Έπειτα από ένα ματς... ροντέο, η Τουρκία νίκησε 2-1 την Τσεχία, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20' και προκρίθηκε στους «16» του Euro, ως δεύτερη του έκτου ομίλου!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με γκολ των Τσαλχάνογλου και Τοσούν, η Τουρκία νίκησε 2-1 την αξιόμαχη Τσεχία των δέκα παικτών από το 20’ και προκρίθηκε στους «16» του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστρία.

Το ματς

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Τσεχία ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού μόλις στο 2’ απείλησε με δυνατό σουτ του Πρόβοντ, το οποίο έδιωξε ο Γκιουνόκ.

Στη συνέχεια, το ματς ισορρόπησε με την Τουρκία να παίρνει την κατοχή. Ωστόσο, οι παίκτες του Μοντέλα ήταν πολύ «φλύαροι», κάνοντας πολλά λάθη κυρίως στην τελική πάσα.

Μάλιστα, το έργο των Τσέχων έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο 20ο λεπτό, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαράκ, ο οποίος είχε πάρει την πρώτη στο 11’!

Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Τουρκία είχε την κατοχή, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση και γενικά κάποια τελική στο τέρμα, ενώ ακολούθησαν πολλά φάουλ και σκληρές μονομαχίες εκατέρωθεν που έριξαν αρκετά τον ρυθμό.

Από ‘κει και πέρα, η Τσεχία είχε τον τελευταίο… λόγο στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία ακριβώς στο 45’,με τον Γιούρασεκ να νικιέται σε τετ α τετ από τον Γκιουνόκ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Τουρκία, αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησε ο Γιλμάζ και στο 51’ ο Τσαλχάνογλου άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Μοντέλα είχαν ξανά την κατοχή, με την Τσεχία να παίρνει περισσότερα ρίσκα, βγαίνοντας σε αντεπιθέσεις. Αυτό, τους βγήκε στο 66’ με τον Σούτσεκ να παίρνει το «ριμπάουντ» σε λάθος του Γκιουνόκ και να ισοφαρίζει.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς έγινε «άγριο» με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αφού οι Τσέχοι πίεζαν για το γκολ που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση.

Ωστόσο, άλλη μεγάλη φάση δεν έγινε, μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Τοσούν, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, έκανε το 2-1 και ουσιαστικά έληξε… πρόωρα την αναμέτρηση.

Μάλιστα, μετά τη λήξη οι παίκτες των δύο ομάδων έγιναν ένα… κουβάρι, με τον διαιτητή να μοιράζει μία κόκκινη κάρτα και δύο κίτρινες.

Οι συνθέσεις:

Tσεχία (Χάσεκ): Στανέκ (Κόβαρ), Χολές, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Μπαράκ, Πρόβοντ (75’ Λινγκρ), Ντ. Γιούρασεκ (81’ Μ. Γιούρασεκ), Τσιτίλ (55’ Κούχτα), Χλόζεκ (55’ Τσόρι).

Τουρκία (Μοντέλα): Γκιονόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ (63’ Γιοκουσλού), Όζτσαν (46’ Αϊχάν), Γκιουλέρ (75’ Τοσούν), Τσαλχάνογλου (87’ Κοκτσού), Γιλντίζ (75’ Ακτούρκογλου), Γιλμάζ.

Πηγή: sport-fm.gr

Η LIVE ενημέρωση από το ThemaSports.com

90'+4' ΓΚΟΛ για την Τουρκία, 1-2! Σε αντεπίθεση των Τούρκων, η μπάλα έφτασε στον Τοσούν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Κόβαρ.

90'+2' Καλή στιγμή για την Τουρκία. Ο Γιλμάζ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Κόβαρ μπλόκαρε.

87' Σουτ του Γιουκουσλού εκτός περιοχής, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

80' Κεφαλιά του Λινγκρ, η μπάλα άουτ.

66' ΓΚΟΛ για την Τσεχία με δυνατό σουτ του Σούτσεκ, ο οποίος ισοφαρίζει από κοντά σε 1-1!

64' Καλή στιγμή για την Τσεχία. Κεφαλιά του Κρέιτσι μετά από εκτέλεση φάουλ, απομακρύνει ο Γκιουνόκ.

51' ΓΚΟΛ για την Τουρκία, 0-1 με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Τσαλχάνογλου.

50' Δυνατό σουτ του Χλόζεκ εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρει και μπλοκάρει ο Γκιουνόκ.

46' Ευκαιρία για την Τουρκία. Κεφαλιά από τον Γιλμάζ, αποκρούει ο Στάνεκ.

45+3' Σουτ του Γκιουλέρ εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

45' Μεγάλη ευκαιρία για την Τσεχία! Ο Γιούρασεκ βγήκε τετ α τετ με τον Γκιουνόκ, αλλά ο Τούρκος τερματοφύλακας απέκρουσε με το στήθος!

43' Δυνατό του σουτ του Τσαλχάνογλου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα άουτ.

29' Σέντρα-σουτ του Γιλμάζ, μπλοκάρει ο Στάνεκ. 

28' Εκτέλεση κόρνερ από τον Γκιουλέρ, κεφαλιά από τον Ακαϊντίν, η μπάλα άουτ.

20' Κόκκινη κάρτα στον Μπαράκ! Ο παίκτης της Τσεχίας αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού πάτησε τον Οζτσάν στο κέντρο του γηπέδου!

17' Καλή στιγμή για την Τσεχία. Εκτέλεση πλαγίου, με τον Χράνατς να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

13' Μακρινό σουτ του Γκιουλέρ, ψηλά άουτ η μπάλα. Πρώτη τελική των Τούρκων στο ματς.

2' Ευκαιρία για την Τσεχία. Δυνατό σουτ του Πρόβοντ εκτός περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Γκιονόκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Tσεχία (Χάσεκ): Στανέκ, Χολές, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Μπαράκ, Πρόβοντ, Γιούρασεκ, Τσιτίλ, Χλόζεκ.

Τουρκία (Μοντέλα): Γκιονόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ, Όζτσαν, Γκιουλέρ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ, Γιλμάζ.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται!-ThemaSports
29/06 @ 16:09

«Σίγουρα χάρηκαν οι Ιταλοί»; Η υποτίμηση της Ελβετίας είναι «αδίκημα» και… τιμωρείται!

Η «μοίρα» έφερε αντιμέτωπες την Ιταλία και την Ελβετία για τη φάση των «16» του EURO 2024. Θα έπρεπε όμως οι «ατζούρι» να χαρούν, που θα έχουν την ομάδα του Μουράτ Γιακίν για αντίπαλο;

«Βλέπει Σμάιχελ και… τρέμει η Γερμανία»: Ο Κάσπερ θέλει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Δανίας, όπως ο πατέρας του το 1992! -ThemaSports
29/06 @ 16:09

«Βλέπει Σμάιχελ και… τρέμει η Γερμανία»: Ο Κάσπερ θέλει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Δανίας, όπως ο πατέρας του το 1992!

Γερμανία και Δανία έρχονται αντιμέτωπες (29/06, 22:00) στην δεύτερη χρονικά αναμέτρηση για τους «16» του EURO 2024. Αρχηγός των Σκανδιναβών είναι φυσικά ο Κάσπερ Σμάιχελ, που θέλει να ηγηθεί της ομάδας του, όπως έκανε ο πατέρας του στο μακρινό 1992!

Γεωργιανός δισεκατομμυριούχος «χρυσώνει» τον Κβαρατσχέλια και την… παρέα του για την ιστορική πρόκριση-ThemaSports
29/06 @ 15:45

Γεωργιανός δισεκατομμυριούχος «χρυσώνει» τον Κβαρατσχέλια και την… παρέα του για την ιστορική πρόκριση

Οι Γεωργιανοί έχουν πλέον πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενοι. Εκτός από την ανεπανάληπτη πρόκριση στους «16» του EURO 2024, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί θα «φουσκώσουν» χάρη σε έναν γενναιόδωρο συμπατριώτη τους.

LIVE: Γερμανία-Δανία-ThemaSports
29/06 @ 20:00

LIVE: Γερμανία-Δανία

Γερμανία και Δανία αγωνίζονται (22:00) για τη φάση των «16» του EURO.

Η Ελβετία «πάτησε» την Ιταλία (2-0) και είναι δίκαια στους «8» του EURO 2024!-ThemaSports
29/06 @ 20:52

Η Ελβετία «πάτησε» την Ιταλία (2-0) και είναι δίκαια στους «8» του EURO 2024!

Κυρίαρχη, εξαιρετική, ώριμη και νικήτρια. Εκπληκτική η Ελβετία απέναντι στην Ιταλία, προκρίθηκε απολύτως δίκαια στα προημιτελικά του EURO 2024, επικρατώντας με 2-0. Ματς – έπος από τον Γκρανίτ Τσάκα, γκολ και ασίστ ο Βάργκας, επόμενη αντίπαλος η Αγγλία ή η Σλοβακία στους «8» του τουρνουά!

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro-ThemaSports
29/06 @ 10:27

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro

Tα σύνορά της κλείνει η πόλη Βέρβικ στο Βέλγιο και αφορμή στέκεται ο αγώνας της εθνικής ομάδας, κόντρα στη Γαλλία, για το Euro 2024.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ