Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η... φλυαρία του ΑΠΟΕΛ που ήταν ανώτερος έχοντας πλήρη έλεγχο, εντούτοις οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ δεν βρήκαν το αντίδοτο στον αμυντικό μηχανισμό της Καρμιώτισσας που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.
Με ποσοστά κατοχής μπάλας πέραν του 60% οι γαλαζοκίτρινοι επιδίωξαν να στείλουν την μπάλα στην περιοχή του Επασί με σέντρα και στημένες φάσεις όμως οι φιλοξενούμενοι εξουδετέρωσαν τις προσπάθειες των γηπεδούχων.
Στο β' μέρος ο ΑΠΟΕΛ βρήκε το γκολ στα αρχικά στάδια με δράστη τον Ντράζιτς. Στο 49' ο Κιντιγιά από αριστερά έστειλε την μπάλα στον Ντράζιτς που έκανε το 1-0 με κεφαλιά. Στη συνέχεια τα πόδια των γηπεδούχων... απελευθερώθηκαν και "καθάρισαν". Στο 77' ο Αλέχο έδωσε την κάθετη πάσα, ο Ντράζιτς από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί με δεξί πλασέ έκανε το 2-0, ενώ στο 86' ο Κιντιγιά έκανε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί υποδέχθηκε ιδανικά την μπάλα και με το δεξί έκανε το 3-0... υπογράφοντας το τελικό σκορ.
Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε απόψε (19:45) στο Βελιγράδι ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ενόψει του αυριανού (17/07, 22:00) επαναληπτικού αγώνα με αντίπαλο την Παρτιζάν στο Partizan Stadium, για τον Α' προκριματικό του Europa League. Τους ποδοσφαιριστές της Λαρνακιώτικης ομάδας εκπροσώπησε ο Χρβόγε Μιλίτσεβιτς.
Ο Σέρβος προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής πολλών ομάδων στην Κύπρο, ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, ήταν καλεσμένος στον Supersport 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ».
Ωραίες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «Σαββίδη» στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν την αναχώρηση των αποστολών των ΑΕΚ και Ομόνοιας για Σερβία και Αθήνα αντίστοιχα!