Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Γεωργία έκανε την υπέρβασή της και πλέον έχει ό,τι χρειάζεται μία ομάδα με ταλέντο και δίψα για διάκριση: αφενός σημείο αναφοράς ως πυξίδα για το ταξίδι της, αφετέρου κίνητρο για να φτάσει ακόμα πιο μακριά.

26 Μαρτίου 2024, Τιφλίδα. Για την ακρίβεια, 27, λόγω της παρατεταμένης ώρας, επιβεβλημένης από την… παράταση και τα πέναλτι. Ο Νίκα Κβεκβεσκίρι νικά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και η αντίφαση των συναισθημάτων κυριαρχεί αναπόφευκτα: από τη μία, η έκσταση παρθενικής πρόκρισης σε τελική φάση διοργάνωσης, από την άλλη η πικρή – περισσότερο από ποτέ – αναγκαιότητα αποδοχής μίας ακόμη βασανιστικής αναμονής συμμετοχής, η οποία όταν συμβεί θα ισοδυναμεί με ποδοσφαιρική ανάσταση.


26 Ιουνίου 2024, Γκελζενκίρχεν. Η Πορτογαλία έχει ήδη προκριθεί και επιδιώκει το «απόλυτο», κινούμενη από την αύρα του υπεραθλητή Κριστιάνο και της δόξας της επέκτασης του ρεκόρ του προετοιμάζεται για μία πρόκριση – γιορτή. Έτσι ακριβώς έγινε… από την ανάποδη! Η Γεωργία, προκρίνεται μόνο με νίκη (ανεξαρτήτως λοιπών αποτελεσμάτων), κάνει την υπέρβαση και με το ιστορικό 2 – 0 προσθέτει την δεύτερη εθνική της επέτειο. Ακριβώς τρεις μήνες μετά, συμπτωματικά. Παραμύθι ρομαντικό για την ίδια, εφιαλτικό για τους άλλους. Με άγνοια κινδύνου, θράσος και… επετειακή χρυσόσκονη.  Ήδη έχει κερδίσει – η κληρονομιά δεν μετριέται μονάχα με τρόπαια· οι διακρίσεις δεν ορίζονται αποκλειστικά με κατακτήσεις. 


30 Ιουνίου 2024, Κολωνία. Τέσσερις μέρες ύστερα από την πρώτη ποδοσφαιρική… εθνική επέτειο σε τελική φάση, ακολουθεί η δεύτερη πρό(σ)κληση της ιστορίας απέναντι στην Ισπανία. Αμφότεροι επιβεβαιώνουν στο χορτάρι τους ρόλους που τους δόθηκαν εξ αρχής του τουρνουά – αδιαφιλονίκητο φαβορί και άξιος πρωτάρης στην καταλληλότερη ενσάρκωσή τους με την αναμενόμενη, ωστόσο, κατάληξή του: η δίψα των ανανεωμένων Ιβήρων προσπέρασε την αντίστοιχη του «ένας για όλους και όλοι για έναν», με τους ΠέδριΓουίλιαμς και Γιαμάλ να φέρνουν στη μνήμη στιγμές του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.


Το παραμύθι δεν συνεχίστηκε, τουλάχιστον στα γερμανικά γήπεδα. Με την σειρά τους όμως, ο «γίγαντας» Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, ο εθνικός ήρωας Χβίτσα Κβαρατσχέλια με την παρέα τους, πρωτοστατούντος του εκλέκτορα Βίλλυ Σανιόλ, υπόσχονται να συμμετάσχουν ξανά και σύντομα σε νέες όμορφες ιστορίες. Δεν αρκέστηκαν στον ρομαντισμό της «μοντέρνας Σταχτοπούτας».  Αποδέχθηκαν τον ρόλο του πρωτάρη, μόνο και μόνο για να αποδείξουν πως είναι καθαρά τυπικός και δεν τους αξίζει.

www.bnsports.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Τούρκοι διεθνείς διέκοψαν τους πανηγυρισμούς για να χειροκροτήσουν τους Αυστριακούς-ThemaSports
03/07 @ 16:34

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Τούρκοι διεθνείς διέκοψαν τους πανηγυρισμούς για να χειροκροτήσουν τους Αυστριακούς

Σπουδαία κίνηση ευ αγωνίζεσθαι από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της Τουρκίας, οι οποίοι διέκοψαν τους πανηγυρισμούς τους για χειροκροτήσουν τους αντιπάλους τους!

Σαν να το σήκωσαν: Υποδοχή ηρώων για τους Γεωργιανούς στην Τιφλίδα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/07 @ 11:04

Σαν να το σήκωσαν: Υποδοχή ηρώων για τους Γεωργιανούς στην Τιφλίδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτες εικόνες στην Τιφλίδα, με χιλιάδες Γεωργιανούς να υποδέχονται την εθνική ομάδα από το Euro της Γερμανίας σαν να κατέκτησε την κούπα!

Και όμως, ο «ήρωας» της Τουρκίας, Μερτ Γκιουνόκ, είχε κάνει την... ΓΚΑΦΑ της χρονιάς για το 2023! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/07 @ 08:45

Και όμως, ο «ήρωας» της Τουρκίας, Μερτ Γκιουνόκ, είχε κάνει την... ΓΚΑΦΑ της χρονιάς για το 2023! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μερτ Γκιουνόκ, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες επεμβάσεις που έχουμε δει ποτέ σε Euro, είχε προσφέρει απλόχερα ένα από τα blooper της χρονιάς για το 2023, κάνοντας μυθική γκάφα!

Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης με 2+ γκολ σε ένα ματς Euro, μπαίνοντας αλλαγή!-ThemaSports
03/07 @ 00:30

Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης με 2+ γκολ σε ένα ματς Euro, μπαίνοντας αλλαγή!

Ο Ντόνιελ Μάλεν πέρασε αλλαγή στο Ρουμανία - Ολλανδία και πρόλαβε να σκοράρει δις, για να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων μόλις ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε αγώνα Euro ερχόμενοι από τον πάγκο.

Η επέμβαση του Euro: Αδιανόητος Γκιουνόκ, έβγαλε στο 90'+4' αυτό που... δεν έβγαινε και χάρισε την πρόκριση στην Τουρκία-ThemaSports
03/07 @ 00:10

Η επέμβαση του Euro: Αδιανόητος Γκιουνόκ, έβγαλε στο 90'+4' αυτό που... δεν έβγαινε και χάρισε την πρόκριση στην Τουρκία

Ο Μπαουμγκάρτνερ πήγε να στείλει το ματς στην παράταση στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά ο Γκιουνόκ με την επέμβαση του Euro κράτησε το 2-1 και την πρόκριση για την Τουρκία.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ και... σκέψεις αποχώρησης από τον πάγκο της Ρουμανίας μετά τον αποκλεισμό ο Ιορντανέσκου-ThemaSports
02/07 @ 23:44

ΠΑΡΑΠΟΝΑ και... σκέψεις αποχώρησης από τον πάγκο της Ρουμανίας μετά τον αποκλεισμό ο Ιορντανέσκου

Ο τεχνικός της εθνικής Ρουμανίας σκέφτεται να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, μετά τον αποκλεισμό από την Ολλανδία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ