Ο Κάιλ Χάινς αποτελεί έναν θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας Αμερικανός που ήρθε στη «γηραιά ήπειρο» όπως τόσοι και τόσοι που δεν… χωρούσαν στο NBA όμως έμελλε να γίνει πιο Ευρωπαίος από πολλούς άλλους.
Ένας πολύ σπουδαίος αθλητής, 4 φορές κατακτητής της Euroleague και τρεις, αμυντικός της χρονιάς. Ο παίκτης που εισήγαγε ουσιαστικά στο σύγχρονο μπάσκετ την έννοια του… σέντερ τσέπης. Αναμφίβολα μία τεράστια προσωπικότητα για το σπορ, ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε και όχι μόνο.
Μέχρι πρότινος εκείνος με τις περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της «γηραιάς ηπείρου», με τον Σέρχιο Γιουλ να τον ξεπερνά. Τα επιτεύγματά του και η ευγενική του φυσιογνωμία αποτελούν παρακαταθήκη για αυτό που σήμερα αποτελεί η διοργάνωση. Μία μπασκετική κληρονομιά.
Στα 39 του χρόνια και αφότου σάρωσε τα πάντα στην υπέρλαμπρη καριέρα του, ο Κάιλ Χάινς αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να κρεμάσει τα παπούτσια, αναλαμβάνοντας πλέον ρόλο στο σταφ των Νετς.
Τι κι αν έχουν περάσει 12 χρόνια και βάλε απ’ όταν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία μυθική ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη για το 2ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του; Οι παρόντες δύσκολα μπορούν να κεχάσουν τις στιγμές εκείνες.
Αυτό φάνηκε και από τα λεγόμενα του Κάιλ Χάινς στο Podcast Euroleague & Friends στο οποίο ήταν καλεσμένος. Ο σπουδαίος αυτός βετεράνος πλέον αθλητής, πραγματοποίησε μία αναδρομή στο παρελθόν, «τρέχοντας» στιγμές της καριέρας του.
Φυσικά δεν γινόταν να μη σταθεί στο πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε. Με τους «ερυθρόλευκους» το 2012 κόντρα σε μία άλλη ομάδα που έμελλε να αφήσει τη δική του σφραγίδα.
Μεταξύ άλλων έφτασε στην παραδοχή πως θα ήθελε να ξαναπαίξει το εν λόγω ματς, να το ξαναζήσει. Εκείνο το αλησμόνητο come back των 19 πόντων που ολοκληρώθηκε με το πιο iconic ίσως σουτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα. Αγώνα στον οποίο δεν μπόρεσε καν να σκοράρει αλλά συνέβαλε φυσικά στην τελική έκβαση.
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά από πολλούς στον πρώτο τελικό του ΟΑΚΑ και έδειξε πως το πρωτάθλημα είναι δικό του για να το χάσει, κόντρα σε έναν πραγματικά αγνώριστο Ολυμπιακό.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε ξανά την πρόθεσή του να βρεθεί στο ΣΕΦ για τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, απαντώντας με story σε δήλωση των αδερφών Αγγελόπουλων.
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι προχώρησαν σε δήλωση σε σκληρή γλώσσα, μετά την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 80-68 από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.