Η πρώτη έκδοση του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIFA για ομάδες από όλο τον κόσμο, θα έχει πέντε αγώνες, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει απευθείας στον τελικό της Ντόχα στις 18 Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η πρώτη έκδοση του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIFA για ομάδες από όλο τον κόσμο, θα έχει πέντε αγώνες, με τη νικήτρια του περσινού Champions League Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει απευθείας στον τελικό της Ντόχα στις 18 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/9) η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.
Το τουρνουά, το οποίο ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αντικαθιστά το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διοργανώνεται πλέον κάθε τέσσερα χρόνια με 32 ομάδες, ξεκινώντας απ’ το 2025.
Η νικήτρια του ασιατικού Champions League, Αλ Αΐν, θα φιλοξενήσει πρώτα τη νικήτρια του Champions League Ωκεανίας, Όκλαντ Σίτι, στις 22 Σεπτεμβρίου στα play off του Κυπέλλου Αφρικής-Ασίας-Ειρηνικού, με τους νικητές να αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του αφρικανικού Champions League, Αλ Αχλί στο Κάιρο στις 29 Οκτωβρίου.
Οι δύο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που βρίσκονται πιο ψηλά στο ranking, ενώ στη συνέχεια, η δράση θα μεταφερθεί στη Ντόχα του Κατάρ, όπου οι νικητές του CONMEBOL Libertadores του 2024 θα παίξουν στις 11 Δεκεμβρίου με τη μεξικάνικη ομάδα Πατσούκα τη νικήτρια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών CONCACAF, έναν αγώνα που περιγράφεται απ’ τη FIFA ως το «Ντέρμπι της Αμερικής».
Οι νικητές αυτών των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους τρεις ημέρες αργότερα (14/12) στο Challenger Cup, για να κερδίσουν μια θέση στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.
Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται ως Εθνική Ημέρα του Κατάρ, ενώ σηματοδοτεί επίσης την επέτειο δύο ετών από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, όπου η Αργεντινή κέρδισε τη Γαλλία.
Μια σημαία της Παλαιστίνης με δύο μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς έκαναν την εμφάνιση τους πάνω το στάδιο Αλφαμέγα στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του αγώνα Πάφος-Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/07 @ 23:23
Σπουδαία νίκη της Σκεντίγια, η οποία επικράτησε 1-0 της Στεάουα Βουκουρεστίου του δικού μας, Ηλία Χαραλάμπους στα Σκόπια και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
22/07 @ 22:36
Την ώρα που η Κρίσταλ Πάλας προσέφυγε στο CAS, ζητώντας ακύρωση της απόφασης να υποβιβαστεί στο Conference League, οι οπαδοί της πήραν την κατάσταση στα χέρια τους!
22/07 @ 17:30
Σε οριστική συμφωνία με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την απόκτηση του Βίκτορ Γκιόκερες έχει φτάσει η Άρσεναλ, η οποία «πυροδοτεί» μία από τις μεγαλύτερες «βόμβες» του καλοκαιριού!
22/07 @ 14:36
Τι και αν ο Βίκτορ Γκιόκερες θέλει να αγωνιστεί αποκλειστικά στην Άρσεναλ και δεν δέχεται τίποτα άλλο; Άνθρωποι και μεσάζοντες στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας εξακολουθούν να πιέζουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καταθέσει πρόταση...
22/07 @ 10:38
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο, αλλά και από τους πιο δημοφιλείς στα social media, με περισσότερους από 38 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram.
22/07 @ 10:14
Εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή (18/07), έλαβε ο Πολ Γκασκόιν και σύμφωνα με την εταιρεία που τον εκπροσωπεί αναρρώνει στο σπίτι του.
BEST OF THEMASPORTS