Σλοβακία και Ρουμανία έμειναν στο 1-1, παρότι αμφότερες κυνήγησαν τη νίκη, και προκρίθηκαν τελικά χέρι-χέρι στα νοκ-άουτ. Με Ισπανία οι Σλοβάκοι, με Σλοβενία οι Ρουμάνοι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Σλοβακία και Γερμανία έφαγαν… μπισκότο πρόκρισης, μένοντας στο βολικό και για τους δύο 1-1 με αποτέλεσμα να προκριθούν παρέα στη φάση των «16».

Στους 4 βαθμούς και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου, με την Ουκρανία να μένει εκτός και το Βέλγιο να τερματίζει δεύτερο. Οι Ρουμάνοι που τερμάτισαν πλέον πρώτοι θα κοντραριστούν είτε με τη Σλοβενία είτε με την Ολλανδία, ενώ η Σλοβακία θα κοντραριστεί με Ισπανία ή Αγγλία!

Το ματς

Τρομερός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να αφήνουν στην άκρη σκοπιμότητες και σκέψεις για βολική ισοπαλία και να τα παίζουν όλα για όλα για τη νίκη.

Η Σλοβακία είχε τον έλεγχο και πίεζε για το γρήγορο γκολ, το οποίο λίγο έλειψε πάντως να το βρουν οι Ρουμάνοι στην πρώτη φορά που πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή με Ράτιου και Χάτζι.

Η Σλοβακία απείλησε στο 22’ με το φαρμακερο φάουλ του Χαράσλιν που πέρασε από Χάνκο και Σκρίνιαρ οι οποίοι δεν μπόρεσαν να… φυσήξουν την μπάλα και να τη στείλουν στα δίχτυα. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ, με τον Κούτσκα να σεντράρει και ο Ντούντα να γράφει με κεφαλιά το 1-0.

Οι Ρουμάνοι προσπάθησαν άμεσα να αντιδράσουν και το κατάφεραν λίγα λεπτά μετά. Ο Χάτζι ανατράπηκε από τον Χάνκο, με τον ρέφερι να δείχνει φάουλ στα όρια της περιοχής.

Τελικά, οι VARίστες ενημέρωσαν τον διαιτητή πως υπήρξε δεύτερη επαφή μέσα στο «κουτί» και ο Ράζβαν Μάριν με τρομερή εκτέλεση πέναλτι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντουμπράβκα για το 1-1 στο 37’.

Και λίγο πριν βγει το ημίχρονο, η Ρουμανία πήγε για την ανατροπή αλλά το πλασέ του Ντράγκους από τα όρια της περιοχής ήταν κακό και δεν βρήκε στόχο.

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με το ματς να είναι ανοιχτό παρότι το 1-1 κρινόταν αρκετά βολικό και για τους δύο. Κυρίως για τους Ρουμάνους που τερμάτιζαν πρώτοι, αφού πιθανότατα μπροστά τους θα βρουν τους Σλοβένους, με τους Σλοβάκους να έχουν τρομερά δύσκολο έργο απέναντι σε Ισπανία ή Αγγλία.

Ο Χαράσλιν στο 52’ απείλησε για τη Σλοβακία, με τη Ρουμανία να έχει τεράστια φάση στο 61’ με Μάριν και Ντράγκους να μην κουνάνε το πλεκτό μέσα από την περιοχή. Τρία λεπτά μετά ο Στρέλετς είδε τον Νίτα να βγάζει με το πόδι το πλασέ του αντιπάλου του, ενώ στα καπάκια ο Χαράσλιν πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών ήταν μαζικές και έριξαν τον ρυθμό, αλλά την ίδια ώρα στο γήπεδο έπιασε καταιγίδα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ομάδων.

Το παιχνίδι πήγαινε καρφί για ισοπαλία και τελικά στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες βολεύτηκαν με αυτή. Το 1-1 παρέμεινε, οι Ρουμάνοι πανηγύρισαν σαν τρελοί την πρωτιά και οι Σλοβάκοι χάρηκαν και αυτοί με την 3η θέση που τους έδωσε επίσης την πρόκριση.

MVP: Ο Νίτα όποτε χρειάστηκε έβαλε το... χεράκι του στο δεύτερο μέρος και κράτησε το 1-1, όπως φυσικά και την πρωτιά της Ρουμανίας.

Σλοβακία (Φραντζέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (90+2΄ Γκιόμπερ), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (90+2΄ Μπέρο), Σράντζ (78΄ Ντούρις), Χαράσλιν (70΄ Σούσλοφ), Στρέλετς (70΄ Μπόζενικ).

Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρκα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν, Ραζβάν Μάριν (86΄ Ρους), Στάντσιου, Κόμαν (58΄ Σορέσκου), Χάτζι (66΄ Μαν), Ντράγκους (66΄ Πούσκας).

Πηγή: sport-fm.gr

Η LIVE ενημέρωση από το ThemaSports.com

65' Νέα ευκαιρία για τη Σλοβενία! Ο Χαράσλιν έκανε εξαιρετικό σουτ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

64' Μεγάλη φάση για τη Σλοβακία! Ο Στρέλετς έκανε το συρτό σουτ εντός περιοχής, απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Νίτα.

61' Τεράστια διπλή ευκαιρία για τη Ρουμανία! Ο Μάριν έκανε το σουτ, απέκρουσε δύσκολα ο Ντουμπράβκα και δευτερόλεπτα μετά, ο Ντράγκους έκανε τρομερό σουτ, αλλα η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

52' Ωραία ατομική ενέργεια του Χαράσλιν και σουτ από δύσκολη γωνία, μπλόκαρε ο Νίτα.

50' Τρομερό τσαφ του Ντράγκουσιν, διώχνει τελευταία στιγμή ο Νίτα. Παραλίγο αυτογκόλ!

43' Nέα φάση για τους Ρουμάνους. Ο Ντράγκους επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση σε μία επικίνδυνη αντεπίθεση και πλάσαρε αρκετά άουτ.

37' ΓΚΟΟΟΛΛ για τη Ρουμανία! Ο Ράζβαν Μάριν σκοράρει με τρομερή εκτέλεση πέναλτι για το 1-1...

24' ΓΚΟΟΟΛΛ για τη Σλοβακία! Ο Ντούντα με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Κούτσκα, «εκτέλεσε» τον Νίτα για το 1-0...

23' Σουτ του Στάντσιου, μπλοκάρει ο Ντουμπράβκα.

11' Μεγάλη διπλή φάση για τους Ρουμάνους! Ο Ράτιου έκανε το πλασέ, έδιωξε ο Ντουμπράβκα, ο Χάτζι πηρε το... ριμπάουντ και σούταρε ψηλά άουτ...

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάνκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα, Σραντς, Στρέλετς, Χαράσλιν.

Ρουμανία (Έντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μ. Μάριν, Χάτζι, Ρ. Μάριν, Στάντσιου, Κομάν, Ντράγκους.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro-ThemaSports
29/06 @ 10:27

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro

Tα σύνορά της κλείνει η πόλη Βέρβικ στο Βέλγιο και αφορμή στέκεται ο αγώνας της εθνικής ομάδας, κόντρα στη Γαλλία, για το Euro 2024.

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη-ThemaSports
29/06 @ 09:47

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη

Το Βερολίνο φοράει τα καλά του και υποδέχεται το πρώτο παιχνίδι των νοκ-άουτ του Euro 2024 ανάμεσα στην Ελβετία και την Ιταλία.

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης-ThemaSports
29/06 @ 09:29

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης

Γερμανία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» για μία θέση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»-ThemaSports
28/06 @ 23:31

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»

Ο αρχηγός των Ολλανδών, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, προειδοποίησε την ομάδα του ότι θα χρειαστεί να βελτιωθεί σημαντικά, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις δικές τους ιδιότητες.

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»-ThemaSports
28/06 @ 22:29

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»

Για το ερχόμενο τεράστιο ματς της Γεωργίας κόντρα στην Ισπανία μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, λέγοντας πως ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την ομάδα της Ισπανίας.

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!-ThemaSports
28/06 @ 15:39

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!

Οι Άγγλοι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να φθάσουν στη κορυφή του EURO2024. Το τρόπαιο θα φέρει φήμη και μπόλικο χρήμα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ