Ματσάρα έγινε στο Βερολίνο, με την Αυστρία να επικρατεί 3-2 της Ολλανδίας και να πανηγυρίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τέταρτο όμιλο του Euro 2024. Προκρίθηκαν ως 3οι οι οράνιε.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκπληκτική η Αυστρία, πανηγύρισε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Euro 2024. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ επικράτησε 3-2 της Ολλανδίας, η οποία προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Το παιχνίδι είχε ένταση και σασπένς έως το φινάλε. Ο Μάλεν με αυτογκόλ στο 6' έβαλε μπροστά τους Αυστριακούς, με το 1-0 να μένει έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο 47' ο Χάκπο απάντησε για το 1-1, αλλά στο 59' ο Σμιντ έβαλε ξανά μπροστά τους Αυστριακούς. Ο Ντεπάι με εξαιρετικό γκολ στο 75' ισοφάρισε πάλι για τους οράνιε.

 

Όμως, ο Μαρσέλ Ζάμπιτσερ με ένα υπέροχο σουτ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη και την πρωτιά για τους Αυστριακούς.

Η Αυστρία, η οποία συγκέντρωσε έξι βαθμούς, θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του έκτου ομίλου (Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία), ενώ η Ολλανδία θα παίξει είτε με την Ισπανία, είτε με τον νικητή του τρίτου ομίλου (Αγγλία, Δανία, Σλοβενία).

Το ματς

Το παιχίδι ξεκίνησε με ένα αυτογκόλ από νωρίς. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Πρας πήρε την μπάλα μόνος του στα αριστερά, έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Μάαλεν έβαλε το πόδι του "καρφώνοντάς" την στα δίχτυα, για το 1-0 των Αυστριακών. Η Αυστρία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, με την Ολλανδία να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στο 14' ο Ρέιντερς έκανε το πλασέ μέσα στην περιοχή, δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε και αστόχησε. Στο 23' η Ολλανδία είχε καλή στιγμή, με τον Μάλεν να μην μπορεί να βρει στόχο απέναντι από τον Πεντς. Πάντως, η Αυστρία είχε στιγμές για ένα δεύτερο γκολ.

Ειδικά στο 23' όταν ο Αρναούτοβιτς, έπειτα από κόντρες, βρέθηκε τετ α τετ με τον Φερμπρούχεν. Αρχικά, δεν μπόρεσε να εκτελέσει, ενώ έπειτα ο Ολλανδός γκολκίπερ τον νίκησε. Στο 42' ο Ντεπάι έπιασε ελεύθερος μία κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του δοκαριού. Βέβαια, φαινόταν να υπάρχουν οφσάιντ στην αρχή της φάσης, άρα κατά πάσα πιθανότατα, εάν έμπαινε γκολ να ακυρωνόταν.

Η Ολλανδία μπήκε δυναμικά και στο 47' έφερε την ισορροπία στο σκορ. Οι οράνιε ξεχύθηκαν στην αντεπίθεσημ μετά το κλέψιμο του Χεετρούιντα, ο Σίμονς έτρεξε, έδωσε στον Χάκπο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το μομομέντουμ της.

Αντίθετα, η Αυστρία ήταν εκείνη που στο 59' ξαναπήρε προβάδισμα. Ο Γκρίλιτς έκανε ωραία την κίνηση από τα αριστερά, γέμισε προς την καρδιά της περιοχής, ο Σμιντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Ντε Φράι, που προσπάθησε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Η Ολλανδία ξαναβρήκε τρόπο να ισοφαρίσει. Μετά από κεφαλιά πάσα του Βέχορστ, ο Ντεπάι κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα στην περιοχή και εκτέλεσε για το 2-2. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε, υπήρξε έλεγχος για χέρι του Ολλανδού ποδοσφαιριστή, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και η ισοφάριση ήταν γεγονός.

Η Αυστρία δεν το έβαλα, κάτω και ούτε πτοήθηκε. Έτσι, δεν άφησε τους Ολλανδούς να χαρούν, με τον με τον Ζάμπιτσερ να κάνει το σουτ από δύσκολη γωνία στα αριστερά της περιοχής και πλάσαρε πανέμορφα για το 3-2 των Αυστριακών. Το σκορ έμεινε έως το φινάλε, με τους παίκτες του Ράνγκνικ να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους.

  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Χεερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντε Φρέι, Ντεπάι,, Χάκπο, Ρέιντερς, Φέερμαν, Μάλεν, Σχάουτεν
  • ΑΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Βέμπερ, Πος, Ζάιβαλντ, Αρναούτοβιτς, Πρας, Ζάμπιτσερ, Γκρίλιτς, Λιένχαρτ, Σμιντ, Βίμερ

sport24.gr

 
 
 
 
 
 

LIVE:

1’ Αρχίζει ο αγώνας, με την Αυστρία στη σέντρα.

2' Σέντρα του Πρας στο δεύτερο δοκάρι από αριστερά, ο Σμιντ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα, ανεπιτυχώς, με τον Φαν Ντάικ να διώχνει προ του Ζάμπιτσερ...

5' Σέντρα του Αρναούτοβιτς από δεξιά, για τον Ζάμπιτσερ, βγαίνει και μπλοκάρει ο Φερμπρούχεν.

 6' Γκολ! 1-0 η Αυστρία, με την ωραία κάθετη του Αρναούτοβιτς για τον Πρας, που κάνει την παράλληλη μπαλιά, με τον Μάλεν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του...

14' Χαμένη ευκαιρία για την Ολλανδία, με τον Ράιντερς να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ!

Πρώτο αυτογκόλ της Ολλανδίας σε επίπεδο Euro, παρθενικό -υπέρ της- και για την Αυστρία και παράλληλα ταχύτερο... όλων των εποχών αυτό του Μάλεν!

23' Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τους Ολλανδούς, με τον Μάλεν να την χάνει, μετά την ωραία κάθετη του Ράιντερς, αφού δεν έχει βρει «γεμάτα» την μπάλα, όταν σουτάρει!

26' Πρώτο κόρνερ στο ματς, για τους «οράνιε», από τα δεξιά.

27' Εκτέλεση του Φέερμαν, διώχνει με κεφαλιά ο Πος.

 30' Σουτ του Ζάμπιτσερ, η μπάλα βρίσκει στον Ράιντερς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Φερμπρούχεν μπλοκάρει το νέο σουτ του Αρναούτοβιτς.

32' Κίτρινη κάρτα στον Πος, για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντεπάι.

34' Κίτρινη κάρτα και στον Βίμερ, για σκληρό φάουλ στον Χερτρούντε.

34' Μακρινό σουτ του Ράιντερς, η μπάλα περνάει άουτ.

35' Ο Σίμονς θα αντικαταστήσει τον Φέερμαν, σε μια προσπάθεια του Κούμαν να αλλάξει... κάτι δημιουργικά για την Ολλανδία.

Διακοπή στο παιχνίδι για cooling break.

37' Κόρνερ για τους Αυστριακούς, από το διώξιμο του Ακέ,

37' Φάση για την Αυστρία. Χαμηλή εκτέλεση του κόρνερ, με κομπίνα και τον Ζάμπιτσερ να σουτάρει με δύναμη και τον Φερμπρούχεν να αποκρούει ενστικτωδώς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε την μπάλα και προ του Αρναούτοβιτς!

39' Αντεπίθεση για την Αυστρία και σουτ του Βίμερ έξω από την περιοχή, η μπάλα σταματάει πάνω στον Φαν Ντάικ.

40' Φάουλ σε καλό σημείο για γέμισμα για την Ολλανδία, κακή εκτέλεση του Ντεπάι.

42' Κεφαλιά του Ντεπάι, η μπάλα χτυπάει στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Πεντς, αλλά υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

45' Δύο λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

45'+1' Κόρνερ για τους Αυστριακούς από την δεξιά πλευρά.

45'+2' Εκτέλεση του Ζάμπιτσερ, κεφαλιά του Γκρίλιτς χωρίς να έχει ισορροπία, άουτ η μπάλα.

45'+3' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με την Αυστρία να προηγείται της Ολλανδίας με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Μάλεν από το 6'.

Έναρξη Β' Ημιχρόνου

47' Ισοφαρίζει η Ολλανδία με τον Χάκπο

59' ΓΚΟΛ για την Αυστρία και 1-2 με τον Σμίντ!

75' ΓΚΟΛ για την Ολλανδία με τον Ντεπάι, όμως το γκολ ακυρώνεται

77' Μετράει το γκολ, 2-2! Αρχικά δόθηκε χέρι όμως μετά από on field review το γκολ μέτρησε!

80' ΓΚΟΛ για την Αυστρία με Σάμπιτζερ και 2-3!

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούγκεν - Γκιρτρουίντα, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε - Σχούτεν, Ρέιντερς, Βέρμαν- Μάλεν, Χάκπο, Ντεπάι.

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς - Πος, Γόμπερ, Λίνχαρτ, Πρας- Γκρίλιτς, Σίβαλντ - Γουίμερ, Σμίντ, Σάμπιτσερ - Αρναούτοβιτς. 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro-ThemaSports
29/06 @ 10:27

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro

Tα σύνορά της κλείνει η πόλη Βέρβικ στο Βέλγιο και αφορμή στέκεται ο αγώνας της εθνικής ομάδας, κόντρα στη Γαλλία, για το Euro 2024.

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη-ThemaSports
29/06 @ 09:47

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη

Το Βερολίνο φοράει τα καλά του και υποδέχεται το πρώτο παιχνίδι των νοκ-άουτ του Euro 2024 ανάμεσα στην Ελβετία και την Ιταλία.

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης-ThemaSports
29/06 @ 09:29

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης

Γερμανία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» για μία θέση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»-ThemaSports
28/06 @ 23:31

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»

Ο αρχηγός των Ολλανδών, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, προειδοποίησε την ομάδα του ότι θα χρειαστεί να βελτιωθεί σημαντικά, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις δικές τους ιδιότητες.

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»-ThemaSports
28/06 @ 22:29

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»

Για το ερχόμενο τεράστιο ματς της Γεωργίας κόντρα στην Ισπανία μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, λέγοντας πως ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την ομάδα της Ισπανίας.

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!-ThemaSports
28/06 @ 15:39

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!

Οι Άγγλοι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να φθάσουν στη κορυφή του EURO2024. Το τρόπαιο θα φέρει φήμη και μπόλικο χρήμα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ