Χρήσιμα συμπεράσματα από τα προπονητικά καμπ στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΚΟΧ

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με σκοπό να γίνει μία αξιολόγηση της κατάστασης με τους χειροσφαιριστές και χειροσφαιρίστριες των αναπτυξιακών τμημάτων, με βλέψεις για δημιουργία προεθνικών ομάδων, πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα προπονητικά καμπ στον Κόρνο. Το ένα καμπ αφορούσε αγόρια που έχουν γεννηθεί τα έτη 2008 και 2009 και κορίτσια του 2010 και του 2011, ενώ το δεύτερο για αγόρια γεννημένα το 2010 και το 2011.

Αμφότερα τα καμπ έγιναν με βάση το πλάνο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΚΟΧ) που άρχισε να υλοποιείται από το 2023.

«Θέλαμε να δούμε σε ποιο επίπεδο είμαστε, με απώτερο σκοπό να κάνουμε προεθνικές ομάδες από τον Σεπτέμβρη, ώστε να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις» αναφέρει ο Ανδρέας Ανδρέου που είχε την ευθύνη του συντονισμού των καμπ και είναι ένας εκ των τριών τεχνικών διευθυντών που δουλεύουν στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού μαζί με τους Παναγιώτη Ιατρούδη και Γιώργο Κρανάκη.

«Έγιναν κάποια τεχνικά τεστ, δουλέψαμε αρκετά στις ατομικές δεξιότητες, αμυντικές και επιθετικές. Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τους παίκτες» δηλώνει ο Ανδρέας Ανδρέου που μας ενημερώνει ότι για τις ανάγκες του καμπ χρησιμοποιήθηκαν και οι μαγνητοσκοπήσεις από τα παιχνίδια των αναπτυξιακών ηλικιών στις οποίες πραγματοποιήθηκε Final-4.

Δημιουργήθηκαν δυο ομάδες και εναλλάξ έκαναν προπόνηση και παρακολούθηση βίντεο, μέσω των οποίων έγινε ανάλυση των λαθών που εντοπίστηκαν στα παιχνίδια της τελικής φάσης των πρωταθλημάτων τους, με γνώμονα τον τρόπο παιξίματος που είναι επιθυμητός για να αγωνίζονται όλες οι Εθνικές μας.

«Επιδίωξη είναι στην επόμενη φάση, αφού αναλύσαμε τα λάθη, να γίνουν πιο εξειδικευμένες προπονήσεις, σε συνεργασία και με τους αναπτυξιακούς προπονητές των κλιμακίων» λέει ο κ. Ανδρέου, που επισημαίνει ότι  οι προπονήσεις ήταν δειγματικές και πλέον θα υπάρξει η συνεννόηση με τα διάφορα κλιμάκια για να τη διόρθωση των όποιων λαθών εντοπίστηκαν από την ανάλυση από τα βίντεο.

Επιπλέον, στα πλαίσια του καμπ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον σύνδεσμο διαιτητών για να υπάρχει συνεργασία στο μέλλον, καθώς οι ρέφερι είναι μέρος του παιχνιδιού και είναι σημαντικό όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανέλιξη της κυπριακής χειροσφαίρισης να κινούνται στην ίδια γραμμή.  

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ