Η οργή του κόσμου στη Γερμανία μπορεί να είναι έντονη, όμως δεν σημαίνει πως θα είναι και παντοτινή. Ήδη ο Γερμανός τεχνικός έχει αρχίσει να δέχεται... υπεράσπιση, ακόμα κι αν αυτή δεν ήταν τόσο ισχυρή εντός των συνόρων. Καλύτερο παράδειγμα τα λόγια του Τζέιμι Κάραγχερ, ο οποίος στάθηκε «ιππότης» στο πλευρό του και ύψωσε ασπίδα προστασίας.
«Eίναι ανοησίες. Ο Κλοπ είναι ένας συγκεκριμένος τύπος προπονητή. Είναι ένας άνθρωπος του λαού. Καταλαβαίνω την αίσθηση που επικρατεί στη Γερμανία, αλλά αυτό με την Red Bull είναι εντελώς διαφορετικό. Η ιδέα είναι ότι ο Κλοπ πρέπει να μείνει πιστός στα ιδανικά των οπαδών της Μάιντς και της Ντόρτμουντ; Όλοι είμαστε υποκριτές για να είμαι ειλικρινής, όλοι έχουμε απόψεις για ορισμένα πράγματα, αλλά εάν κάποιος μας προσφέρει αρκετά χρήματα, θα το κάναμε.
Ο Κλοπ δεν είναι ο μάνατζερ της Red Bull, αλλά επιβλέπει. Μιλάει σε ανθρώπους, πηγαίνει σε συναντήσεις και στο γήπεδο και πιθανώς πληρώνεται αρκετά καλά. Αν είναι τόσο πολύ εναντίον του μοντέλου της Red Bull, τότε γιατί η Ντόρτμουντ αγόρασε τον Χάαλαντ; Αν είστε τόσο εναντίον του μοντέλου τους, τότε μην αγοράζετε ή πουλάτε παίκτες μαζί τους.
Εγώ συμπαθώ τον τρόπο με τον οποίο κινεί τα πράγματα η Red Bull, δίνει μια ευκαιρία σε νέους παίκτες, παίρνουν ακατέργαστα διαμάντια, τα γυαλίζουν και τα πουλάνε σαν διαμάντια. Νομίζω ότι είναι ένα σπουδαίο μοντέλο που πολλοί σύλλογοι προσπαθούν να αντιγράψουν» έσπευσε να τονίσει ο παλαίμαχος αμυντικός στη Λίβερπουλ.
Και μπορεί ακόμα τα δικά του λόγια να μην έχουν μεγάλη απήχηση προς το γερμανικό κοινό, όμως όπως το έθεσε καλύτερα και ο Γερμανός δημοσιογράφος της «BILD», Κρίστιαν Φαλκ: «Μέχρι το τέλος του μήνα η οργή θα έχει εξασθενήσει. Η αγάπη του κόσμου σε αυτή τη χώρα για τον Γιούργκεν Κλοπ σημαίνει πως μπορεί να κάνει σχεδόν ό,τι θελήσει...».
gazzetta.gr