Ο Μπιανκόν «σέρβιρε» δύο φορές για γκολ και είχε μία από τις σπουδαιότερες ασίστ της σεζόν

Ο Μπιανκόν «σέρβιρε» δύο φορές για γκολ και είχε μία από τις σπουδαιότερες ασίστ της σεζόν

Ο Γάλλος στόπερ έδειξε γιατί τον έχει εμπιστευτεί ως βασικό στον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό ο Ισπανός τεχνικός του συλλόγου, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Για τον Ολυμπιακό ο Ζουλιάν Μπιανκόν ήταν πρωταγωνιστής και στο γκολ που δέχθηκε αλλά και σε γκολ που έβαλε. Ο Γάλλος στόπερ χρίστηκε βασικός για άλλη μία φορά σε επίπεδο Stoiximan Super League 1 και είχε εμπλοκή σε τρεις σημαντικές φάσεις του αγώνα στο Ολυμπιακός - Αρης (το βράδυ του Σαββάτου στο Φάληρο) με αποκορύφωμα το τελικό 2-1 από τον Μπάμπη Κωστούλα.

Αρχικά ήταν η φάση του 35' που πέρασε αρχικά τον Μορόν αλλά στη συνέχεια κόπηκε από τον Ισπανό σε μία φάση όπου ο Ολυμπιακός φωνάζει για φάουλ από τον Μορόν σε 2 περιπτώσεις πάνω στον Μπιανκόν. Υπάρχει όμως και μία έξτρα παράμετρος ως προς αυτή τη φάση. Ο Μεντιλίμπαρ και προς τον Μπιανκόν και γενικά προς τους παίκτες του ειδικά στο ξεκίνημα του 'χτισίματος' μίας επίθεσης ζητά να μην κρατάνε τη μπάλα στα πόδια τους περισσότερο απ' όσο χρειάζεται.

 

Στη συνέχεια ο Μπιανκόν «σέρβιρε» 2 φορές εξαιρετικά τη μπάλα με σέντρες. Η πρώτη ήταν στο ακυρωθέν γκολ του Ελ Καμπί στο 88ο λεπτό, με το οποίο θα γινόταν το 2-1 (εάν μετρούσε). Η 2η περίπτωση ήταν στο γκολ του Κωστούλα στις καθυστερήσεις, έχοντας έτσι μία από τις πλέον σημαντικές ασίστ της χρονιάς στο ελληνικό Πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Ο Μπιανκόν στα 24 του χρόνια δείχνει πολύ καλά αγωνιστικά δείγματα γραφής σε σχέση με το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Μπιανκόν με τον Αρη είχε

  • 104 λεπτά
  • 1 ασίστ
  • 2 λάθη
  • 1 φάουλ υπέρ
  • 4 κλεψίματα
  • 2/4 γεμίσματα της μπάλας (μόνο ο Βέλντε είχε πιο καλή επίδοση στον Ολυμπιακό με 2/3)

Οι χρονιές του Μπιανκόν στον Ολυμπιακό στη Stoiximan Super League 1

  • 2024-2025: 8 αγώνες με 1 γκολ και 1 ασίστ
  • 2023-2024: 11 αγώνες χωρίς γκολ ή ασίστ
gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Cyprus League by Stoiximan: Οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής - Ξένοι VARίστες στα δύο ντέρμπι

Cyprus League by Stoiximan: Οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής - Ξένοι VARίστες στα δύο ντέρμπι

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της 13ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου.