Σταθερότατη η Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε με σχετική άνεση της Αράντσκα Ρους και τσέκαρε το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του Wimbledon, όπου και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (5/7) την Έμα Ραντουκάνου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν η έκτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες με τη Ρους και κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο έχει χάσει μόνο ένα σετ! Είχε, δηλαδή, και αυτό το «όπλο» στη διάθεσή της...

Μετά από 1.5 χρόνο μετριότατων εμφανίσεων σε Grand Slam, η Μαρία πετυχαίνει επιτέλους δύο σερί νίκες και δείχνει να έχει μπει με άλλη ψυχολογία σε αυτό το τουρνουά. Τώρα, λοιπόν, έχει μπροστά της τη μεγαλύτερη μέχρι πρόκληση, αφού όχι μόνο θα βρει απέναντί της μια φορμαρισμένη αντίπαλο όπως η Ραντουκάνου, αλλά θα βρει απέναντί της και το βρετανικό κοινό, που θα στηρίξει το... κορίτσι του!

Θα είναι, πάντως, μια ευκαιρία για τη Μαρία να πάρει ρεβάνς για την ήττα της στα ημιτελικά του US Open 2021, όταν πραγματικά φαινόταν ικανή να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam στην καριέρα της. Τελικά το πήρε η Έμα!

Με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της βροχής, η Μαρία μπήκε στο court για το ματς με τη Ρους με καλή ψυχολογία και παρότι αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις τόσο στο σερβίς της (χρειάστηκε να σώσει δύο μπρέικ πόιντ), όσο και στο πολύ καλό σερβίς της αντιπάλου της, διατήρησε την ψυχραιμία της. 

Και, τελικά, καθάρισε... επαγγελματικά το πρώτο σετ, πιέζοντας τη Ρους όταν εκείνη πήρε τις μπάλες στα χέρια τις στο 6-5. Έτσι, πέτυχε το πρώτο της μπρέικ με μηδέν και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

Με άλλον αέρα πλέον, η Μαρία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και παρόλο που δεν μπόρεσε να μπει γρήγορα στη θέση του οδηγού, ήταν φανερό ότι ήταν θέμα χρόνου να το κάνει. Πράγματι, «έσπασε» τη Ρους στο 4-3 και σέρβιρε με επιτυχία στη συνέχεια, για να κλείσει τον αγώνα στο πρώτο της ματς πόιντ.

Η 28χρονη τενίστρια είχε 21 winners και 17 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν εξαιρετική πίσω από το πρώτο σερβίς, όπου πήρε 30/36 πόντους.

Νίκη σε straight sets, πάντως, πέτυχε και η Ραντουκάνου, που διέλυσε με 6-1, 6-1 την Ελίζ Μέρτενς... Η μονομαχία της με την 21χρονη Βρετανίδα (Νο.135) θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλκαράθ πήρε την τιτανομαχία 233 λεπτών με τον Τιάφο και προκρίθηκε στους «16»-ThemaSports
05/07 @ 20:16

Ο Αλκαράθ πήρε την τιτανομαχία 233 λεπτών με τον Τιάφο και προκρίθηκε στους «16»

Ο Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε το εμπόδιο του Φράνσις Τιάφο μετά από τρεις ώρες και 53 λεπτά, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ (5-7, 6-2, 4-6, 7-6, 6-2)και προκρίθηκε στους "16".

Πέταξε εκτός τον απογοητευτικό Τσιτσιπά ο Ρουσουβουόρι-ThemaSports
04/07 @ 23:16

Πέταξε εκτός τον απογοητευτικό Τσιτσιπά ο Ρουσουβουόρι

Απογοήτευσε κι έμεινε εκτός συνέχειας του Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Wimbledon: Πρόκριση μετά από μάχη για τον Μεντβέντεφ, εντυπωσιακός ο Φονίνι-ThemaSports
03/07 @ 20:30

Wimbledon: Πρόκριση μετά από μάχη για τον Μεντβέντεφ, εντυπωσιακός ο Φονίνι

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έδωσε μάχη για να φτάσει στη νίκη με 6-7(3), 7-6(4), 6-4, 7-5 επί του Αλεξάντρε Μίλερ (Νο. 102 στον κόσμο) την Τετάρτη για να φτάσει στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Χαλαρή πρόκριση για Τσιτσιπά-ThemaSports
02/07 @ 22:17

Χαλαρή πρόκριση για Τσιτσιπά

Χωρίς να πραγματοποιήσει καμία σπουδαία εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτισπάς νίκησε 3-0 σετ τον Τάρο Ντάνιελ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον.

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon-ThemaSports
02/07 @ 21:38

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.11) κέρδισε δύσκολα μετά από σχεδόν δυόμιση ώρες αγώνα τον Τάρο Ντάνιελ με 3-0 (7-6, 6-4, 7-5) σετ και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στο Wimbledon.

Στη Β΄ Κατηγορία η Εθνική Γυναικών, στα πλέι οφ η Ανδρών-ThemaSports
22/06 @ 19:45

Στη Β΄ Κατηγορία η Εθνική Γυναικών, στα πλέι οφ η Ανδρών

Μια ονειρεμένη εβδομάδα έζησε, η Κυπριακή Αντισφαίριση αφού οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών πέτυχαν στον απόλυτο βαθμό τους στόχους που έθεσαν στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup και Billie Jean King Cup αντίστοιχα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ