Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix στην Αυστρία, ο Τζορτζ Ράσελ εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση Φερστάπεν, Νόρις και έφερε στη Mercedes την πρώτη της νίκη μετά τον Νοέμβρη του 2022!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Χρειάστηκαν 594 ημέρες, όμως ένας πιλότος της Mercedes επέστρεψε στην κορυφή του podium!

Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Ράσελ είδε πρώτος την καρό σημαία στο επεισοδιακό Grand Prix της Αυστρίας, με την ομάδα του Μπράκλεϊ να παίρνει την πρωτιά ξανά μετά τις 13 Νοέμβρη του 2022, όταν και πάλι ο Βρετανός πιλότος είχε πετύχει την πρώτη του νίκη, στο Σάο Πάουλο!

Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάστηκε ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λάντο Νόρις να τα... κάνουν θάλασσα. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull και ο Βρετανός της McLaren μάχονταν για την κορυφή σε σχεδόν όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στον 64ο από τους 71 γύρους συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

O μεν Νόρις εγκατέλειψε εξαιτίας της σύγκρουσης αυτής, ο δε Φερστάπεν μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών και δέχτηκε επίσης ποινή 10 δευτερολέπτων για τα όσα συνέβησαν, με αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτος!

Το podium συμπλήρωσαν ο εξαιρετικός και πάλι για τη McLaren Όσκαρ Πιάστρι αλλά και ο Κάρλος Σάινθ για τη Ferrari.

Τέταρτος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, ολοκληρώνοντας την πολύ θετική παρουσία της Mercedes. Απογοητευτικός ο Σαρλ Λεκλέρ, που είδε την καρό σημαία 11ος.

-

Τα αποτελέσματα:

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον για το Sprint της Αυστρίας-ThemaSports
28/06 @ 21:12

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον για το Sprint της Αυστρίας

Ταχύτερος κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Λάντο Νόρις, ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα από τις ελεύθερες δοκιμές με τον πρώτο χρόνο του Sprint Qualifying που του χάρισε την πρώτη θέση της εκκίνησης για τον αυριανό (29/06, 13:00) μικρό αγώνα των 21 γύρων στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Στη δεύτερη σειρά οι Όσκαρ Πιάστρι και Τζορτζ Ράσελ

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1-ThemaSports
27/06 @ 19:11

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα ότι επέκτεινε τη συμφωνία της με τον Πιέρ Γκασλί, την ώρα που εντείνει τις προσπάθειές της να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Κάρλος Σάινθ για το έτερό της κόκπιτ από το 2025.

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»-ThemaSports
24/06 @ 12:33

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»

Ο Κάρλος Σάινθ απάντησε στις κατηγορίες που του εξαπέλυσε δημόσια ο Σαρλ Λεκλέρ για το συμβάν της επαφής τους στο δεύτερο γύρο του GP Ισπανίας, λέγοντας ότι ο Μονεγάσκος παραπονιέται συχνά και δίνοντας τη δική του εκδοχή για την επιθετική του πρωτοβουλία να τον περάσει.

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!-ThemaSports
23/06 @ 17:42

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε τον έλεγχο του GP της Βαρκελώνης από τον 3ο γύρο μέχρι και την καρό σημαία, κερδίζοντας την 7η φετινή του νίκη εμπρός από τους Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον - και αυξάνοντας έτσι στους 69 βαθμούς το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ράσελ, Λεκλέρ και Σάινθ έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»-ThemaSports
20/06 @ 19:19

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes F1, Τζέιμς Άλισον, είπε ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ γνώριζε πολύ καλά ότι το διετές συμβόλαιο που πρότεινε και υπέγραψε πέρσι το Σεπτέμβριο με τον Λιούις Χάμιλτον έδινε στον Βρετανό την επιλογή να αποχωρήσει στο τέλος του 2024 - κι έτσι, ο Άλισον δεν εξεπλάγη όταν ο Λιούις πήρε την απόφαση να φύγει για τη Ferrari.

H θρυλική μάχη Μοντόγια-Σουμάχερ στο Νίρμπουργκρινγκ-ThemaSports
29/06 @ 20:45

H θρυλική μάχη Μοντόγια-Σουμάχερ στο Νίρμπουργκρινγκ

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι γεμάτος αξιοθαύμαστα γεγονότα και ιστορίες που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στις μνήμες μας. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ