Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Αυτό ακριβώς συνοψίζει την εντυπωσιακή εμφάνιση της Πορτογαλίας απέναντι στην Τουρκία, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-0. Δύο γκολ στο πρώτο μέρος, ασίστ ο Κριστιάνο στο δεύτερο και η χώρα του προκρίνεται στους «16» του EURO 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί οι Τούρκοι να είχαν πείσει με την εμφάνισή τους απέναντι στη Γεωργία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αντιμετώπιζαν την Πορτογαλία. Και αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά, με την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκεται σε… άλλο επίπεδο.

Επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία με 3-0, είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ ο «ηγέτης» της, ναι μεν δεν σκόραρε, πλην όμως κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ: έγινε ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με οκτώ, και οδήγησε τη χώρα του στην πρόκριση στην επόμενη φάση.Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε στο 21’, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να υποδέχεται εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες σούταρε άουτ, ενώ στο 28’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τους ΠορτογάλουςΚανσέλο και Ρονάλντο δεν συνεννοήθηκαν καλά και απώλεσαν την μπάλα, όμως εκείνη κατέληξε στον Ακαϊντίν, που δίχως να έχει δει πού είναι ο Αλτάι, του τη γύρισε και την έστειλε άθελά του στα δίχτυα για το 2-0!

Τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, ένα μακρινό σουτ του Κιοκτσού στο 41’, που δεν προβλημάτισε καθόλου τον Πορτογάλο τερματοφύλακα.

Μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της τουρκικής άμυνας ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε απέναντι στον Τούρκο γκολκίπερ, με τον CR7 να δείχνει αλτρουισμό και να δίνει ασίστ στον Μπρούνο Φερνάντες που έγραψε το 3-0 με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία (ο σούπερ σταρ της Αλ Νασρ έγινε έτσι ο κορυφαίος παίκτης σε ασίστ στην ιστορία του Euro).

www.bnsports.gr

LIVE:

Έναρξη αγώνα

2' Πρώτο σουτ από τον Ρονάλντο, εύκολα μπλόκαρε ο Αλτάι.

4' Σουτ Φερνάντες έξω από την περιοχή, στα σώματα η μπάλα.

 6' Καλή στιγμή για την Τουρκία, έγινε η μπαλιά από τα δεξιά αλλά ο Ακτούρκογλου... απομάκρυνε στην προσπάθειά του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

15' Εντελώς ακίνδυνη η κεφαλιά του Λεάο, μάζεψε εύκολα ο Αλτάι.

21' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ, 1-0 Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΛΒΑ! Οι Ίβηρες ανοίγουν το σκορ, με το γύρισμα να γίνεται από τα αριστερά και τον παιχταρά της Μάντσεστερ Σίτι να σκοράρει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή!

24' Ωραίο σουτ του Φερνάντες πάνω στην κίνηση, άουτ η μπάλα.

25' Κίτρινη κάρτα στον Μπαρντακτσί.

29' ΓΚΟΟΟΟΟΛ, 2-0 Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΚΑΪΝΤΙΝ! Ασύλληπτο λάθος του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, που στην προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα στον Αλτάι, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του...

Ένα ακόμη αυτογκόλ στο φετινό Euro...

 31' Καλή στιγμή για την Τουρκία, ο Ακτούρκογλου έκανε το σουτ από τα αριστερά και ο Κόστα απέκρουσε με το πόδι.

32' Αλλεπάλληλες κόντρες στα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες της Τουρκίας.35' Σουτ Φερνάντες από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

37' Ο Ρονάλντο προσπάθησε τώρα να απειλήσει, το σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

41' Εύκολα μπλόκαρε την μπάλα ο Κόστα μετά το μακρινό σουτ του Κιοκτσού.

 42' Κίτρινη κάρτα στον Ακαϊντίν.

45' Κίτρινη κάρτα στον Παλίνια.

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος.

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο, Τουρκία-Πορτογαλία 0-2 με το γκολ του Σίλβα στο 21' και το αυτογκόλ του Ακαϊντίν στο 28'!

Έναρξη β' ημιχρόνου

Νέτο αντί Λεάο και Ρ. Νέβες αντί Παλίνια.

Γιαζίτσι αντί Κιοκτσού.

53' Μακρινή προσπάθεια από τον Γιαζίτσι, κανένα πρόβλημα για τον Κόστα, που μπλόκαρε.

56' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ, 3-0 Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ! Ρονάλντο και Μπρούνο βγήκαν τετ α τετ, με τον Πορτογάλο θρύλο να σπάει την μπάλα στον συμπατριώτη του κι εκείνον να πετυχαίνει ίσως το ευκολότερο γκολ της καριέρας του!

Ο Κριστιάνο είχε την ευκαιρία να σκοράρει σε έκτο διαδοχικό Euro αλλά προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας.

59' Γιλντίζ αντί Ακτούρκογλου και Γιουκσέκ αντί Αϊχάν.

63' Άστοχη η μακρινή προσπάθεια του Γιλντίζ.

67' Πτώση Γιλμάζ μέσα στην περιοχή, δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα ο Τσβάιερ.

69' Σεμέδο αντί Κανσέλο.

70' Γκιουλέρ αντί Ακγκιούν.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο σκέλος του αγώνα, με τους Πορτογάλους να εξασφαλίζουν την πρόκριση στα νοκ άουτ ως πρώτοι.

75' Αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού όπως φαίνεται ο Ακαϊντίν.

Πέρασε στη θέση του ο Ντεμιράλ.

Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+5' Μακρινό σουτ Ρ. Νέβες, άουτ η μπάλα.

Τέλος στο ματς, Τουρκία-Πορτογαλία 0-3!

Πρώτοι και καλύτεροι οι Πορτογάλοι, εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα νοκ άουτ, με την Τουρκία να παραμένει δεύτερη.

Τουρκία (Β. Μοντέλα): Αλτάι, Τσελίκ, Ακαϊντίν, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Αϊχάν, Τσαλχάνογλου, Ακγκούν, Κιοκτσού, Ακτούρκογλου, Γιλμάζ

Στον πάγκο: Γιλντιρίμ, Ντεμιράλ, Τσακίρ, Καπλάν, Οζκάν, Γιαζίτσι, Τοσούν, Γιουκσέκ, Κιλικσόι, Γιοκουσλού, Γκιουλέρ, Γιλντίζ, Μουλντούρ
Πορτογαλία (Ρ. Μαρτίνεθ): Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια, Μπ. Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο
Στον πάγκο: Σα, Ρούι Πατρίσιο, Κονσεϊσάο, Αντ. Σίλβα, Νούνες, Ζ. Νέβες, Νταλότ, Νέτο, Περέιρα, Ράμος, Ινάσιο, Σεμέδο, Φέλιξ, Ρ. Νέβες, Ζότα
Διαιτητής: Τσβάιερ (Γερμανία)
Βοηθοί: Λουπ, Αχμίλερ (Γερμανία)
4ος: Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)
VAR: Ντάνκερτ (Γερμανία

 

Tags
EURO
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης με 2+ γκολ σε ένα ματς Euro, μπαίνοντας αλλαγή!-ThemaSports
03/07 @ 00:30

Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης με 2+ γκολ σε ένα ματς Euro, μπαίνοντας αλλαγή!

Ο Ντόνιελ Μάλεν πέρασε αλλαγή στο Ρουμανία - Ολλανδία και πρόλαβε να σκοράρει δις, για να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων μόλις ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε αγώνα Euro ερχόμενοι από τον πάγκο.

Η επέμβαση του Euro: Αδιανόητος Γκιουνόκ, έβγαλε στο 90'+4' αυτό που... δεν έβγαινε και χάρισε την πρόκριση στην Τουρκία-ThemaSports
03/07 @ 00:10

Η επέμβαση του Euro: Αδιανόητος Γκιουνόκ, έβγαλε στο 90'+4' αυτό που... δεν έβγαινε και χάρισε την πρόκριση στην Τουρκία

Ο Μπαουμγκάρτνερ πήγε να στείλει το ματς στην παράταση στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά ο Γκιουνόκ με την επέμβαση του Euro κράτησε το 2-1 και την πρόκριση για την Τουρκία.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ και... σκέψεις αποχώρησης από τον πάγκο της Ρουμανίας μετά τον αποκλεισμό ο Ιορντανέσκου-ThemaSports
02/07 @ 23:44

ΠΑΡΑΠΟΝΑ και... σκέψεις αποχώρησης από τον πάγκο της Ρουμανίας μετά τον αποκλεισμό ο Ιορντανέσκου

Ο τεχνικός της εθνικής Ρουμανίας σκέφτεται να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, μετά τον αποκλεισμό από την Ολλανδία.

«Νόμιζα ότι πέταξα σαν τον Κριστιάνο»: Ο Μπέλιγχαμ εξηγεί τι σκεφτόταν στην... απογείωση για το γκολ με ψαλιδάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 23:32

«Νόμιζα ότι πέταξα σαν τον Κριστιάνο»: Ο Μπέλιγχαμ εξηγεί τι σκεφτόταν στην... απογείωση για το γκολ με ψαλιδάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έσωσε την Αγγλία, έδωσε τις απαντήσεις του και προτού το ξαναδεί σε ριπλέι, αισθάνθηκε σαν τον... Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ εξήγησε τι σκεφτόταν τη στιγμή που γύριζε το κορμί του για να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι απέναντι στη Σλοβακία στο 90' + 5' του ματς της περασμένης Κυριακής.

«Άκουσε, κακομαθημένε...»: Απάντησε ο δημοσιογράφος που ο Ντε Μπρόινε αποκάλεσε ανόητο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 22:29

«Άκουσε, κακομαθημένε...»: Απάντησε ο δημοσιογράφος που ο Ντε Μπρόινε αποκάλεσε ανόητο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δημοσιογράφος, Τανκρέντι Παλμέρι έδωσε την απάντησή του δημόσια προς τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που τον χαρακτήρισε ανόητο, θεωρώντας ενοχλητική την ερώτησή του για τη λεγόμενη χρυσή γενιά της εθνικής ομάδας του Βελγίου, μετά τον αποκλεισμό στους «16» του Euro 2024. «Να σου θυμίσω κάτι, κακομαθημένε...».

Οι ενδεκάδες του αγώνα Αυστρία-Τουρκία-ThemaSports
02/07 @ 21:00

Οι ενδεκάδες του αγώνα Αυστρία-Τουρκία

Δείτε τις ενδεκάδες με τις οποίες θα παραταχθούν Αυστρία και Τουρκία στην τελευταία «μάχη» της φάσης των «16» του Euro 2024!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ