Μάχιμος ο Τζιωρτζής στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, πέτυχε σημαντικό πλασάρισμα

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ήταν ένας αγώνας... επιβίωσης και τα καταφέραμε με σημαντικούς  βαθμούς που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε ατυχίες περασμένων αγώνων» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής καταγράφοντας την εμπειρία του στην οβάλ πίστα Raceway Venray, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO.

«Είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου. Άντεξα συνεχή πίεση με 103 γύρους, έκανα προσπεράσματα από την εξωτερική μέχρι το τέλος της κούρσας και δεν είχαμε ζημιές» δηλώνει ο Κύπριος οδηγός για την εμπειρία του σε οβάλ πίστα και προσθέτει: «Το γεγονός ότι οι χρόνοι μου ήταν 1-2 δέκατα του δευτερολέπτου από τους πρώτους, που είχαν εμπειρία σε οβάλ, είναι ένα πολύ θετικό σημάδι, καθώς είχα μονάχα τρία session για να μπω στο νόημα της οβάλ».

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος οδηγός πάλεψε μέχρι το φινάλε για μία θέση στην πρώτη δεκάδα, τερματίζοντας εν τέλει στην 12η θέση του αγώνα στην Ολλανδία.

Πώς κύλησε το διήμερο
Στη μια ώρα που κράτησαν τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports πετύχαινε να βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους χρόνους, νιώθοντας ότι «κατάφερα να μπω απευθείας στο ρυθμό με την πρώτη μου επαφή στην οβάλ πίστα των 800 μέτρων (σ.σ. 19-20 δευτερόλεπτα ο κάθε γύρος)». 

Την Κυριακή έγιναν τα δύο επίσημα δοκιμαστικά, το πρώτο με βρεγμένο οδόστρωμα και το δεύτερο σε στεγνό. «Στο δεύτερο κατάφερα να τερματίσω έκτος, αποτέλεσμα που καθόρισε τη θέση που θα ξεκινούσα στα χρονομετρημένα το μεσημέρι. Μπήκα έκτος από το τέλος, που ήταν μια πολύ καλή θέση αλλά σίγουρα το πλεονέκτημα το είχαν οι πρώτοι τρεις των δοκιμαστικών που μπήκαν 17-19 στην πίστα καθώς στέγνωνε περισσότερο» αναφέρει.

Καταγράφοντας τον όγδοο καλύτερο χρόνο, μόλις δύο δέκατα μακριά από τον πρώτο, έκανε ξεκίνημα από την αντίστοιχη θέση στην κούρσα των 100 γύρων. «Ξεκινούσα από την εσωτερική γραμμή, που είναι η πιο αργή, με πλάνο να βγω στην πάνω τη γραμμή, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό έγινε, αλλά όπως και οι άλλοι στην εσωτερική γραμμή χάσαμε 2-3 θέσεις» δηλώνει ο Τζιωρτζής και συνεχίζει: «Πάλεψα σε όλο των αγώνα για την όγδοη θέση, την οποία κρατούσα μέχρι τον 95ο γύρο, οπόταν και βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλοι τρεις γύροι. Έδωσαν επανεκκίνηση αλλά, μετά από λάθος πληροφορία του spotter μου να ακολουθήσουμε την εσωτερική γραμμή για την επανεκκίνηση, χάσαμε θέσεις και τερματίσαμε 12οι».

«Απρόβλεπτο το οβάλ»
Συνοψίζοντας, για την προσπάθεια που κατέβαλε στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, αναφέρει: «Αυτό είναι το οβάλ, είναι απρόβλεπτο. Μπορεί αν θες να προσπεράσεις και αναγκαστικά να πιάσεις την εσωτερική γραμμή και εκεί να χάσεις θέσεις γιατί στην εσωτερική γραμμή στρίβεις περισσότερο παρά στην εξωτερική και κόβεις ταχύτητα». Καταλήγοντας, σημειώνει: «Το σημαντικό ήταν ότι τα κατάφερα και σκόραρα σημαντικούς βαθμούς, που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε τα αποτελέσματα (μηχανικά προβλήματα & χτύπημα στη Βαλένθια), και επιπλέον συνεχίζονται τα πολύ σταθερά πλασαρίσματα».

Ο επόμενος αγώνας για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή είναι το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στην πίστα, μήκους 4.212χλμ, Autodrom Most, στην Τσεχία.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway. 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν οι Σουμάχερ και Ιρβάιν έκαναν 1-2 για τη Ferrari μετά από 8 χρόνια-ThemaSports
28/06 @ 15:51

Όταν οι Σουμάχερ και Ιρβάιν έκαναν 1-2 για τη Ferrari μετά από 8 χρόνια

Διαβάστε παρακάτω τα πιο σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σαν σήμερα, στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ατελείωτες μάχες σε Σπα, Λε Μαν και Καταλονία-ThemaSports
14/06 @ 16:36

Ατελείωτες μάχες σε Σπα, Λε Μαν και Καταλονία

Γεμάτο με σπουδαία γεγονότα από τον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι το «μενού» του Σαν Σήμερα.

Τζιωρτζής:«Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»-ThemaSports
10/06 @ 15:22

Τζιωρτζής:«Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο, προσθέσαμε εξαιρετικά σημαντικούς βαθμούς και αποδείξαμε ότι και με το Νο1 μπορώ να διεκδικήσω πράγματα» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά την προσπάθειά του στο διήμερο του τρίτου αγώνα της σεζόν στο EURO NASCAR PRO, στην πίστα του Brands Hatch.

Στη Βρετανία η νέα προσπάθεια του Τζιωρτζή-ThemaSports
06/06 @ 12:45

Στη Βρετανία η νέα προσπάθεια του Τζιωρτζή

Στη Μεγάλη Βρετανία, έχοντας στο πλευρό του τον Χρυσό χορηγό του, την εταιρεία HTFX, βρίσκεται ο Βλαδίμηρος   Τζιωρτζής, εκφράζοντας αποφασιστικότητα για μία καινούργια αρχή στον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR  PRO, μετά τις ατυχίες στους δυο πρώτους  αγώνες  σε Ισπανία και Ιταλία. Οι δυο κούρσες του αγώνα στην πίστα του Brands Hatch θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, 8 & 9 Ιουνίου.

Όταν ο Ουάτσον άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό-ThemaSports
06/06 @ 13:00

Όταν ο Ουάτσον άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό

Πολλά και σημαντικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ