Στον κατάλογο με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη ανήκει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ έχει μπει δυναμικά και στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ειδικότερα, η περιουσία του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Ρίο Άβε, ανέρχεται στα 3,8 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Μάλιστα, όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Μαρινάκης καταλαμβάνει την 932η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Παράλληλα, ο δείκτης που διαθέτει το Forbes και καταμετρά real time (αληθινό χρόνο) το μέγεθος του πλούτου της οικονομικο-επιχειρηματικής αφρόκρεμας, απεικονίζει πως η καθαρή αξία του κ. Μαρινάκη και της οικογενείας του την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ενισχύεται 0,10% ή κατά 4 εκατ. δολάρια.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1967 στον Πειραιά. Ο πατέρας του, Μιλτιάδης Μαρινάκης, ήταν πολιτικός και εφοπλιστής με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

O Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου Capital και το 2010 βρέθηκε στη λίστα “One Hundred People” του βρετανικού ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd’s List. Το 2017, βραβεία της ίδιας έκδοσης τον ανέδειξαν ως προσωπικότητα της χρονιάς στην ελληνική ναυτιλία.

Από το 2010 είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξαγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το 2017, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε και την Notigham Forest, ενώ το 2023 πέρασε στην κατοχή του και η πορτογαλική Rio Ave.

Πέρα από τη ναυτιλία και τον αθλητισμό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και στην εγχώρια βιομηχανία των media. Μέσω του ομίλου Alter Ego στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει, μεταξύ άλλων, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, καθώς και το ενημερωτικό σάιτ in.gr. Η Alter Ego συμμετέχει, επίσης, στην εταιρεία πρακτόρευσης και διανομής περιοδικών και εφημερίδων Άργος.

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Μαρινάκη και έχει τέσσερα παιδιά, με τον πρωτότοκο υιό του, Μιλτιάδη Μαρινάκη να γεννιέται το 1999 και να είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ψυχικού. Ταυτόχρονα, έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτική Επιστήμη στο Nottingham Trent University στην Αγγλία, ενώ ζει στο Λονδίνο όπου και έχει αναλάβει τη διοίκηση της δεύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της οικογένειας Μαρινάκη, της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το 2021 ίδρυσε την δική του εταιρία, το Shopflix. Ελέγχει κατά 50% τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης pool δεξαμενόπλοιων Heidmar Inc με γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Σιγκαπούρη. Κατέχει επιτελικές θέσεις τόσο στην Alter Ego, όσο και στη ναυτιλιακή Capital Ship Management Corp.

 

insider.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων από τον Λανουά: «Κανένα πέναλτι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό»!-ThemaSports
07/10 @ 19:16

Η ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων από τον Λανουά: «Κανένα πέναλτι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό»!

Ο αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά στο βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις της 7ης αγωνιστικής δικαιώνει τους διαιτητές σε Αγρίνιο και ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν πέναλτι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

«Κεραυνοί» Μακελελέ για Αστέρα: «Μου είπαν να μην παίξει ο Μπιλέ, γιατί δεν υπογράφει! Δεν θα μου πουν ποιος θα παίξει και ποιος όχι!»-ThemaSports
07/10 @ 19:09

«Κεραυνοί» Μακελελέ για Αστέρα: «Μου είπαν να μην παίξει ο Μπιλέ, γιατί δεν υπογράφει! Δεν θα μου πουν ποιος θα παίξει και ποιος όχι!»

«Καταπέλτης» ήταν ο Κλοντ Μακελελέ σε συνέντευξη που παραχώρησε, λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από τον Αστέρα AKTOR. Ο ίδιος τόνισε πως υπήρχε παρέμβαση στο έργο του και αυτό οδήγησε στην απομάκρυνσή του.

Γιοβάνοβιτς: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι αντιμετωπίζουμε ένα απλό παιχνίδι - Μεγάλη η απώλεια του Φώτη»-ThemaSports
07/10 @ 17:50

Γιοβάνοβιτς: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι αντιμετωπίζουμε ένα απλό παιχνίδι - Μεγάλη η απώλεια του Φώτη»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι το ματς της Εθνικής με την Αγγλία δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, εξέφρασε, ωστόσο, την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα. Τι είπε για απουσία Ιωαννίδη και τους… πιτσιρικάδες!

Η απάντηση ενός μεγάλου διαιτητή για το χέρι του Ρέτσου στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Εκτός της επαφής υπάρχει...»-ThemaSports
07/10 @ 17:16

Η απάντηση ενός μεγάλου διαιτητή για το χέρι του Ρέτσου στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Εκτός της επαφής υπάρχει...»

Αρκετή «σκόνη» έχει σηκώσει το χέρι του Ρέτσου, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός την Κυριακή (6/10). Στην εν λόγω φάση, λοιπόν, εκτός της επαφής τίθεται και το ζήτημα της κοντινής απόστασης και ο Χάουαρντ Γουέμπ έδωσε την απάντησή του για το τι ισχύει.

Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Ιωαννίδης: Ποια παιχνίδια χάνει-ThemaSports
07/10 @ 15:33

Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Ιωαννίδης: Ποια παιχνίδια χάνει

Πλήγμα στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα, καθώς ο Φώτης Ιωαννίδης θα παραμείνει εκτός δράσης για ένα μήνα, χάνοντας τα παιχνίδια του Nations League, αλλά και τα ματς με Άρη και Τσέλσι.

Τέλος ο Μακελελέ πριν καν κλείσει έναν μήνα στον Αστέρα Τρίπολης!-ThemaSports
07/10 @ 14:33

Τέλος ο Μακελελέ πριν καν κλείσει έναν μήνα στον Αστέρα Τρίπολης!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης θα αποτελέσει ο Κλοντ Μακελελέ, παρά το γεγονός ότι οι Αρκάδες επικράτησαν της Athens Kallithea.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ