Η Ιταλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EURO 2024 με κατεβασμένα τα χέρια χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των Ελβετών, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια αρνητική παράδοση που θέλει την κάτοχο του τροπαίου να αποκλείεται στη φάση των «16».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «σκουάντρα ατζούρα» μετά και την ήττα με 2-0 από την Ελβετία «αποχαιρετάει τη διοργάνωση» στους «16» με μια εμφάνιση που μόνο ελπιδοφόρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ωστόσο, δεν αποτελεί τη πρώτη κάτοχο του τροπαίου που της συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο προηγούμενος νικητής, δεν καταφέρνει να υπερασπιστεί το στέμμα του και αποκλείεται πριν τα προημιτελικά.

Στο προηγούμενο τουρνουά το 2021, η Πορτογαλία είχε αποκλειστεί από το Βέλγιο των ΛουκάκουΝτε Μπρούινε και Αζάρ καθώς ηττήθηκαν με 1-0 και γκολ του Θοργκάν Αζάρ.

Όσον αφορά το EURO 2016, η Ισπανία, μετά και τη «χρυσή» εποχή της, με ομάδες που «ξεχείλιζαν» από ποιότητα, εμπειρία και ταλέντο, βρέθηκε στον δρόμο των Ιταλών. Εκείνοι, τους απέκλεισαν στους «16» με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ των Κιελίνι και Πελέ.

Για να είμαστε ακριβείς, το να κάνει μια ομάδα repeat, να υπερασπιστεί δηλαδή επιτυχώς τον τίτλο της, είναι κάτι ασυνήθιστο στο EURO. Η «φούρια ρόχα» είναι η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να κάνει το back to back, το 2008 και 2012!

Η αμέσως καλύτερη εμφάνιση από ευρωπαϊκό πρωταθλητή που έχει πραγματοποιηθεί από το 1996 και μετά που οι ομάδες έγιναν 16, είναι από τους Γάλλους το 2004.

Οι «τρικολόρ», μετά τον θρίαμβό τους στο EURO 2000, στην επόμενη διοργάνωση κι στη φάση των «8», είχαν την… ατυχία να πέσουν πάνω στο «πειρατικό» του Ότο Ρεχάγκελ. Έγιναν έτσι μέρος της πιο γλυκιάς ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το EURO 2024 συνεχίζεται με τεράστια αγωνία αλλά ταυτόχρονα και χωρίς τον κάτοχο του τροπαίου στα προημιτελικά, για τρίτο συνεχόμενο τουρνουά. Άραγε το αρνητικό αυτό σερί, για πόσο θα συνεχιστεί;

www.bnsports.com

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ξέσπασμα του Ντε Μπρόινε σε δημοσιογράφο μετά το Γαλλία – Βέλγιο: «Ηλίθιε!» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 23:39

Το ξέσπασμα του Ντε Μπρόινε σε δημοσιογράφο μετά το Γαλλία – Βέλγιο: «Ηλίθιε!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε απαξιωτικά σε δημοσιογράφο, εξυβρίζοντάς τον, για την ερώτησή του περί «χρυσής» πλην όμως άτιτλης γενιάς.

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα!-ThemaSports
01/07 @ 20:51

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα!

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς… και τους άξιους και η Γαλλία με «χρυσό» γκολ στο 85’ με πρωταγωνιστή την αλλαγή – έμπνευση του Ντιντιέ Ντεσάν, Κόλο Μουανί παρελαύνει προς την οκτάδα, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Βελγίου!

«Αφιερωμένο στον Κριστιάνο»: Μία πρόκριση – δώρο από τον Κόστα για την Πορτογαλία, κόντρα στους… συγκινητικούς Σλοβένους!-ThemaSports
02/07 @ 00:42

«Αφιερωμένο στον Κριστιάνο»: Μία πρόκριση – δώρο από τον Κόστα για την Πορτογαλία, κόντρα στους… συγκινητικούς Σλοβένους!

Παιχνίδι – έπος. Ματς που δεν ήταν κατάλληλο για καρδιακούς. Αμείωτη ένταση και φοβερό πάθος μέχρι το φινάλε. Χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο, άστοχο τετ-α-τετ του Σέσκο και όλα στο «μηδέν» για 120 λεπτά. Φτάσαμε στα πέναλτι και η Πορτογαλία επικράτησε της Σλοβενίας, με την ιστορία των EURO και του Ρονάλντο, να έχει τουλάχιστον ένα επεισόδιο ακόμη! Και όλα αυτά χάρη στον απίθανο Ντιόγο Κόστα, που απέκρουσε τρία πέναλτι!

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει! -ThemaSports
01/07 @ 17:32

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει!

Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ