Αλλαγή ώρας: Μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλαγή ώρας: Μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 σε 03:00.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα.

Στις 04:00 το πρωί, οι πολίτες καλούνται να μετακινήσουν τους δείκτες στις 03:00, κερδίζοντας έτσι μία επιπλέον ώρα ύπνου. Αυτή η αλλαγή πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού φωτός τους χειμερινούς μήνες.


Παρά την ευρεία εφαρμογή της αλλαγής ώρας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συζήτηση για την κατάργησή της παραμένει ενεργή.

Από το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει τον τερματισμό της διπλής αλλαγής ώρας, αφήνοντας τα κράτη μέλη να επιλέξουν αν θα διατηρήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αλλαγή ώρας συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση της ευεξίας, άλλοι θεωρούν ότι οι συνεχείς μεταβολές αποσυντονίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για την ώρα, πάντως, οι πολίτες θα συνεχίσουν να προσαρμόζουν τα ρολόγια τους, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική και το 2024.

Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις 04:00 το πρωί, οπότε οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν στις 03:00.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

«Τον κρατάει για φίλο;» Άγριo «κράξιμο» στον προπονητή της Πορτογαλίας για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

«Τον κρατάει για φίλο;» Άγριo «κράξιμο» στον προπονητή της Πορτογαλίας για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Η απογοητευτική εικόνα της Πορτογαλίας στο 1-1 απέναντι στο Κονγκό προκάλεσε έντονους κραδασμούς, με τα βέλη να στρέφονται τόσο προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και προς τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.