Μπορεί ο Βόλος να προηγήθηκε με γκολ του Κόστζα (19΄) απέναντι στον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ωστόσο οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Σαλσέδο (25΄), με τρίλεπτο - «φωτιά» πέτυχαν ακόμα δύο γκολ (Νους 78΄- Σενγκέλια 81΄) κι έκαναν το πρώτο (δυνατό) βήμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» για τους «16» του Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν αποφάσεως της ΔΕΑΒ που τιμώρησε τον ΟΦΗ για κροτίδα στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.
Οι Κρητικοί είχαν την υπεροχή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και απείλησαν για πρώτη φορά στο 13ο λεπτό με συρτό σουτ του Μπάκιτς έξω από την περιοχή που έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Το 2025 ξεκίνησε ονειρικά και τελείωσε με τον πιο τραγικό τρόπο για τον Ντιόγκο Ζότα... Οι τίτλοι, ο γάμος και οι οικογενειακές στιγμές ευτυχίας μέχρι το μοιραίο δυστύχημα.
Γκολ ο Κόσζτα (0-1)
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ στο 19΄. Ο Άλτμαν έπιασε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι, ο Φεράρι πήρε το…ριμπάουντ και την γύρισε στον Κόστζα που με μια επαφή σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα στο Βόλο (0-1).
Η... απάντηση του ΟΦΗ (1-1)
Οι παίκτες του ΟΦΗ έβγαλαν άμεσα αντίδραση κι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 25΄. Ο Σενγκέλια με όμορφο τακουνάκι τροφοδότησε τον Σαλσέδο κι αυτός με δυνατό σουτ σημάδεψε τα δίχτυα (1-1).
Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές (Σαλσέδο 27΄- Νους 30΄) για να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους πριν από την ολοκλήρωση του α΄ημιχρόνου που εν τέλει έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια.
Στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου ο ΟΦΗ δεν έβγαζε μεγάλη ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι του, ενώ ο Βόλος μετά το 55΄άρχισε να παίζει σε πιο υψηλές…στροφές και να γίνεται πιο απειλητικός.
Δοκάρι ο Φούντας
Στο 66΄η ομάδα του Ηρακλείου «άγγιξε» το δεύτερο γκολ. Ο Φούντας πάτησε περιοχή και σούταρε, ο Κόβακς βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Γκολ ο Νους (2-1)
Στο 75΄ο τεχνικός του ΟΦΗ, Μίλαν Ράσταβατς έριξε στο ματς τους Νέιρα και Γιουνγκ και τρία λεπτά αργότερα (78΄) οι δύο παίκτες είχαν καίρια συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ.
Εξαιρετική κάθετη πάσα του Νέιρα, ο Γιουνγκ έστρωσε την μπάλα με τακουνάκι στον Νους που...άδειασε την άμυνα των γηπεδούχων και με κοντινό σουτ βρήκε δίχτυα (2-1)
Τρίτο γκολ ο ΟΦΗ (3-1)
Προτού καλά, καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 2-1, ο ΟΦΗ κούνησε τα δίχτυα και τρίτη φορά!
Γέμισμα του Αμπάντα από τα αριστερά, ο Σενγκέλια με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-1) στο 81΄ κι έδωσε στην κρητική ομάδα δυνατό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου, εν όψει της ρεβάνς που θα ακολουθήσει στο Πανθεσσαλικό.
Ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπάκιτς, Φεράρι, Νους, Γκονζάλες.
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ναούμοβ, Γκονζάλες, Σίλβα, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μπάκιτς, Μπαΐνοβιτς (46΄Καραχάλιος), Φούντας (75΄Νέιρα), Σενγκέλια (85΄Αποστολάκης), Νους (91΄Θεοδοσουλάκης), Σαλσέδο (75΄Γιουνγκ).
ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβακς, Σούντγκρεν (83΄Κόμπα), Καλογερόπουλος (94΄Κορέα), Άλτμαν, Κόσζτα, Μεντιέτα, Γκλάβτσιτς, Βιγιαφάνες (71΄Μπερναντού), Μύγας, Φεράρι, Μίλετιτς.
Πηγή: sdna.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/07 @ 17:48
Την αποχώρηση του από τη ενεργό δράση έκανε γνωστή σε ηλικία 34 ετών ο Γιάννης Φετφατζίδης.
03/07 @ 17:36
Η Α.Ε. Λάρισας ανακοίνωσε τον Μπόγιαν Κοβάσεβιτς, με τον Σέρβο ακραίο αμυντικό που αγωνιζόταν πέρσι στην Καρμιώτισσα, να υπογράφει διετές συμβόλαιο με τους «βυσσινί».
02/07 @ 15:37
Το μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ Αθηνών, επισκέφθηκε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ελλαδικής ομάδας, Τιμούρ Κετσπάγια.
02/07 @ 13:53
Νικηφόρο και χωρίς προβλήματα το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Αυστρία με τους πράσινους να ξεμουδιάζουν (3-0) επί της Μέταλιστ. Ανεπίσημο ντεμπούτο για Τσιριβέγια, Τουμπά, Κυριακόπουλο.
02/07 @ 13:33
Συλλέχτηκαν 1,6 εκατ. ευρώ από πρόστιμα, 2.500 κάμερες τοποθετήθηκαν στα γήπεδα, 109 αγώνες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, έγιναν 604 συλλήψεις.
01/07 @ 15:23
Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι κι επίσημα ο Γκρεγκ Τέιλορ με τον Σκωτσέζο αριστερό μπακ να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2028.
BEST OF THEMASPORTS