Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης την Χιλή για το Κόπα Αμέρικα στο Νιου Τζέρσεϊ και χιλιάδες οπαδοί των παγκοσμίων πρωταθλητών έχουν συρρεύσει στις ΗΠΑ.
Αρκετοί εξ αυτών πλημμύρισαν την Times Square, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, τραγουδώντας συνθήματα όπως το πασίγνωστο «Muchachos» που συνόδευσε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ.
Μάλιστα, με αφορμή τα χθεσινά τα 37α γενέθλια του Λιονέλ Μέσι ευχήθηκαν τραγουδιστά στο μεγάλο αστέρι και… εθνικό ήρωα της ομάδας τους.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας Παίδων Κ-17 ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ακόμα ένα international break έφτασε στο τέλος του, με ακόμη περισσότερες ομάδες να εξασφαλίζουν το εισιτήριό τους για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει 48 συμμετέχοντες.
Η Εθνική Ελλάδας υποχώρησε κατά οκτώ θέσεις στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη που θα ανακοινωθεί στις 23 Οκτωβρίου, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μαζί με τη Σουηδία και τη Ναμίμπια. Τεράστιες επίσης είναι και οι οικονομικές απώλειες της ΕΠΟ, λόγω της απουσίας της από ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού.
Στον ημιτελικό του Μαρόκου με τη Γαλλία για το Μουντιάλ Κ20, γράφτηκε ιστορία καθώς ο τεχνικός των Αφρικανών, σήκωσε τη μωβ κάρτα, η οποία του έδωσε το δικαίωμα να κάνει «challenge» και να στείλει τον διαιτητή στο VAR για να δει μία συγκεκριμένη φάση.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει προετοιμασία η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών, ενόψει της ιστορικής συμμετοχής της στα play-offs του UEFA Women's Nations League.