Στην αίθουσα διασκέψεων του προπονητικού κέντρου «Ta Meri Finance Αρχάγγελος», η παρουσίαση του νέου προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Μανόλο Χιμένεθ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 «Μου αρέσει η ελληνική γλώσσα. Είδα αρκετά Ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, ξέρω ότι είναι σημαντική ομάδα. 

Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος, όλα είναι ωραία εδώ. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το ποδόσφαιρο, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη πρόκληση. Θα υπηρετήσουμε αυτό το κλαμπ με αφοσίωση. Έχω το κίνητρο για να βρεθώ εδώ, το να έχεις κίνητρο είναι πολύ σημαντικό. Υπόσχομαι να δουλέψω και να δώσω τον καλό μου εαυτό. 

Στην καριέρα μου με έχουν σημαδέψει πολλές ομάδες, ειδικά η Σεβίλλη και η ΑΕΚ. Από αυτή την στιγμή μόνο το ΑΠΟΕΛ είναι στην καρδιά μου».

Για την φιλοσοφία του: «Η φιλοσοφία μου είναι να κερδίζω. Αν το κάνουμε με καλό ποδόσφαιρο, ακόμα καλύτερα. Το πρώτο που σκέφτομαι είναι η νίκη και θέλω η ομάδα μου να προσπαθεί γι' αυτό. Δεν θα ζητήσω τίποτα περισσότερο απ' το 100% απ' τους παίκτες μου. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό παιχνίδι από το επόμενο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε το προηγούμενο ούτε αυτό που θα ακολουθήσει απ' το επόμενο. Η φιλοσοφία μου είναι δουλειά, αφοσίωση, νίκη».

Για τα στοιχεία που θέλει να προσθέσει: «Το πιο σημαντικό είναι να δώσω και να μου δώσουν οι παίκτες. Πρέπει αυτά τα δύο μέρη να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δεν είναι απλά, έχει αγώνες που θα αξίζουμε να κερδίσουμε αλλά δεν θα κερδίσουμε και αγώνες που μπορεί να αξίζει να χάσουμε αλλά να κερδίσουμε. Όταν έχεις την φιλοσοφία και το πνεύμα για να κερδίσεις, τις περισσότερες φορές θα κερδίσεις. Μου αρέσει να παίζω όμορφα, να κρατώ την μπάλα, να σκοράρω περισσότερο από τον αντίπαλο. Αν μιλήσουμε για στρατηγική, θα προσαρμοστώ στους παίκτες που έχουμε. Θα κοιτάξω τα στοιχεία τους για να μπορέσω να βγάλω τον καλύτερο σχηματισμό. Είναι ώρα για να πάρουμε αποφάσεις για να βοηθήσουμε την ομάδα. Μου αρέσει να παίζω 4-4-2 αλλά αν πρέπει να προσαρμοστώ σε κάτι άλλο θα το κάνω».

Για τις παθογένειες που παρουσίασε η ομάδα με προηγούμενους προπονητές: «Είναι προφανές ότι είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν είχαν την επιτυχία που θα ήθελαν. Θέλω να βλέπω με ένταση στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες να είναι 100% επαγγελματίες. Τώρα δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα. Με έργα πετυχαίνεις στο γήπεδο. Μου αρέσει η ζωή στο γήπεδο, γι' αυτό είμαι προπονητής. Αν είχα καλύτερα γόνατα θα ήμουν ποδοσφαιριστής». 

Για το ρόστερ: «Κάποιους παίκτες του ξέρω πάρα πολύ καλά. Κάποιους τους είχα για αντίπαλους. Μόλις άρχισα να συνομιλώ με τον πρόεδρο, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κοιτάξω το ρόστερ και να δω κάποια παιχνίδια».

Για την πίεση και τον στόχο του πρωταθλήματος: «Έχω προπονήσει ομάδες με κόσμο και πίεση όπως είναι η Σεβίλλη. Ως προπονητές πάλεψα για τίτλους, η δεύτερη θέση δεν είναι προτεραιότητα για μένα. Μου αρέσει η πίεση. Ο τίτλος έρχεται κάθε βδομάδα παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να έχει ο κόσμος υψηλές προσδοκίες αλλά να μας υποστηρίζει παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τον ανταγωνισμό που έχει μεγαλώσει: «Η πρόοδος στο ποδόσφαιρο είναι συνεχόμενη. Βλέπουμε αυτό τον ανταγωνισμό στα περισσότερα πρωταθλήματα. Πλέον το ταλέντο δεν είναι αρκετό για να κερδίζεις τίτλους».

Για το ότι στις ομάδες του χρησιμοποιούσε πάντα νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Όπως γνωρίζεται ξεκίνησα από τις ακαδημίες. Κάθε παίκτης όταν τελειώνει την καριέρα του και θέλει να γίνει προπονητής, θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει την γνώση του στους νέους. Εγώ προσπάθησα και το έκανα σε όλες τις ομάδες που δούλεψα. Πάντα χρησιμοποιούσα νεαρούς παίκτες, μου αρέσει να τους δίνω ρόλους και ευθύνες. Ο ενθουσιασμός έρχεται μαζί με την ευθύνη. Μου αρέσει να δουλεύω με παίκτες που έχουν προοπτική, η ημερομηνία γέννησης δεν μου λέει τίποτα μέσα στο γήπεδο. Μπορώ να δω έναν 37 χρονών να έχει περισσότερο ενθουσιασμό και έναν 18 ετών που να έχει περισσότερη ποιότητα».

Για το αν γνωρίζει ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε κερδίσει την Σεβίλλη και πόσο εύκολο ήταν να απαντήσει θετικά στην πρόταση: «Ναι είδα τον αγώνα. Τον προηγούμενο χρόνο ήμουν μακριά από την οικογένειά μου και είχα ως προτεραιότητα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Δεν το σκέφτηκα όταν είχα αυτή την επιλογή. Ξέρω την ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου. Όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα και μιλήσαμε ανοικτά, δεν το σκέφτηκα λεπτό. Νιώθω πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».

Για το πώς έχει στο μυαλό το διπλό ταμπλό πρωτάθλημα - Ευρώπη: «Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώνει η ομάδα στην Ευρώπη. Είδα το ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, θυμάμαι το παιχνίδι στο Μπερναμπέου με την Ρεάλ. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα και για τις δύο διοργανώσεις».

 

 

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΤΡΙΔΗΣ: «Tον Μάιο να στεφθούμε πρωταθλητές»-ThemaSports
15/10 @ 11:35

ΠΕΤΡΙΔΗΣ: «Tον Μάιο να στεφθούμε πρωταθλητές»

Ημέρα παρουσίασης του Μανόλο Χιμένεθ στο ΑΠΟΕΛ, με τον πρόεδρο της ομάδας Πρόδρομο Πετρίδη, να συστήνει τον νέο τεχνικό των «Γαλαζοκιτρίνων» στο κοινό. 

Παρουσιάζει Μανόλο-ThemaSports
14/10 @ 13:04

Παρουσιάζει Μανόλο

Αύριο Τρίτη (15/10) το ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει το νέο του προπονητή.

Θέλει ξεκίνημα με τους δικούς του όρους ο Χιμένεθ -ThemaSports
13/10 @ 17:03

Θέλει ξεκίνημα με τους δικούς του όρους ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ και άπαντες στην ομάδα της Λευκωσίας περιμένουν ότι ο Ισπανός προπονητής θα βοηθήσει για μια νέα αρχή στον Αρχάγγελο, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των «γαλαζοκιτρίνων».

Θα κυνηγήσει το τέταρτο του πρωτάθλημα -ThemaSports
12/10 @ 13:50

Θα κυνηγήσει το τέταρτο του πρωτάθλημα

Ο Μανόλο Χιμένεθ έρχεται στον ΑΠΟΕΛ με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Πριν το ξεκίνημα της σεζόν δεν αναλαμβάνει ομάδες -ThemaSports
12/10 @ 11:55

Πριν το ξεκίνημα της σεζόν δεν αναλαμβάνει ομάδες

Ένα πολύ ωραίο στοιχείο συνοδεύει τον νέο προπονητή του ΑΠΟΕΛ Μανόλο Χιμένεθ

ΕΠΙΣΗΜΟ με Μανόλο Χιμένεθ και ΑΠΟΕΛ - Η διάρκεια του συμβολαίου και οι συνεργάτες του!-ThemaSports
12/10 @ 11:01

ΕΠΙΣΗΜΟ με Μανόλο Χιμένεθ και ΑΠΟΕΛ - Η διάρκεια του συμβολαίου και οι συνεργάτες του!

Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία με τον Ισπανό προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ