Καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet που ακολούθησε το ΑΠΟΕΛ στη Σερβία, Pre Season Show «The Journey»,  και o Όσκαρ Σουάρεζ, στενός συνεργάτης του Νταβίντ Γκαγιέγο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τον Γκαγιέγο: 

«Ο Νταβίντ είναι ένας άνθρωπος γεμάτος με ενέργεια. Νομίζεις ότι είναι νευρικός αλλά είναι ένα άτομο που συνεχώς θέλει να κάνει πράγματα. Έχει συνέχεια ένταση και ρυθμό και πρέπει συνεχώς να ακολουθείς τον ρυθμό του. Δεν είναι τόσο εύκολο. Όταν όμως τον κωδικοποιήσεις και καταλάβεις ότι είναι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει τον έλεγχο, τότε πρέπει να κανείς αρκετή προετοιμασία από προηγουμένως για να μπορείς να ακολουθήσεις. Να είναι όλα στο γήπεδο έτοιμα. Για να μπορείς να αναγνωρίζεις ακριβώς τι θέλει να υπογραμμίσει. Ήμασταν μαζί και πέρσι και αυτό βοήθησε για να είμαστε έτοιμοι σε αυτή τη νέα πρόκληση». 

Για την επικοινωνία με τους παίκτες: 

«Είμαστε τυχεροί γιατί βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τον προπονητή. Είχαμε μια προσωπική σχέση πριν από τη επαγγελματική σχέση. Αυτό το κάνει πιο εύκολο. Γιατί όταν ξέρεις τον Νταβίντ από την προσωπική του πλευρά είναι πιο εύκολο να αντιληφθείς τις ιδέες του, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα. Η σύνδεση αυτή κάνει πιο εύκολη και την υπόλοιπη δουλειά. Είναι ευθύς τύπος αλλά την ίδια ώρα είναι πολύ υποστηρικτικός. Θέλει να συνδεθεί με τους παίκτες, αγαπά το ποδόσφαιρο. Όταν τον κατανοήσεις σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα έρχονται πολύ πιο εύκολα». 

Για το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ:

«Μόλις ήρθε ενώπιον μας το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ αυτό που είπαμε είναι οκ. Αυτό είναι το πλάνο μας, να αναλάβουμε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και εμείς. Και ο στόχος μας ήταν να βρούμε μια ομάδα που είναι και μπορεί να παραμείνει πρωταθλήτρια. Να ενώσουμε δηλαδή το πνεύμα νικητή που έχει το ΑΠΟΕΛ, με το δικό μας πνεύμα νικητή. Ήρθε η ευκαιρία για να ενώσουμε αυτή την νοοτροπία, να δημιουργήσουμε μια συνεργία που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία και να πετύχει τους κοινούς μας στόχους. Η εμπειρία που είχαμε πέρσι, το γεγονός ότι γνωρίσαμε τις ομάδες, το επίπεδο πρωταθλήματος, τους παίκτες, δημιούργησε την επιθυμια να μπορέσουμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο». 

Για την περίοδο προετοιμασίας στο εξωτερικό:

«Πέραν από την αποφυγή της ζέστης είναι πολύ ωφέλιμη γιατί μπορείς να παίξεις φιλικά με ομάδες που έχουν διαφορετικά στοιχεία από αυτά που θα αντιμετωπίσεις αν έμενες στην Κύπρο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ετοιμότhτα μιας ομάδας». 

Για την ιδιότητα του βοηθού προπονητή: 

«Υπήρξα και πρώτος προπονητής και γνωρίζω πως είναι να βρίσκεσαι στο επίκεντρο. Ως βοηθός είσαι πιο άνετος όμως έχεις συμμετοχή σε καθημερινή βάση, εισηγήσε και συζητάς πράγματα με τον προπονητή, εκφράζεις τις ιδέες σου. Δεν παίρνεις τις αποφάσεις όμως πολλές φορές με τις εισηγήσεις σου μπορεί να επηρεάσεις τις αποφάσεις. Είναι επίσης μια ευκαιρία για να μαθαίνεις πράγματα δίπλα σε έναν προπονητή που έχει εμπειρία στο ισπανικό πρωτάθλημα όπως είναι ο Γκαγιέγο». 

Ποια στοιχεία χρειάζεται η ομάδα για την επιτυχία στην Ευρώπη:

«Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει η νοοτροπία του νικητή. Και αυτή η νοοτροπία δεν είναι μόνο για να κερδίζεις παιχνίδια. Είναι να έχεις την θέληση να γίνεσαι ακόμα καλύτερος. Όταν έχεις αυτούς τους παίκτες και την ατμόσφαιρα, τότε μπορείς και μυρίζεις την νοοτροπία του νικητή. Και στο ΑΠΟΕΛ την έχουν. Και όταν το έχεις αυτό τότε μπορείς μα δημιουργήσεις οτιδήποτε». 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπόλικες αλλαγές από Γκαγιέγο στο πρώτο... «ξεμούδιασμα»-ThemaSports
30/06 @ 23:37

Μπόλικες αλλαγές από Γκαγιέγο στο πρώτο... «ξεμούδιασμα»

Κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο του φιλικό στη Σερβία, αλλά ουσιαστικά ήταν ένα... «ξεμούδιασμα» από τις σκληρές προπονήσεις.

Τα στιγμιότυπα από τη φιλική νίκη του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Σπάρτακ Σουμπότιτσα (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 22:03

Τα στιγμιότυπα από τη φιλική νίκη του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Σπάρτακ Σουμπότιτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε από την Cablenet, τα στιγμιότυπα του φιλικού αγώνα που διεξήχθη στη Σερβία ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Σπάρτακ Σουμπότιτσα.

Φέρνουν τον Γερμανό Μέγερ για τον άξονα οι πρωταθλητές!-ThemaSports
30/06 @ 21:21

Φέρνουν τον Γερμανό Μέγερ για τον άξονα οι πρωταθλητές!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή φέρεται να βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ!

Νικηφόρο το πρώτο φιλικό... «ξεμούδιασμα» του ΑΠΟΕΛ στη Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 20:51

Νικηφόρο το πρώτο φιλικό... «ξεμούδιασμα» του ΑΠΟΕΛ στη Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε απόψε σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Σερβία, της Σπάρτακ Σουμπότιτσα με 2-1.

Η ενδεκάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο για το φιλικό με την Σπάρτακ Σουμπότιτσα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
30/06 @ 18:03

Η ενδεκάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο για το φιλικό με την Σπάρτακ Σουμπότιτσα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Δείτε την ενδεκάδα που επέλεξε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Νταβίντ Γκαγιέγο, στο αποψινό (19:00) πρώτη φιλικό παιχνίδι της ομάδας του στη Σερβία, με αντίπαλο την Σπάρτακ Σουμπότιτσα.

Απρόοπτο στον ΑΠΟΕΛ με Δώνη!-ThemaSports
30/06 @ 11:22

Απρόοπτο στον ΑΠΟΕΛ με Δώνη!

Απρόοπτο στον ΑΠΟΕΛ με τον Τάσο Δώνη να τραυματίζεται στην προπόνηση της ομάδας και θα ακολουθήσει εξειδικευμένο πρόγραμμα για μια βδομάδα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ