Μίλησε τελευταίος ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες γονάτισαν με λυτρωτή Κωστούλα (2-1) τον αξιόμαχο Άρη (με δέκα από το 72’), παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος και πάνε με ψυχολογία στο ντέρμπι.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ. Στο τέρμα ο Τζολάκης, με τους Κάρμο και Μπιανκόν να είναι τα στόπερ και ο Ροντινέι με τον Ορτέγκα τα μπακ. Στο κέντρο Γκαρθία και Έσε, με τον Τσικίνιο πιο μπροστά, ενώ Βέλντε και Μάρτινς ήταν στα «φτερά». Ο Ελ Κααμπί αναμενόμενα στην κορυφή.
Με 4-3-3 ο Άρης. Στο τέρμα ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Μπράμπετς και Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, ενώ Μοντόγια (είχε επιλεγεί ο Μάγιο και τραυματίστηκε στην προθέρμανση) δεξιά και Φρίντεκ αριστερά στα μπακ. Σιφουέντες, Μόντσου και Νταρίντα η τριάδα στα χαφ και Ντιαντί, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν εκείνη στην επίθεση.
Το ματς
Ξεκάθαρες έγιναν οι προθέσεις των δύο ομάδων από το ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του και ήθελε ένα γρήγορο γκολ ώστε να ράψει το παιχνίδι στα μέτρα του και να γίνει αφεντικό της αναμέτρησης, αγωνιζόμενος μπροστά στο κοινό του. Ο Άρης παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο, ήταν διαβασμένος και παρότι δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα, έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους που στο πρώτο διάστημα τους έλειπε μία καλή απόφαση στην τελική προσπάθεια.
Όπως στην τρομερή αντεπίθεση στο 8’, όπου ο Ζέλσον δεν μπόρεσε να κάνει καλό γύρισμα, με τον Μπράμπετς να απομακρύνει. Η πρώτη επίθεση των «κίτρινων» με αξιώσεις ήρθε στο 10’, με στόχο τον Νταρίντα που βγήκε στη φάση σαν κρυφός φορ και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ροντινέι, με τους φιλοξενούμενους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου να φωνάζουν για πέναλτι.
Στο 15’ ο Άρης των σοβαρών προβλημάτων, έχασε και τον Ντιαντί (με τον Σαβέριο να παίρνει τη θέση του). Η πρώτη φάση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 21’, με τον Ζέλσον να πλαγιοκοπεί από τα αριστερά, κερδίζοντας τη μονομαχία με τον Βέλεθ, αλλά το διαγώνιο σουτ του ήταν άστοχο.
Οι Πειραιώτες ζεστάθηκαν και δύο λεπτά μετά άγγιξαν το 1-0. Ο Ορτέγκα έκανε το γύρισμα με τον Κουέστα να διώχνει στην προβολή του Τσικίνιο, ενώ στη συνέχεια ο Ελ Κααμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σούταρε από το ύψος του πέναλτι με πολλά σώματα μπροστά του η μπάλα κόντραρε στον Μπράμπετς και κατέληξε εκτός σε κόρνερ.
Ο Άρης στην πρώτη του πραγματικά καλή ευκαιρία άνοιξε το σκορ (35’). Ο κατά τ’ άλλα πολύ καλός Μπιανκόν, κράτησε πολύ την μπάλα, ο Μορόν του την πήρε (με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για φάουλ) και στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός άδειασε τον Γκαρθία αρχικά και στη συνέχεια με φοβερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή εκτέλεσε τον Τζολάκη.
Sport-fm.gr
Κοσμοσυρροή στον Βόρειο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, στις εγκαταστάσεις της Λαϊκής Αγοράς, όπου είναι σε εξέλιξη το Fan Day της Ομόνοιας, το οποίο ξεκίνησε στις 16:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
29/06 @ 17:42
Ο Ελλαδίτης αμυντικός, Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ανόρθωση τη σεζόν 2024-2025, αρέσει στη Γρανάδα και δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα προσέγγιση των Ισπανών στην ΑΕΚ, όπως αναφέρει σημερινό (29/06) δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sport-fm.gr.
29/06 @ 13:19
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Κοζάνη για φιλανθρωπικό σκοπό και έκανε δηλώσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το καλύτερο βραβείο για τον ίδιο, είναι ο... ΠΑΟΚ.
29/06 @ 11:33
Μεγάλη συνέντευξη στο gazzetta.gr παραχώρησε ο πρώην άσος της ΑΕΚ Λάρνακας, Αϊτόρ.
29/06 @ 12:18
Εκτός από τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτήσει με μεταγραφή ο Ολυμπιακός, υπάρχουν και οι δανεικοί που επιστρέφουν. Ένα κομμάτι που επίσης καλείται να διαχειριστεί ο σύλλογος, αφού η λίστα είναι μεγάλη.
28/06 @ 23:30
Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τους Ισπανούς έχει μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του Νίκο Φερνάντες Μερκάου, που εντυπωσίασε φέτος με τη φανέλα της Έλτσε!
28/06 @ 20:20
Kαι επίσημα Μεϊτέ στον ΠΑΟΚ! Ο δικέφαλος, ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου χαφ από την Μπενφίκα, με συμβόλαιο διάρκειας 1+1 έτους!
BEST OF THEMASPORTS