Γερμανία και Δανία έρχονται αντιμέτωπες (29/06, 22:00) στην δεύτερη χρονικά αναμέτρηση για τους «16» του EURO 2024. Αρχηγός των Σκανδιναβών είναι φυσικά ο Κάσπερ Σμάιχελ, που θέλει να ηγηθεί της ομάδας του, όπως έκανε ο πατέρας του στο μακρινό 1992!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι οικοδεσπότες Γερμανοί βρίσκουν απέναντί τους την Δανία (29/06, 22:00) στην δεύτερη χρονικά αναμέτρηση για την νοκ-άουτ φάση του EURO 2024.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαν κατάφερε να προκριθεί από τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, ως δεύτερη, αλλά χωρίς να κερδίσει κάποιον αγώνα, έχοντας τρεις ισοπαλίες.

Από την άλλη η Γερμανία, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Σκωτία (5-1, 14/06) και την Ουγγαρία (2-0, 19/06), αλλά κόντρα στην Ελβετία (1-1, 23/06) τα «βρήκε σκούρα» και λίγο έλειψε να χάσει την πρωτιά του ομίλου.

Ωστόσο, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν φαντάζει το απόλυτο φαβορί, ενώ οι Σκανδιναβοί θα ψάξουν την πρώτη τους επίσημη νίκη απέναντι στους Γερμανούς μετά το «έπος» του 1992!

Τότε, η Δανία είχε φτάσει στην κατάκτηση του EURO, επικρατώντας με 2-0 της Γερμανίας, σε μία αναμέτρηση που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί!


Ένας εκ των πρωταγωνιστών, στην τότε τους κόντρα στα γήπεδα της Σουηδίας, ήταν ο Πίτερ Σμάιχελ που ήταν ο φύλακας «άγγελος» της εστίας των Δανών.

Φέτος μπορεί να μην αγωνίζεται, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά και πάλι κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται η «οικογένεια Σμάιχελ», μιας και ο γιος του Κάσπερ είναι και ο αρχηγός της Δανίας!

FBh4SBiXIAEYBZ9.jpeg

Κάπως έτσι, οι Γερμανοί θα έχουν την ευκαιρία για εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 1992, ενώ ο Κάσπερ θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τα… «χνάρια» του πατέρα του και να ηγηθεί στην προσπάθεια των Σκανδιναβών, για μία υπέρβαση!  

www.bnsports.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο 0-0-ThemaSports
01/07 @ 19:00

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο 0-0

Γαλλία και Bέλγιο αγωνίζονται (19:00) για τη φάση των «16» του EURO.

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει! -ThemaSports
01/07 @ 17:32

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει!

Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
01/07 @ 09:27

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επιδεικνύοντας ψυχή... χιλίων λεόντων, η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της σκληροτράχηλης Σλοβακίας στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»-ThemaSports
01/07 @ 08:47

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»

Ο προπονητής της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα, ήταν έξαλλος μετά τον αποκλεισμό από την Αγγλία στην παράταση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ