι (21΄) και Παρούτης (30΄).
Η Νέα Σαλαμίνα απογοήτευσε για ένα ακόμη παιχνίδι, γνώρισε νέα ήττα χωρίς μάλιστα να προβάλει αντίσταση και παρέμεινε στην προτελευταία (13η) θέση με μόλις 11 πόντους.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο πρώτο ημίχρονο η Ανόρθωση μπήκε δυνατά και αιφνιδίασε τη Νέα Σαλαμίνα, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5΄ με κεφαλιά του Λόπες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 15΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντουρμισάι για το 1-1.
Έξι λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ μετά από εκτέλεση κόρνερ, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Μουγκάμπι και τριπλασίασαν τα τέρματα τους στο 30΄ και πάλι μετά από κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Κονσεϊσάο και σκόραρε ο Παρούτης με τακουνάκι!
Δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν διπλή ευκαιρία για να μειώσουν σε 1-3. Ο Ντουρμισάι έπιασε την κεφαλιά, ο Ζίβκοβιτς έκανε εξαιρετική απόκρουση και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαχάσα σούταρε από καλή θέση αλλά αστόχησε. Η «Κυρία» συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και μάλιστα έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 45΄+3΄ με τον Λόπες για το 0-4!
Στην επανάληψη, η Ανόρθωση έκανε διαχείριση του προβαδίσματος της, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι και χωρίς να κινδυνέψει από την... ανήμπορη να αντιδράσει Νέα Σαλαμίνα.
Πέτυχε μάλιστα και τέταρτο γκολ στο 61΄ με τον Λόπες, ο οποίος σκόραρε και δύο λεπτά αργότερα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ η «Κυρία» είχε και 4-5 ευκαιρίες ακόμα για να σημειώσει και 5ο γκολ...
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20΄ Βίκτωρος, 51΄ Φράγκος, 77΄ Τόμοβιτς / 45΄ Ε. Χαραλάμπους, 67΄ Κάργας, 82΄ Ίλιεφ, 86΄ Μουγκάμπι.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Καλανίδης, Μπαχάσα, Βίκτωρος (46΄ Γκμπέλε), Τόμοβιτς, Λέουκο, Μπεχαράνο, Φερνάντες (82΄ Κοντόπουλος), Φράγκος (59΄ Ταμπέκου), Ντουρμισάι, Καρλίτος (85΄ Μαυρουδής), Ντουρμίσι.
Στον πάγκο: Σωτηρίου, Γουίλιαμ, Βέλλιος, Ευθυμίου, Σπυριδάκης, Προκοπίου, Λέζιακς.
Ανόρθωση (Καμορανέζι): Ζίβκοβιτς, Σταμούλης, Μουγκάμπι, Κάργας, Κίκο, Ιωάννου, Θεοδώρου (72΄ Σπόλιαριτς), Παρούτης (72΄ Ρόγκουλιτς), Λόπες (80΄ Ίλιεφ), Κονσεϊσάο (68΄ Γκαρσία), Ε. Χαραλάμπους (68΄ Μλάντοβιτς).
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Παναγή, Χρυσόπουλος, Γ. Ιωάννου.
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Τσαμπαλάς Ανδρέας
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/06 @ 16:37
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΛ Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου.
02/06 @ 13:02
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο Διευθυντής της Freedom 24 ΕΝ Ύψωνα, Δημήτρης Βραχίμης, ο οποίος μίλησε για το θέμα του Τσιρείου και όχι μόνο.
02/06 @ 11:37
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (02/06) το πρωί στα Γραφεία του ΚΟΑ, η συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού για την παρουσίαση της Κάρτας Φιλάθλου και ενσωμάτωσης της στην εφαρμογή Ψηφιακός Πολίτης.
30/05 @ 14:23
Σημαντική στιγμή για το στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ καθώς κατάφερε να πάρει άδεια και να μπει για πρώτη φορά σε παιχνίδι e sports και πιο συγκεκριμένα στο uflgame.
30/05 @ 12:33
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΣΟ, Γιώργος Ζαχαριάδης, με αφορμή την προδιαγραφόμενη συμφωνία τους με το σωματείο ΕΝ Ύψωνα, για να χρησιμοποιεί ως έδρα το Τσίρειο για τη νέα σεζόν (2025-2026) στην Α' κατηγορία.
29/05 @ 15:38
Μετά τις σκέψεις του Γιώργου Κούμα για αποχώρηση από την ΚΟΠ, τότε θα πρέπει εντός ενός μηνός να γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση και τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της να υποβληθούν οι υποψηφιότητες.
BEST OF THEMASPORTS