Tα σύνορά της κλείνει η πόλη Βέρβικ στο Βέλγιο και αφορμή στέκεται ο αγώνας της εθνικής ομάδας, κόντρα στη Γαλλία, για το Euro 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Euro 2024 αποτελεί την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού, αφού οι απανταχού φίλαθλοι διασκεδάζουν με τη διοργάνωση στη Γερμανία. Βέβαια, υπάρχει και απέναντι οπτική και συγκεκριμένα αυτή που βλέπουν το τουρνουά ως ένα μεγάλο πρόβλημα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος μίας πολύ μικρής πόλης στο Βέλγιο, ο οποίος αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στα σύνορα της. Ο λόγος για τον Γιούρκο Κάσιερ, ο οποίος είναι ο τοπικός «άρχοντας» της πόλης Βέρβικ. Ποια είναι όμως η αιτία πίσω από αυτή την απόφαση;

Ο αγώνας ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία! Εξηγούμαστε. Το Βέρβικ, το οποίο ανήκει στη χώρα του Βελγίου, συνορεύει με το Βέρβικ Σουντ, που αποτελεί τμήμα της Γαλλίας. Ο Κάισερ, λοιπόν, αποκάλυψε πως μετά την διασταύρωση των δύο ομάδων, πολίτες της δεύτερης έμπαιναν μέσα στην πόλη του και άρχισαν να κορνάρουν με τα αμάξι τους, θέλοντας να πικάρουν τους Βέλγους.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος αποφάσισε πως στη γέφυρα που ενώνει τις δύο περιοχές θα μπουν μεγάλα συμπαγή μπλοκ, που θα επιτρέπουν μόνο σε πεζούς και ποδηλάτες να διασχίσουν τη γέφυρα, απαγορεύοντας στα οχήματα να περνούν από αυτή. Φυσικά ο δήμαρχος του Βέρβικ θέλει να εμποδίσει τους «θερμόαιμους» Γάλλους φιλάθλους να φτάσουν στην πόλη και να προκαλέσουν προβλήματα.

«Οι Γάλλοι είναι περισσότερο σωβινιστές από εμάς. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι μετά από μία νίκη της Γαλλίας τους αρέσει να προκαλούν «τους μικρούς Βέλγους» και να τους πειράζουν από τα αυτοκίνητά τους» είπε σε πρώτο χρόνο ο Κάισερ και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Έρχονται εδώ με τα αυτοκίνητά τους και οδηγούν σε όλη την πόλη, κορνάρουν και βγαίνουν και χορεύουν στον δρόμο. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό και να μην προκαλέσουν τους κατοίκους να κάνουν ανόητα πράγματα». Η γέφυρα θα αποκλειστεί για τα αυτοκίνητα από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν την έναρξη του ματς ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία για το Euro 2024 και θα ανοίξει ξανά στις 6 το πρωί της Τρίτης.

sportal.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
01/07 @ 09:27

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επιδεικνύοντας ψυχή... χιλίων λεόντων, η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της σκληροτράχηλης Σλοβακίας στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»-ThemaSports
01/07 @ 08:47

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»

Ο προπονητής της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα, ήταν έξαλλος μετά τον αποκλεισμό από την Αγγλία στην παράταση.

Σάουθγκειτ: «Δείξαμε υπομονή, βοήθησαν στο έπακρο οι αλλαγές»-ThemaSports
01/07 @ 08:35

Σάουθγκειτ: «Δείξαμε υπομονή, βοήθησαν στο έπακρο οι αλλαγές»

Στη βοήθεια που προσέφεραν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στάθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά την πρόκριση της Αγγλίας επί της Σλοβακίας.

«Πήγε να σπάσει το στούντιο»: Οι απίθανες αντιδράσεις των Κιν και Νέβιλ στο ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 08:22

«Πήγε να σπάσει το στούντιο»: Οι απίθανες αντιδράσεις των Κιν και Νέβιλ στο ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερό ξέσπασμα των δύο στη γκολάρα ισοφάρισης του Τζουντ Μπέλιγχαμ, με τους Κιν και Νέβιλ να κραυγάζουν, να αγκαλιάζονται και να τρέχουν σαν μικρά παιδιά μέσα στο πλατό της εκπομπής τους!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ