Για όλους και για όλα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη φιλική νίκης της ΑΕΚ επί της Μπέρσχοτ με σκορ 3-0.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Αργεντινός τεχνικός επιβεβαίωσε ότι ο Ρομπέρτο Περέιρα βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με την Ένωση τονίζοντας ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί με την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει, να βοηθήσει την ομάδα.
Φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο «γαϊτανάκι» που έχει εκτυλιχθεί με τον Ορμπελίν Πινέδα και τις προτάσεις από το Μεξικό, λέγοντας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτή τη... σαπουνόπερα, ενώ συμπλήρωσε ότι τον περιμένει να επιστρέψει μετά και τον αποκλεισμό του Μεξικού από το Copa America.
Aναλυτικά:
Ήρθε πριν την αναμέτρηση ο Άμραμπατ, στο ξενοδοχείο περιμένετε τον Μπρινιόλι, αισθάνεστε λίγο πιο άνετα τώρα που «γεμίζει» το ρόστερ; «Ποτέ δεν ήμουν ανήσυχος, είμαι προπονητής, είναι δουλειά μου σ’ αυτό και δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές που έχω και με αυτούς που θα έρθουν».
Σε περίπου 20 μέρες η ΑΕΚ έχει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι. Σε τι ποσοστό ετοιμότητας αλλά και μεταγραφών θέλετε να είναι η ομάδα τότε; «Υπάρχει πάντα μια πραγματικότητα, εμείς σε συνδυασμό με την διοίκηση τον τελευταίο μήνα, που θεωρητικά ήταν διακοπών δεν είχαμε καμία ημέρα διακοπών, κάναμε αρκετές κινήσεις. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δει πάνω από 100 ποδοσφαιριστές και όταν βλέπω ποδοσφαιριστές τους αναλύω μια ώρα τον καθένα. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις που ήδη έχουν γίνει σε διάφορους ποδοσφαιριστές εδώ και 15 μέρες, με μια μεγάλη προσπάθεια από τον νέο ιδιοκτήτη και από την διοίκηση μας.
Οι ποδοσφαιριστές κοιτάνε να δουν αν θα έχουν κάποιες άλλες πιθανότητες να πάνε κάπου αλλού και μετά θα αποφασίσουν να δώσουν μια απάντηση και στις προτάσεις που έχει κάνει η ΑΕΚ. Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα μιλήσαμε για τις ενισχύσεις και για τις θέσεις που θέλουμε και έχει εδώ και ένα μήνα που έχουμε έτοιμο και το Plan B μέχρι το Z, οπότε περιμένουμε. Όσο περισσότερο αργήσουν να απαντήσουν οι παίκτες τόσο πιο μακριά θα είναι από αυτά που θα έχω ζητήσει για να ενισχυθεί η ομάδα. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στην ομάδα έχω πει ότι οι προετοιμασίες είναι θεμελιώδης σημασίας για την ομάδα».
«Χαίρεστε» που αποκλείστηκε νωρίς το Μεξικό και πως αντιμετωπίζετε την υπόθεση με τον Πινέδα; «Πρώτα από όλα ήθελα να πάει καλά το Μεξικό γιατί έχω και μια ιδιαίτερη σχέση και είναι και ο Ορμπελίν εκεί. Έπειτα εγώ σε αυτή την σαπουνόπερα δεν θέλω να συμμετέχω. Εγώ περιμένω τον ποδοσφαιριστή να γυρίσει και μετά είναι αποφάσεις που δεν εξαρτώνται από εμένα».
Προφανώς δεν θα θέλετε να σχολιάσετε για έναν παίκτη που ακόμα δεν είναι της ΑΕΚ και επίσημα, αν υποθετικά ερχόταν ένας παίκτης σαν τον Περέιρα πως θα σας φαινόταν; «O Περέιρα είναι κοντά, μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει ωραίο το παιχνίδι μας με την εμπειρία του. Αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι όταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να έρθουν. Γιατί αν σήμερα είδατε εδώ τον Άμραμπατ είναι επειδή ο Άμραμπατ ήθελε να έρθει. Οπότε εγώ εκτιμώ τους ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν να υπερασπιστούν την φανέλα της ΑΕΚ, όπως εγώ έχω αποφασίσει να υπερασπιστώ την ΑΕΚ. Ξέρω όταν μιλάω με ποδοσφαιριστές, όπως έχω μιλήσει με τον Περέιρα, τον γνωρίζω και ξέρω πόσες πιθανότητες έχουν να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα και να βγάλει περισσότερα χρήματα. Αυτό που μου αρέσει είναι όταν συμφωνούνε ότι θέλουν να είναι πρωταθλητές. Εγώ θέλω αυτούς τους παίκτες, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να εκπροσωπούν την ΑΕΚ. Να έχουν όρεξη».
Η εικόνα που έχετε από το σημερινό φιλικό; «Σε διαφορά με το προηγούμενο παιχνίδι είχαμε μια βελτίωση. Είναι φυσιολογικοί οι χρόνοι πλέον σε αυτή την φάση της προετοιμασίας, γιατί είναι διαφορετικοί οι χρόνοι, τα πόδια είναι πιο ελεύθερα… Οι ποδοσφαιριστές πιστεύω ότι σήμερα ήταν πιο ήρεμοι και μπορούσαν και έπαιρναν περισσότερες αποφάσεις».
Πηγή: sport-fm.gr
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 20:05
Οι 5 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του 3ου προκριματικού έχουν «κλειδώσει», με το τοπίο να παραμένει «θολό» για τους δύο τελευταίους.
01/06 @ 09:50
Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Τσιμίκας θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ και μεταξύ των ομάδων που θα ήθελαν τον διεθνή αριστερό μπακ φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός.
30/05 @ 15:40
Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να μπει σε μια ιστορική χρονιά, καθώς το 2026 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
30/05 @ 15:30
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του σε ρουμανικό μέσο, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αποκαλύπτει πως, εν αντιθέσει με τον πατέρα του, Μιρτσέα, εκείνος δεν επιθυμεί να παραμείνει για πολλά χρόνια στους πάγκους.
30/05 @ 14:52
Ο Θόδωρος Καρυπίδης έθεσε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν, μιλώντας με ειλικρίνεια για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο Άρης.
29/05 @ 19:16
Η UEFA κατέληξε στα δέκα καλύτερα γκολ της σεζόν στο Conference League, με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη ενάντια στην Ντινάμο Μινσκ να είναι πρώτο.
BEST OF THEMASPORTS